TyraC

SHL. Jag och ena barnet var ej hemma. Kommer hem. Då är redan öl nr 3 avverkad (1700) råkar påpeka det o får mothugg. Ifrågasätter varför det andra barnet spelat tvspel sen vi åkte? Men visst, han har ju lagat mat (för en gångs skull) o ska ha duktighetspoäng.. Matcherna avlöper varandra o efter jag o barnen undvikit hans numer då snarkande i tvsoffan, smyger vi in med popcornskålen för att få titta på Mellot. Svajande sätter han sig upp. Jag som vid detta laget håller en rimlig konsumtion sen december har hällt upp rött vin i ett vinglas som jag ställer framför mig. Vi ser Mellot. Han svär o klagar sluddrigt. Jag ser hur barnen märker. Han går ut i köket o häller upp rödvin i ett dricksglas som sen gör röda märken på bordet. Mellot är slut o jag frågar om vi ska se en film ihop? Barnen går o lägger sig för det är träning imorgon. Träning som han oxå är ansvarig tränare för. Han somnar.
Ledsen.

Li-Lo

Välkommen till oss. Du beskriver en situation som många med dig kan relatera till. Jag hoppas att andra användare kan vara ett stöd för dig. Ibland tar det tid innan en tråd tar fart och jag undrar om du skulle få fler svar om du skrev i anhörigforumet?

Vi kan hjälpa dig att flytta tråden om du vill eller så gör du det själv under "redigera".

Oavsett vad du väljer så har du nu tagit ett steg genom att sätta ord på det som oroar dig. Du nämner även att barnen märker att deras pappa blir påverkad. Att tala med barn om sådant kan vara svårt och samtidigt ofta avgörande för att de ska få chans att förstå att det inte är deras ansvar att försöka påverka situationen.

Vänligen och varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Klart du blir ledsen. När man dricker för mycket (som jag gjort) har man fokus inställd på alkoholen. Inte bra.
Har du pratat med honom om alkoholen när han är nykter??