Anna77

Igår var en riktig kämpig kväll. Hade sånt sug efter att dricka och jag vet att börjar jag så slutar jag inte förrän jag är riktigt full. Jag är ledig denna veckan med, vilket gör det ännu svårare för då är det som att man ska dricka. Men jag klarade det!! Jag vaknade pigg i morse och dagen är inte förstörd. Jag har köpt målargrejor, så jag började måla när suget kom. Inte vackert men det var som att jag fick ut det på pappret istället för i glaset??. En dag i taget...! Ha en fin dag alla❤️

Det är väl den bästa känslan när man vaknar pigg och klar och blir påmind om att man inte drack igår! Känslan som gör att man har möjlighet att göra vad man vill med sin lediga dag! Försök lägga den känslan och bilden på minnet.
Att vara ledig är den stora utmaningen för de flesta av oss. Ofta börjar det ju så, som en enkel belöning efter sin arbetsvecka eller skolvecka.
Vill du vända ditt drickande på riktigt behöver du hitta andra sätt att belöna dig och njuta av ledighet. Hitta något annat att längta till.
Börja med att vara snäll mot dig själv och kanske unna dig lite andra enkla belöningar när suget kommer. God mat, godis.
Den bästa "ångest-killern" är motion. En annan effektiv metod jag lärt mig är att känna obehaget. Sätt dig ner, andas väldigt långsamma djupa andetag och lägg all ditt fokus på vad det är som känns. Det här obehaget/suget, var sitter det? I magen, i bröstet, i huvudet? Fantisera att du lyser på din kropp med en liten ficklampa och söker efter obehaget. Kanske stannar den vid en punkt i bröstet, nått som känns som en klump. Är den så jobbig att den inte går att stå ut med? Eller kan du faktiskt låta den klumpen bara vara där och ändå göra något annat?
Kram å lycka till.

Peter på landet

Håll fast vid den tanken att du vaknade pigg och utvilad, ställ det mot motsatsen... vakna svettig och full av ångest. Kämpa På!

Vilken härlig strategi du har! Målar ut känslan. Jag gillar konst och att skapa i olika material, så jag kan verkligen relatera till din strategi.
Heja!
??‍♀️?

Pennyh

.....som terapi ?
Sjätte dagen utan alkohol, har funkat bra men idag är jag ledig = risk för en date med det vita vinet men jag härdar ut??
Ställer mig i köket och lagar mat...för typ 4-5 dagar? som en blandning av Svenske Kocken i mupparna och Tina Nordström?‍?
Inget vin = Inte heller ????
Ytterligare grädde på moset är att sambon kommer hem och är stolt över mig❤️