På mitt jobb rullar det på som vanligt ännu så länge, mycket coronasnack så klart och ändrade
mötesrutiner mm. Jag har inte skrivit något om mitt jobb här, helt enkelt för att jobbet är inte så viktigt för mig.
Det viktiga för mig är att jag trivs på jobbet, har bra arbetskamrater och att det ger mig pengar, och så är det nu.
Jag stressar nästan aldrig upp mig på jobbet och när jag sätter mig i bilen och kör hem för dagen så är jobbet
"borta" ur mitt huvud. Jag är ingen chef, men har stort ansvar då beslut/åtgärd från mig kan betyda vinst eller förlust för företaget i storleksklassen 15 miljoner kr/timme.Har också ett väldigt fritt och omväxlande jobb numera.

Nu trivs jag jättebra med mitt jobb? , men så har det inte alltid varit. Tvärtom så var mitt jobb för flera år sedan en av anledningarna till att jag drack för mycket. Tyckte helt enkelt att mitt jobb var tråkigt och enformigt. Jag hamnade då i en ond spiral, tråkigt på jobbet, drack för mycket hemma, bakfull och omotiverad på jobbet, drack ännu mer hemma osv.

Till helgen skulle jag gått på ett 50-års kalas, men har bokat av det då jag inte vill riskera att ev smitta andra eller bli smittad själv. Jag är inte rädd för coronan själv, men vill inte bidra till att kanske öka belastningen på den redan ansträngda sjukvården och tänker på äldre och svaga som det kan gå illa för om dom blir smittade.
Hade sett fram emot att gå på kalaset och träffa gamla vänner och äta gott, men det får bli en annan gång.

Är inte det minsta orolig för att jag hade blivit frestad av att dricka alkohol. Där känner jag mig riktigt stark nu, och tycker det nyktra livet är underbart ? Inte ens coronan kan rubba mig där.

Ha det bra alla kämpar!

Var in på systemet samma dag jag slutade dricka! Köpte whisky till maken. Jag hade druckit av hans, olovandes.
Det skall bli intressant att gå in där och kolla sortimentet av alkoholfritt. Hm, har dock hittat sådant jag verkligen gillar på vanliga matvarubutiker?

Skriver inte heller om mitt jobb. No big deal. Låter skönt att ha ett fritt jobb!

Känner mig också stark i att inte dricka. Yess nu kör vi på och väljer att vara vita??

Så skönt att läsa dina inlägg Torn, orubblig är ordet. Klart och tydligt.
Jag varken VILL eller har för avsikt att dricka, känns inte som alternativ över huvudtaget. (Det lät också ganska tydligt!) Men hittar inte nån vardagslunk i detta nya liv utan tydliga rutiner. Måste jobba på det!
Mot helg nummer 11, visst? kanske inte med stormsteg men helt klart i god takt. Kram!

Tack för kommentarerna tjejer! Det känns som att vi håller ett riktigt stabilt läge nu?
@Vakna vacker, ? hade jag gått till systemet första dagen hade jag antagligen fortfarande
varit på dag 1. @Se klart, japp, du har räknat rätt! Kanske krävdes ett visst antal nyktra dagar
för att räkningen skulle sitta ordentligt ?

Ha en bra kväll!

Jag måste jobba i dag, vilket jag tycker är synd då det ska bli soligt och fint. Hade hellre varit hemma och vårfixat i trädgården. Men man får vara glad att man har ett jobb att gå till i dessa Coronatider .?

Vaknade pigg som en mört i god tid innan väckarklockan ringde. Har nog aldrig hänt tidigare. ?.

Ha en bra söndag alla, och passa på att njuta av solen!

Vaknade glad av solen, och har turen att få vara ute idag.
Fixade kaffe!
Min man vände sig långsamt om i sängen och sa ”det här är skillnaden mellan ingen alkohol och alkohol”
Känns som en väldigt skön start på söndagen! Ha en fin dag trots arbete, kram!

Ja så skönt med det fina vädret! Härligt du är så pigg. Och Se klart också?
Själv är jag jättetrött. Sover som en stock och alldeles för länge... Nåja håller mig vit och kaffet smakade supergott?

Veckan som gick har varit tuff, har jobbat sju dagar på raken (tisdag tom måndag) kryddat med tolvtimmarspass på lördag och söndag. Har inte orkat göra så mycket på kvällarna, utan mest tagit det lugnt.
I går hade jag dessutom ett planerat utvecklingssamtal med chefen på eftermiddagen. Gick och lade mig alldeles för sent på söndagskvällen, jag var ju pigg som en mört på morgonen, men nästan som en död sill på måndagsmorgonen? Utvecklingssamtalet gick bra bra och chefen tyckte jag verkade må väldigt bra och presterar bra Han vet inte om att jag har haft grava alkoholproblem och kommer inte att få veta det heller. Till släkt och vänner har jag ju berättat (har några vänner till som jag ser fram emot att berätta för) men med jobbet är det en annan sak, och särskilt chefen. Ser inget behov eller fördel med att dom ska få veta hur det har legat till. Jag umgås inte med chefen på fritiden och vad gäller kollegorna så är det endast på enstaka aw och kickoffer som vi umgås. Till chefen och kollegorna har jag bara sagt att nu när jag fyllt 50 så har jag tagit tag i saker som att äta (och dricka ?) nyttigare, börjat motionera mer och tänka på att försöka sova bättre. För att få ett sundare liv helt enkelt. Detta är ju ingen lögn utan en modifierad sanning.

Det har ju som alla vet varit väldigt turbulent nu med coronan och det tär ju på psyket och det är inte konstigt att man blir orolig, och många tankar som far runt om vad som ska hända i framtiden. Så när jag körde hem från jobbet i går var jag bra mör, trött och seg. Lite nedstämd, men även glad då jag nu är ledig några dagar. Det var alltså som en fredagseftermiddag för mig. Väl hemma så började dottern tjata om att jag skulle montera upp studsmattan NU!! Det orkade jag inte, så då blev jag lite irriterad också. Ett klockrent "dricka" läge med andra ord. Jag känner mig ändå väldigt stark i mitt beslut att inte börja dricka igen. Så jag fick för mig att göra ett test, ett självtest.

Satte mig i soffan och försökte locka fram alkoholdjävulen i mig. Tänkte "kom igen, åk till bolaget och köp en kasse öl. Det är du värd, du är ledig i morgon, så det är lugnt. Bara en fylla, du kan ju enkelt sluta igen"
Men det bet inte, kände absolut inget sug. Gick vidare och tänkte på hur det skulle vara att dra i sig dom där första 7,3 procentarna i rask takt. Men nej, inte en tillstymmelse till sug, snarare avsmak. Varför ska jag hälla i mig ett gift för att bedöva mina känslor? Det jag behövde nu var en väl värd tupplur, efter den skulle det kännas mycket bättre. Så alkoholdjävulen fick lomma i väg med svansen mellan benen? Efter det sov jag gott i en timme och det blev tom en rask promenad i skogen efteråt.

En ny erfarenhet: Jag får inget sug även om jag försöker tvinga det till mig ✅

OBS Detta självtest är ej att rekommendera om man inte känner sig väldigt trygg med att inte börja dricka.
Att köra vår forumsvän Rolfs experiment (ni som läst, vet vad det handlar om) kommer jag dock aldrig att testa. Där går gränsen. (Håller tummarna för att du är back on track Rolf, saknar dina inlägg❤️)

Nu ser jag fram emot en go vecka med vackert väder, har mycket att fixa med i trädgården och en fisketur
har jag redan börjat planera för. Det är en del strategier som behöver läggas upp, då målet med denna fisketuren är att fånga en art som jag aldrig har fått förr.

Ha det bra alla kämpar, och tro på er själva! Allt fixar sig till slut.

I boken ”Tänka klart” skriver Annie Grace om ens medvetna och omedvetna. Om det omedvetna inte är med på tåget så spelar det ingen roll hur man tänker medvetet.

Om du medvetet vill låta bli att dricka men det omedvetna känner begär efter alkohol - då blir det tufft.

Du har skolat om ditt omedvetna på bästa möjliga sätt - ditt omedvetna vill inte dricka även om du medvetet försöker locka fram suget.

För att citera författaren till boken ungefärligt ”Varför skulle jag vilja dricka alkohol? Det vill jag lika lite som jag vill dricka bensin.”

Ha nu en skön ledighet!

Bensin, klockrent där Andrahalvlek! Det var så de kändes, varför dricka något som inte smakar gott och som jag dessutom skulle må pyton av. Faktum är att jag märkt att jag inte tycker om öl mera. Har testat några alkoholfria öl nu, men gillar inte smaken längre. För beskt, gillar mer lite sötare/surare smaker, och mjölk!?

Kram

Så skönt att läsa dina inlägg, tryggt och bra. Och grattis till bra medarbetarsamtal, vi blir bättre på jobbet, helt klart. Vi kanske t.o.m. blir bättre på att vara lite ”sämre@ ibland, även om det låter som om du verkligen haft fullt upp och är väl värd lite ledighet.
Jag pratar inte så mkt om detta på jobbet heller, inte till min chef iaf. Som för tillfället dessutom är ny. Men jag pratar en del med min man. Men inte så öppet som här.
Önskar dig några sköna lediga dagar, och fint fiske (eller vad man nu säger om fiske ?
Stor kram och tack för din robusta hållning i alla lägen! ?

Har varit ledig några dagar och haft fullt upp med trädgårdsarbete och fisketurer.Jag har märkt att jag inte har tänkt/grubblat så mycket på alkohol de senaste dagarna, vilket är skönt. Kan ha och göra med att jag har varit sysselsatt med annat. Det tar säkert lång tid innan man kan koppla bort "alkoholtänket" och det får ta den tid det tar. Det försvinner nog aldrig helt, huvudsaken är att jag har absolut noll sug.
Jag har inte läst några böcker eller kollat på Youtube om hur man "ska" fungera i teorin när man slutat med alkohol. Tycker det har räckt hittills att läsa och skriva här på forumet (ni är mina hjältar!❤️) och känner i nuläget inget behov av att fylla hjärnan med en massa mer. Rätt eller fel, det vet jag inte.
Det rullar på bra i vilket fall, och jag känner att jag aldrig har mått bättre, och att börja dricka igen finns inte på kartan.?

Många kramar!

Det finns absolut inga rätt eller fel i detta. Jag tror att man har olika behov och olika vägar mot målet helt enkelt.

Du har väldigt tydligt valt att i alla lägen lyfta det positiva med nykterheten. Mycket framgångsrik metod.

Jag gör likadant, men jag är samtidigt väldigt kunskapstörstande och anser att kunskap är makt. Dessutom är jag vetgirig/nyfiken och vill veta hur alla andra tänker och agerar, därav poddar ?

Jag är verkligen en allt-eller-inget-personlighet ? Typiskt missbruksbeteende. Däremot är jag inte ett dugg äventyrlig, vilket är ett annat typiskt missbruksbeteende.

Självkännedom är allra viktigast på den här resan tror jag. Att faktiskt veta vad man själv behöver för att lyckas vara fortsatt nykter.

Och ditt ”recept” verkar funka galant!

Så härligt att läsa att det bara rullar på då är det "gött att leva"?
Nu när jag ändå är här vill jag tacka ?för dina tydliga och hjälpsamma ord i ett inlägg du gjorde då jag hade en mindre bra stund.Jag behövde det.
Kram Pilla

ditt inlägg. Det är verkligen så att glädjen över alla hjältars framgångar här, smittar av sig, ger hopp och framtidstro. Tack!
Jag hittar också mitt främsta stöd här, och nu när det gått lite tid så känner man ju varandra lite. Till exempel har jag funderat över den där ovanliga fisken, ?
Hejar på dig, så skönt att höra att det rullar på och ingen oro kring varken framtid eller beslut.
Ha en fortsatt bra helg!
Stor kram.

Sol i dag igen! Jag kan inte få nog av den härliga solen efter den bedrövligt regniga och gråa vintern som
varit här där jag bor.

Andrahalvlek, tack för input! Jag är nog lite mer åt det äventyrliga hållet, men vi har mycket gemensamt när det gäller inställningen, och kampen mot alkoholdjävulen.?

Pilla, skönt att du stod emot! Det gör ont i mig när jag ser någon här som är på väg att ge upp efter ett tappert kämpande under lång tid.?

Se klart, vad gäller fisken som jag ville fånga, så heter arten Sjurygg. Det blev ingen sådan tyvärr, men jag fick andra fiskar och hade två härliga fisketurer. Det får bli fler försök. Tack förresten för hälsningen "fint fiske"!
Man ska egentligen säga "skitfiske på dig", säger man "lycka till" så ger det otur, men jag tycker att "fint fiske" låter bra! Du har rätt i det där med att man börjar känna varandra lite grann här på forumet. Fast man ju inte ens vet vad personen heter på riktigt.?

I går var vi bjudna på middag till ett par goda vänner som vi inte träffat på minst ett halvår.
Det var trevligt och blev många skratt. Har varit ganska tunt med umgänge för min del den senaste
tiden pga coronan. Dom var förvarnade om att jag inte drack alkohol, och jag testade ett alkoholfritt
rödvin. Tyckte faktiskt det var gott, öl (som ju var det jag drack mest förr) gillar jag inte smaken på mer av någon anledning. Tycker det är för beskt.
Tog vid ett tillfälle upp med min vän mellan fyra ögon om varför jag har lagt av att dricka, och erkände mer eller mindre för honom att jag var alkoholist (numera nykter). Han tog det bara positivt.
Frugan drack som vanligt rödvin och jag har tyckt mig börja märka att det börjar bli lite mer och mer den senaste tiden. Tror det har att göra med att nu när jag alltid kan köra bil så kan hon alltid dricka alkohol. Förr var det alltid hon som körde, eller så tog vi taxi. Även på helger här hemma så behövdes det ju hämtas och köras ungarna då och då, och eftersom jag jämt hade druckit så avstod hon vid sådan tillfällen, men nu kan jag ju hämta/lämna när som helst. Payback time kanske?

Ja-ja, jag är inte det minsta avundsjuk på att hon kan dricka och inte jag, men vill ju inte att det ska börja balla ur för henne som det gjorde för mig, vet ju hur fort det kan gå. Någon som har tips på hur jag ska förhålla mig?

Ha en bra söndag!

Utgå från dig själv. ”Jag har märkt, jag blir orolig, jag är rädd om dig” osv. Var noga med att inte säga ”du gör” osv. Alltid utgå från dig själv.

Ta samtalet när det faller sig naturligt i ett helt annat sammanhang. En solig dag efter en promenad under en utefika tex.

Gör det inte för uppstyltat ”vi måste prata om en sak” utan börja prata om det som om det är något du kom att tänka på just då. ”Vet du, jag kom på en sak.”

Förvänta dig inga svar, och uttryck det också noga. Då kanske hon hamnar i försvarsställning.

Säg bara att du vill lufta din oro, att hon kan tänka på saken och återkomma om hon vill prata mer om det.

Några råd i alla välmening.

Kram ❤️

Måste fråga vad det var för gott rött alkoholfritt du drack?

Hihi ja! Payback förstås?
Hm, knepigt det där med fruns drickande. Hur mycket dricker hon hemma nu när du inte dricker? Tänker det är lätt det blir så där att "skall du snacka om" ifall det är känsligt.

Ha en finfin söndag!?

Hej torn.
Jag har läst hela din tråd. Grymt bra jobbat! Jag gillar din lista på hur de va när du drack. Jag ska göra en egen som stöd :-)
Ser också att du precis som jag drack öl - jag drack oftast *svagare* öl dvs runt 5% men många och snabbt för att fly in i känslan... av ja lugn frånvaro etc. Dock var jag i princip innan jag tappade det helt och fick minnesluckor aldrig intresserad av annan sprit. Skumt det här...
i vilket fall är det skönt att läsa en bra tråd och vilken skön vilja och inställning du har.
Ha de gott,