Fina Lisa (mellanslaget är medvetet)
Har läst lite bakåt här hos dig, känner igen mycket. Det verkar vara så, en gemensam nämnare, vi kämpar. Är det inte med det ena så är det det andra...Eftersom jag har återgått till nästan samma konsumtion som jag hade innan mitt år av nykterhet så finns det inga uppmuntrande ord jag kan ge dig förutom det jag faktiskt vet sedan mitt år av nykterhet: Allt blir enklare att hantera utan alkohol. På lång sikt, that is... ❤️??‍♀️

Du har så rätt, det är en kamp att leva med ångest och dessutom människor och barn i ens närhet som också har det svårt.
Men vad ska man göra? Det enda är ju att fortsätta kämpa. En dag tar det ju ändå slut....(usch, vill inte tänka så egentligen men det gör jag faktiskt ibland. Skäms när jag ändå har lyckan att kunna gå, röra på mig och är ganska frisk för övrigt. Vill känna tacksamhet på riktigt...)

Så i dag är det nya tag för mig återigen?
Kämpa, kämpa, kämpa???

Kramar
???

Befinner mig i någon slags mellanting sedan en tid tillbaka. Dricker inte alls på det vis jag gjorde förut men ändå lite då och då. Kanske en gång i veckan.
Har lugnat ned mig betydligt och strävar inte längre så desperat efter den totala nykterheten. Inte heller är forumet lika viktigt i nuläget.
Vet inte riktigt vad denna nya fas ska leda till men jag avvaktar och ser var och hur jag hamnar.
Kanske jag återtagit kontrollen över alkoholen eller så lurar jag mig själv.
Tiden får utvisa detta.

Ha en skön helg alla forumvänner???
Kramar
???

Mitt inlägg ovan borde jag kanske ha skrivit i min andra tråd.
I detta rum ska vi väl egentligen bara vara i om vi är helvita...?
Hoppas ni har överseende..??

Du skriver i vilket forum du själv vill, tänker jag. Det är att gå vidare då man fått nya insikter enligt min mening. Jag har inte följt forum på länge så jag vet inte vad som hänt. Reagerar då jag ser din mening ”kanske jag återtagit kontrollen över alkoholen eller så lurar jag mej själv”. Du vet var jag står i den frågan...missbruket är listigt. Försök att återta kontrollen över din nykterhet istället. Du kan.
Kram

Vad annat kan man göra?
Vägrar att ge mig, alkoholdjävulen ? ska inte vinna över mig.
Måste hålla fast i nykterheten.?

Kramar
???

Alla har sitt eget sätt ju, allt som går åt rätt håll är bra❤️ Men visst vore det bättre om vi alla bara kunde vara nyktra resten av våra liv. Jag har insett att jag kan det men om jag ska klara av att hålla i det måste jag ändra väsentliga delar av mitt liv, välja bort både situationer och människor. Det hade varit enkelt om jag inte brydde mig om dem... Däremot stretar jag på åt det hållet, med små steg flyttar jag mig längre bort från allt som gör det svårare för mig att vara nykter. För mig känns det som den enda vägen. Jag tänker att du också tar det i din takt kanske? Så länge vi går åt rätt håll kommer vi väl fram så småningom...väl?
Kram❤️❤️??‍♀️

Det blir en omstart återigen med början idag.
Jag ser framemot att hålla mig helvit nu för den senaste tiden har mitt intag av vin eskalerat och ångesten ökat.

Och jag skyller på mitt medberoende som jag också kämpar med.
När ens vuxna barn mår dåligt vill jag bara fly, orkar inte bära denna oro och vet inte hur jag ska fixa detta.
Men alkoholen är inte lösningen, det vet jag ju redan.
Måste, måste kämpa vidare. Någonstans där framme blir det bra vill jag tro.
Vi får inte ge upp Amanda!

Kramar
???

God Julaftonsmorgon? kära vänner?

Hoppar idag över i min andra tråd som jag startade för snart ett år sedan. Trodde ju då att jag kommit till insikt och gjort slut med ? en gång för alla....
Men jag föll ju gång på gång under våren och sedan 1 juni återvände jag till den andra tråden igen.

Men nu är det dags på allvar, jag har verkligen gjort slut med alkoholdjävulen och vill aldrig mer ha med honom att göra.
Och om jag mot förmodan skulle tvivla kan jag alltid gå tillbaka till det andra rummet och läsa min tråd "Otroligt" och friska upp mitt minne om hur dåligt jag mådde på den tiden jag drack.

Och jämföra med nu då jag inombords har ett lugn och är helt fri från längtan att bedöva mig.
Även om oron för allt runtomkring mig fortfarande finns så vet jag att allt bara skulle bli mycket sämre om jag drack. Därför är det lätt att avstå och hantera oron på andra sätt.

Önskar alla en fröjdefull och lugn jul med vila och återhämtning.

Kramar???
❄️☃️❄️⛄❄️⛄❄️⛄❄️⛄❄️⛄❄️

God Jul Finaste FinaLisa! Otroligt vad tiden gått fort...Grattis! Helt klart kommer man till en punkt där man känner att det är lika bra att låta bli att dricka. Sorgen och ångesten blir dubbelt så stor när man tar till glaset!

Kram på Dig!

Tänk att den alltid ligger där och lurar och bara väntar på att överskölja och lamslå oss. Oron. Den verkar vara drakens bästa vän. De är fan inte snälla tillsammans... Får mig att tänka på hur man (vettiga, icke konflikträdda vuxna iaf) gör när barn inte är snälla tillsammans, utan mobbar och trakasserar andra. Man särar på dem. Så de inte kan tanka destruktiv styrka från varandra. Och så jobbar man stenhårt på att anpassa dem till normer och värden, var för sig. Det är nog en bra taktik även vad gäller a-draken och oro-anden. Kram

Ha det fint och vitt nu i Jul?Vita jular för mig har blivit det vanliga, trots att vädermässigt är dom gröna?..Varm kram?

Mirabelle ?och miss lyckad ?
Så skönt med en rofylld förmiddag och inte ha några "måsten"
Rester i kylen får bli en jullunch idag och inte behöver man dricka alkohol heller..så befriande!!
Tänk vad mycket tid och pengar det tar att vara beroende av alkohol.

Igår märkte jag på mina söner att de tog det ovanligt lugnt med den alkoholen de hade med sig. Så vi har nog satt lite avtryck på dem också ?
Det är jag väldigt glad för?
Ha en fin fortsättning på julen ?
Kramar
???

Skönt med en liten vardag emellan helgerna. Jag halkar ur mina rutiner och blir lite vilsen. Magen likaså, mycket jag äter och dricker som jag aldrig gör annars.
Bara för att det är jul och ska vara på det viset...?
Det enda jag inte dricker är förstås alkohol. Så bra beslut av mig ??
Ha en fin fredag alla vänner ?

Kramar ???

Har en liten dipp idag av någon anledning jag inte riktigt förstår?
Kanske beror det på att jag inte tränat senaste veckan?
Det är så få jympapass på F&S under juldagarna men det borde ju vara tvärtom!
Igår var vi bjudna på middag och det bjöds på alkobubbel, en ny sort jag aldrig sett och den såg ju såklart helt jättegod ut?...
Men självklart tackade jag nej utan tvekan men samtidigt så nyfiken på smaken!!
Hmm..men jag upptäckte en ny loka också, den hette citrussol eller något.
Den var väldigt god och mycket nyttigare!!?☀️?

Ha en fin kväll, kanske framför TVn med ????? på slottet?
Det ska jag ha i alla fall.. ?
Kramar ???