Den listan över fördelar med nykterhet ska du pränta in i ditt medvetande, och då lär du inte ha något problem med att vara fortsatt nykter ? Och den platsar absolut på Facebook när du är mogen för det!

Och du lär med din lista inspirera och sporra andra att också bli nyktra, dvs precis det du vill göra. Du har fått hjälp av människor här på forumet för att bli och förbli nykter - och nu gör du detsamma för andra ? Som ringar på vattnet sprider det sig vidare.

Svinbra jobbat Torn!

Tack Andrahalvlek! Ja den listan ska jag aldrig glömma. Känns bra om det är någon som man hjälpa lite på traven till nykterhet. Lider när jag ser någon här som desperat vill bli fri från alkoholen. Minns ju hur man själv hade det.

Ha en bra kväll!

Tack ✨
Ska komma igång m listor jag med, inför min månad tre.
Kräver lite struktur, tror jag.
Bra kämpat!

I dag firar jag 60 dagar utan en droppe alkohol? Vid den här tiden den sjätte januari satt jag på jobbet och tankarna snurrade: Jag har bestämt mig, jag vill sluta, det ska gå! Och det har det gjort, hittills. Jag är så tacksam för detta, mår så extremt mycket bättre. Visst ,det har varit bitvis tufft, men det är värt det till 100 procent!?

Jag har läst här hos dig idag,
Beundransvärt med listan du gjort!
Super bra gjort av dig Zero i 60 dar!?från Pilla

Tusen tack för alla gratulationer, det värmer!?
Kommer fira med en efterlängtad fisketur i morgon.

Många kramar till er alla fina människor!

Så bra jobbat! Så mycket som faktiskt händer under 60 dagar, stort och smått. Viktigt!
Vi kämpar vidare, fisketur låter väldigt mysigt. Jag firar med god middag med vänner, och känner starkt att saknaden efter vin, avtar stadigt! Du är superstark!
Ha en fin kväll, kram på dig! ??

Javelin

Grattis!!!? Vi verkar vara rätt många här med runt 60 vita dagar avklarade. Jag är mest nyfiken på kommande tid då två månader varit mitt tidigare rekord. Många som vittnar om att mycket ska kännas lättare om man bara härdar ut dessa första två månader. Jag är då redo att börja skörda frukten! ?

Var ute på en fisketur i dag, helt vindstilla och solen värmde skönt i ansiktet.Har tom
fått lite färg i fejset ser jag i spegeln.
Inte ett napp men det gjorde inget, det kommer nästa gång! Fiske har alltid varit min
stora passion, en riktig avkoppling men även världens kick när det sitter en stor
fisk på kroken. 100 gånger bättre än ett alkoholrus?

Därför blev jag rädd, riktigt rädd när jag i slutet på förra året konstaterade att
jag i princip hade supit bort min stora passion.Planerade ofta för fisketurer, med
X antal öl i kroppen. Packade utrustning, fixade med matsäck, lade upp strategier mm. Men på
morgonen när det var dags att gå upp så orkade jag inte, lusten var som bortblåst. Kom på någon dålig ursäkt, tex att
vädret trots allt inte var så bra. Somnade om och väntade på att systembolaget skulle öppna i stället. Patetiskt.

Upptäckte en positiv sak i går, körde i väg ett släpkärrelass med skräp till återvinningsstationen. Högen i garaget
hade i vanlig ordning blivit väldigt stor. Förr hatade jag detta jobb, köra bil = kunde inte dricka, jobbigt att sortera skiten och allmänt tråkigt. I går tog jag det lugnt, packade in i kärran i sorterade högar, slängde trä i träbingen, järn i järnbingen osv. Lugnt och utan stress. Kul är kanske att ta i, men det var rofyllt. Förr vräkte jag ur allt i brännbart containern och stressade hem för att kunna öppna den första ölen. I går gick jag in i garaget och konstaterade, så fint det blev!?

Ha en bra helg!

Villvarafri

Hej. Jag är ny här och har precis läst en del här. Känner så igen mig.
Orkar inte skriva om all misär genom åren. Egen tråd så småningom?
De sista ca tre Åren har varit värst. Vet att jag var vit 18 dagar i januari förra året men sen bara någon enstaka dag.
Druckit ca 2-3 starköl plus 1-2 liter vin varje kväll. Minnesluckor. Ramlat. Inte kommit ihåg att jag pratat med barnen i telefon. All jävla skit som går att uppbringa.
Hur kan man klara av sitt jobb och allt runtomkring ändå??? Otroligt. Får en att undra hur många alkoholister som finns därute, utan att de syns...
Har så länge velat sluta men inte haft den där sista viljan som behövs.
Ett långt tag drack jag medvetet för att hoppas på att dö, eftersom jag inte aktivt vågar begå självmord.
Plötsligt kände jag att nä nu får det fan vara nog! Och min kropp orkar inte längre. Mina barn är mitt allt och jag vet att jag betyder så mycket för dem.
Och mitt liv då? Jag skulle så gärna vilja njuta av härliga sommarkvällar tex (= komma ihåg dem åtminstone....)
Idag 10 dagar nykter!!!
Flinade lite när jag läste om din garagestädning, för idag var jag uppe 7.30 och satt igång med storstädning här hemma!
Det var jättekul!
Hoppas det här håller för jag vet att jag kommer aldrig att kunna ta en droppe till. Då är jag där igen. En dag i taget.
Tack för inspirerande läsning!
Go helg!

Är också förtjust i att fiska. Var ute en hel del med min pappa när jag var ung. Det är både spännande och rogivande. Vara ute i friska luften är ett stort plus?

Ja nog får man en ny energi när man inte dricker! Så härligt att läsa om dig?
Ha en bra lördag, kram??

Tänk att förr så var lördag och söndag morgon de absolut värsta att vakna till.
Numera är det en ren njutning?

@Villvarafri Så bra att du skriver här, och jag blir så glad att du har tagit det stora beslutet att sluta att dricka.
Dessutom redan på dag 10 ? Grattis! Jag har också tänkt på att det måste finns väldigt många som har problem med alkoholen. Bara i min egen bekantskapskrets vet jag att det är flera som ligger "risigt" till.
Man behöver inte sitta på en parkbänk för att vara alkoholist.
Jag tycker absolut att du ska starta en egen tråd, det är till väldigt stor hjälp! Det är guld värt att kunna dela med sig av sina erfarenheter och få råd och stöttning av andra. Även att bara skriva ner sina egna funderingar och tankar hjälper mycket.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, utan det här forumet hade jag inte varit där jag är i dag,
så enkelt är det.
@VaknaVacker Härligt att du gillar att fiska! Vi kanske ses ute på sjön någon dag?
Ha en bra lördag du med!

Och alla andra också, nu kör vi så det ryker, nyktra!

....har läst din tråd och den är så inspirerande. Grattis till dina nyktra dagar och till dina fisketurer och alla andra fördelar du upplever med ditt nyktra liv. Du verkar också ha fått många insikter och det är en hjälp - för mig som inte är lika långt i nykterheten - att läsa. Allt gott på den fortsatta vägen...

Just fiske har jag aldrig provat ens, men jag förstår grejen. Förberedelser, medtagen fika, njutning i naturen, väntan med spänning - och kanske en ”vinst” i slutändan.

Själv tankar jag mycket energi i naturen. Har ett litet projekt där jag besöker naturreservat. Har besökt 23 olika hittills - många av dem många gånger.

Önskar dig en toppenvecka!

Tack för kommentarerna Kaveldun och Andrahalvlek! Naturen har alltid varit en väldigt viktig del av mitt liv, fisket såklart, men även att tillbringa tid i naturen. Coolt med ditt projekt Ah! Jag har varit i massor av naturreservat men har ingen koll på hur många.

De första dagarna efter att jag hade bestämt mig för att lägga av med alkoholen tillbringade jag många timmar i skogen. Jag var ledig och hade satt deadlinen med 0 promille till måndagen den sjätte januari då jag började jobba. Kunde inte vara hemma, klättrade på väggarna, tiden kröp fram och jag behövde vara ensam.
Bor nära en storstad med ständigt trafikljud, hets mm. Tog bilen och körde bort från stan, in på slingrande skogsvägar tills jag var framme vid mitt mål. Ett ställe långt inne i storskogen utan en människa på flera kilometers avstånd. En plats som jag ofta var på i min ungdom, innan jag ens hade smakat på alkohol.

Tillbringade många timmar där, vandrade runt till ställen jag mindes från förr. Skogsgläntor, porlande, trolska bäckar och stilla skogstjärnar.
Tankarna for runt, minnen från min ungdom kom fram, och beslutet att verkligen lägga av med alkoholen växte till sig enormt. Vet att detta och kraften/hjälpen jag har fått här på forumet har varit avgörande till att jag i dag är på dag 64 utan en droppe alkohol.?

Har märkt att jag ofta tänker på, och jämför "nu" och "då" För mig är detta viktigt och inspirerande. Dels så blir jag om möjligt ännu mer fast besluten att inte börja dricka igen.(Finns vissa hemskheter som jag inte skrivit här om ännu, men det kommer?) Dels så är det så härligt att upptäcka positiva saker som jag aldrig känt tidigare, någonsin. Har ju helt enkelt aldrig varit fri från alkohol så här länge sedan barnsben, så jag upptäcker ju nya saker hela tiden.

Nu tillbaka till i dag. Dottern är riktigt krasslig i dag, hög feber och jätteont i halsen. Så det får bli vab ett par dagar för min del. Vi har varken varit i Italien, Iran, Sydkorea eller Kina så det är väl en "vanlig" influensa antar jag, för det säger ju myndigheterna..? Även om inte börsen verkar tro det...

Ha en underbar vecka!