Han är ofta otrevlig trots nykter nu i 8 mån
Kritiserar, anklagar mig för allt möjligt
Trodde att han efter att han slutat dricka skulle bli annorlunda,.
Aggressiviteten är är borta men f. ö har han inte ändrat sig trots han har gått sina 12 steg
Är detta beteende vanligt hos alkoholister? Eller är han bara en vanlig skitstövel ?

Min gissning är att han inte mår bra. Avsaknaden av spriten höjer väl allmänmåendet något snäpp och eliminerar aggressionen. Men gissningsvis så drack han på grund av att han inte mår bra och det dåliga måendet är nästa kamp han måste ta tag i för att hålla sig nykter.
Det är min insikt efter ett drygt år som nykter. Jag var väl inte värst aggressiv men, mådde dåligt så jag drack. Nu mår jag sådär i perioder men dricker inte. Så jag hoppas på att kunna jobba med den biten nu.
Det är knepigt att jobba med personlig förändring och det tar nog tid. Om det inte är så att du krävt nykterhet av honom? Då kan det vara så att han kommit fram till att du är problemet. Dvs att det är ditt fel att han inte får dricka. Det är nog ännu svårare att jobba med och risken högre att han tar ut irritationen på dig. Man måste sluta för sin egen skull för att orka fortsätta.
Jag tror i grund och botten att det inte finns några ”skitstövlar”, bara olika grader av trasiga människor. Så vida man inte är äkta psykopat, då är det en helt annan historia. Men även jag tycker att folk är skitstövlar till och från :)
Sen är det ju ett val om man orkar/vill leva med någons trasiga sidor.
Hoppas det blir bättre.

Tack för ditt svar
Jag tror oxå han drack pga måendet.., han har haft mycket ångest, gått i terapi i över 2 år hos psykoterapeut. Detta skedde för över 1,5 år sedan
Den hjälp han får nu år via co-Anon med sponsor och 12/stegs metoden
Jag kämpar varje dag med att göra bra saker för mig själv
Börjar inse att jag är maktlös över han beteende
Vi har inte haft någon kontakt alls på 1 månad nu
Svårt när känslorna finns från min sida
Ozzy

beteende är vad vi kallar att "Gå på vita knogar" dvs han är spritfri men inte nykter. Precis som IronWill skriver så är nyckeln till en nykterhet med sinnesro att man jobbar med sig själv och inser att man är sjuk och behöver hjälp.

Alla inser inte det....