Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

John-Erik

Används först och främst mot alkoholsug och då upplevs det lugnare när medicinen dämpar suget i hjärnan.
Men det är läkare som får ta ställning till om det krockar med bef. mediciner..
Inte säkert heller att det fungerar för alla...

Jag har inget alkohol sug att kämpa med. Alla mina blodvärden är bra och har ingen abstinens. Jag är här inne för jag vill dra ner på min konsumtion och må bättre. Väger 105 kg och är 181 cm lång. Borde nog väga 85-90 för att må riktigt bra. Tänkte att jag skulle bli lättare om jag minskade min öl och vin konsumtion. Jag började räkna vita dagar den första september. Resultatet hittills är 25 vita dagar i september, 28 vita dagar i oktober. I november är alla dagar vita men jag planerar att ta nån bira på fredag. De står redan i kylskåpet och väntar på mig.

John-Erik

Då förstår jag... Bra jobbat i vilket fall :-)
Vikten kommer du att fixa med ditt tänk.

Ha en fin dag

John

Fredag blev det även den här veckan. Sitter fast i pendeltåget pga av signalfel i Ulriksdal. Där hemma väntar en traditionell fredag med öl och vin. Funderar självklart på om det är ett klokt beslut att dricka A ikväll. Vi får se hur jag känner mig imorgon.

Här sitter jag full som en kastrull å har bra samtal med frun. Äldsta dottern har precis köpt villa. Vi ska stötta som vanligt. Queen filmen är kanon. Vi såg den förra helgen..nu kör vi Queen så taket lyfter.

nydag2018

Kanske är det bättre att du skriver här när du är nykter? Hoppas du inte tar mitt inlägg fel men som jag tolkar det du skrev så är det väldigt mycket "romantiserande" av alkohol, vilket jag kan tänka mig kan vara jobbigt att läsa om man själv har sug eller liknande. Men jag vet inte, jag kanske är ute och cyklar...

Idag vaknade jag bakis! Får skylla mig själv. Min analys säger att jag skulle druckit halva mängden igår. Gruppen heter "förändra sitt drickande" vilket jag vill göra. Jag skriver rakt och ärligt om mitt liv. Hoppas det är ok eller är det fler än nydag2018 som har synpunkter?

Hallå Mrx. Varit lite off några dagar men börjar komma tillbaka på banan igen. Åtminstone 3 vita nu. Hoppas du har härdat ut baksmällan idag och gått tillbaks till sodastreamen :) .
Nej, du ska fortsätta skriva dina tankar rakt av och när du vill. Full eller nykter. Som tidigare inlägg skriver så är ju alkohol romantiserande, det vet vi alla här inne. På fyllan finns ju inga större problem, till o med Queen blir ju bra :) Det är ju sen när den otrevliga verkligheten och nykterheten kommer i fatt som problemen kommer. Ångest, skam, depression etc etc. Så är det för mig iaf. Fasen, förde inte alkohol med sig problemen så skulle jag va full 24/7, Så Keep it up o kämpa Mrx, Nu kör vi en vit vecka till att börja med.

Vaknade nykter och pigg idag. Sågade ner fyra träd i trädgården igår. Känner av det i min kropp idag i form av värk i axlar och armar. Idag blir det en vända till svärfar min pappa dog för 20 år sedan. Tomen jag förstår ditt resonemang om att vara full 24/7. Jag känner likadant. Funderar mer och mer på om min hjärna kanske saknar någon substans. Nu kör vi en vit vecka och håller oss till bubbel vatten. ;)

Du frågar om några flera än nydag2018 har synpunkter på ditt inlägg skrivet på fyllan, dessutom en planerad sådan, med härliga samtal och hög musik.

Jag har det och vill förklara varför.

I ditt inlägg #43 skriver du följande:

"Jag har inget alkohol sug

Jag har inget alkohol sug att kämpa med. Alla mina blodvärden är bra och har ingen abstinens. Jag är här inne för jag vill dra ner på min konsumtion och må bättre. Väger 105 kg och är 181 cm lång. Borde nog väga 85-90 för att må riktigt bra. Tänkte att jag skulle bli lättare om jag minskade min öl och vin konsumtion."

Med all respekt för att du vill minska i vikt och att dricka mindre säkert är ett bra sätt att göra det på, men det känns inte som att Alkoholhjälpen är det bästa forumet för just viktnedgång.

Här kämpar människor som är b-e-r-o-e-n-d-e av alkohol, inte sällan med ganska grava problem. Vi har ofta exakt det du säger dig inte ha - sug och abstinens. Jäkligt jobbiga sådana.

Visst romantiseras alkoholen i samhället. En stor del av poängen med forumet är att här vill vi problematisera detta, inte triggas igång av det. För det gör många, triggas alltså. Admin ber ofta människor att undvika att skriva här när de här druckit. Speciellt om det är just ett förhärligande inlägg.

Hoppas att du tar detta på rätt sätt. Jag vill tillägga att du knappast är den förste - och garanterat inte den siste - som gjort detta.

Lycka till med välmåendet, där har du en stor poäng i att ett minskande av alkoholintag är en mycket bra hjälp.

Mrx, jag kan inte annat än hålla med Vinäger i det hon skriver så bra ovan. Jag förstår att du inte menar nåt illa med ditt inlägg och jag hoppas att du lyckas med din förutsättning att dra ner på alkoholen. Ha en bra kväll!

Romantiserande tankar om alkohol har vi väl alla haft eller har här på forumet. Läser man introduktionen på alkoholenhjälpen första sida står det inget om att man måste ha ett b-e-r-o-e-n-d-e för att få vara medlem. Jag tillhör riskgruppen för att utveckla alkolims då sjukdomen finns i den närmaste släkten. Har själv ett riskbruk men inget beroende än så länge. Har aldrig haft några anmärkningar på mina blodvärden. Gör årliga kontroller pga av blodtrycket. Fick årets resultat förra veckan av min husläkare alla värden var ok. Min husläkare känner till att jag dricker lite för mycket alkohol sedan många år. Husläkaren är väldigt positivt inställd på att jag sökte mig till "fit for change" programmet. Fick som vanligt kommentarern att jag bör gå ner i vikt med tanke på min artros och blodtrycket. Trodde det här forumet var öppet för alla oss som vill ändra vårt förhållande till alkohol. Jag har ingen avsikt att bli helt nykter då jag är väldigt förtjust i öl och rött vin i LAGOM mängd. Jag accepterar och förstår er som helt vill avstå men uteslut inte oss andra.

Självklart inte. Här finns och ska få fortsätta finnas människor med alla sorter av alkoholproblematik, det hjälper och berikar ju diskussionerna.

Min kommentar var endast en respons på just det inlägg du skrev om att du var full och det framgick att det var ganska mysigt då. Just det kan trigga personer som är beroende och brukar undvikas här av den anledningen. Du frågade sedan om det var någon mera som hade synpunkter på det.

Att jag valde att citera ett tidigare inlägg var för att uppmärksamma att du där skriver att du inte har ett sug. Jag tolkade det - felaktigt förstår jag nu - som att du inte har några andra problem med alkoholen än en viss övervikt, vilket jag uppriktigt ber om ursäkt för. Men har man själv inte sug kanske det är svårt att sätta sig in i att ett i sig ganska oskyldigt inlägg kan sätta igång detta hos andra.

Hoppas att vi, oavsett risk- eller missbruk, kan fortsätta att hitta stöd och gemenskap här.

Ha en fin kväll!

John-Erik

Jag tycker att det är helt ok att skriva om sitt dryckesmönster under förändring. Jag gör det själv. Jag valde forumet "Förändra sitt drickande"
eftersom jag trodde och fortfarande tror att jag kan förändra mitt drickande även om jag gått från "GW-metoden" till kanske K-O Feldt-metoden.
Eller rent av håller jag på att finna en egen metod vem vet.. Syftet med läsandet och skrivandet här har varit att bli mer hälsosam
uteslutande. Tack vare forumet har jag blivit en sundare person och tänker numera mer rätt gällande alkoholen och ämnar ha ett längre
uppehåll nu som jag hoppas kan hålla minst fram till Jul, kanske längre. Detta är "att förändra sitt drickande" radikalt för mitt vidkommande.
Kunde jag skulle jag nog dricka några glas vin (eller fler) varje dag.. Men den kompisen går halvbort på det sättet att det inte kan tillämpas på
samma sätt som jag lät det ske. Började må dåligt och sämre ju längre tiden gick. Jag skriver inte här när/om jag har druckit. Har hänt
någon gång dock. Du är definitivt i rätt forum så skriv på...Vissa uttryck kanske du dock kan modifiera lite åt det mildare hållet :-)
Men annars får du godkänt av mig :-)

//John

Jag förstår inte frågeställningen i dessa inlägg. Förutom personangrepp , politiska värderingar etc etc så måste väl allt som rör alkoholen vara tillåtet. Det Mrx gör i o med han skrev inlägg på fyllan var ju att ta sig hit och skriva av sig sina känslor. Vilket jag tycker är jättebra. Sedan vi som läste det vet att det skulle ge bakslag . Men fanns inget o göra just då, bara att vänta tills alkoholen gick ur o då försöka stötta. Det sista som iaf jag vil ha härinne är moraliserande mot någons beteende . Vi är alla slavar under alkoholen och måste kämpa tillsammans .
Bra jobbat Mrx . Fortfarande vit ?

Halloj! Jag är vit som snö. Nu kämpar vi vidare mot nästa utmaning. En jätte utmaning för mig är resan till GC nästa månad.

Jag sitter i garaget å lyssnar på musik och umgås med mina gamla bilar. Jo jag har tagit bärs å rött.

Vaknade och somnade om flera gånger nu på morgonen. En skön morgon utan krav och måsten. Blåste i min alkometer och fick 0,38 i resultat. Frun får köra idag om vi ska ut med bilen. Jag drack 12 enheter enligt glas metoden igår. Nu så här dagen efter finns inget sug eller ångest. Mängden glas var dock för många med tanke på mitt mål om att dricka mindre. Jag tror att MAX 6 glas är en mer rimlig nivå för mig en kväll när jag väljer att dricka alkohol. Nästa gång ska jag försöka hålla mig till 6 glas och hoppas jag fixar det.

Vi åker alltid till solen nån vecka varje år. Om typ 3 veckor åker vi till GC med kompisar från Norrland. Vi ses bara nån gång per år och A finns alltid med i bilden. Under våra tidigare resor brukar min första bärs tas på Arlanda tillsammans med en räkmacka. Sen rullar det på med alkohol intag varje dag under semestern. Jag vill ändra på detta mönster och dricka mer vatten än öl under den här resan. Min fru har sedan flera år dragit ner på sitt intag av alkohol. Hon var tidigare väldigt förtjust i BiB med vin. Våra kompisar förväntar sig nog balkong häng med alkohol. Jag tycker det ska bli nice att träffa dem men vill inte att mängden alkohol ska vara lika stor som vanligt.

Femina

Hej!
Försök att inte göra en stor grej utav att du inte dricker så mycket på semestern. Välj kaffe, iste, vatten eller cola lite oftare och får du då kommentarer utav vännerna så säg bara att du mår bättre utav att dricka mindre A. Är era medresenärer stora A-konsumenter? De kanske också vill dra ner på sitt drickande? Enklast för alla är att ni gemensamt dricker mindre. Det blir svårare om de vill dricka hela tiden och förväntar sig att ni alla ska dricka "som vanligt". De kanske t o m blir sura på er och ifrågasätter er? Det blir ju mer uppenbart hur mycket de dricker i sådana fall. Kan vara värt att fundera över innan resan.
Kram,