anonym23942

Blev tvungen att ta bort mina inlägg tyvärr. De letar efter mina avtryck på nätet. Kommer fortsätta läsa vilket hjälper . Samt ta kontakt med terapeut igen.

Tack för att ni finns ❤️

Hej!
Vad stark du är som berättar! jag har inte mycket erfarenhet av detta, skaffade kontot för några dagar sedan - men jag vill peppa dig och påminna om att du inte är värdelös. du är värdefull!

Jag har också varit utmattad (fem år sedan) och i samband med det haft en hög alkoholkonsumtion. Framför allt ”använde” jag alkohol på ett annat sätt än jag gjort tidigare. Främst som medicin mot stress men även som bränsle när energin egentligen var slut. Jag återgick till en vad jag tycker okej alkoholkonsumtion men det jag tyvärr har märkt är att jag mår mycket sämre av alkohol nu än före min utmattning. Jag sover dåligt och plågas av oro och skuldkänslor även vid måttlig alkoholkonsumtion. Jag har även märkt att när jag hamnat i stressiga situationer halkar jag lätt tillbaka till gamla tankemönster och vill dricka vin. Denna semester har varit lugn och stressfri. Jag har ägnat mig åt att vila, träna och äta bra mat. Och jag har inte druckit någon alkohol alls. Jag måste säga att det är min bästa semester någonsin. Jag har aldrig tidigare känt mig så pigg, glad och utvilad efter semestern (börjar jobba igen på måndag).
Jag vet inte om du har lust att prova att avstå helt från alkohol men ville ändå berätta att det funkat för mig att göra det på semestern. Jag känner igen mig så mycket i din beskrivning och jag är så glad att jag har hittat vad som funkar för mig. Kanske skulle det funka för dig också? Oavsett hur du vill göra så är du inte värdelös, du är värdefull! Fortsätt med träning och annat som fyller dig med energi så fixar du detta!

Peth som standard vid utmattning? Jag hade vägrat, ok om frågan om man dricker för mycket kommer upp man men kräva ett test nä. Nu var de positivt i ditt fall. Min privata vc när de gör den årliga årsundersökningrn tar alltid leverprov men av någon underlig anl har mitt alltid varit bra. Nu var de inte de jag skulle fördjupa mig i. Just nu ska du fokusera dig på bli nykter men när du blivit mer stadig i din nykterhet så låter de som dags se över relationen. Att dricka 6-7 dagar i veckan är inte normalt och om du känner de är tufft ha alkohol hemma så kanske ni bör gå i sär så du kan fokusera dig på dina alkoholproblem utan att andra riskerar dra ner dig i missbruket. Var det bara denna händelse som fick dom att hata dig, få dig känna dig värdelös el är de vanligt förekommande? Hade jag haft en partner dom hade missbruksproblem så hade valet att inte ha sprit hemma varit enkelt.

anonym23942

Tack snälla för fin respons! ❤️
Låter som att du hittat en riktigt bra stig att gå. Klokt och insiktsfullt. Önskar att jag gjort detsamma. Vill göra detsamma. Och tror att jag faktiskt skulle klara det. Inser mer o mer att jag behöver få bort det som triggar mig att ta till det som snabbast dämpar . Orkar inte känna allt. Är så svag när det kommer till känslor , konflikmässigt. Kan vara tuff med andra men inte hemmavid , om du förstår vad jag menar. Vill ha det tryggt hemma.Men vet inte om jag orkar /klarar att gå igenom den processen

Här är de inte standard bara vid misstanke. Och inte ens då är de säkert de testar en. Har dock privat vc numer så kan ju ändrats. Vet vad peth är. Ok, ja säga nej el sätta gränser finns de ju de som inte gillar. Själv försöker jag sorterar ut dessa personer i mitt liv så gott de går . Respekterar man inte mina gränser så respekterar man inte mig som person.

anonym23942

❤️ det är väl så det är.
borde sortera bättre. Inser det mer o mer.. har så svårt att ge upp. Borde kunna gå att lösa. Men måste prioritera min egen son och mitt liv. Även om det blir svårt. Svårt på ett mer lätthanterligt sätt troligtvis.❤️

Nästan alltid när man har svårt säga nej/sätta gränser så är de ens självkänsla som inte är så bra. Har man bra självkänsla så har man inte problem med sätta sig själv i första rummet/säga nej/sätta gränser. Men de går träna upp sin självkänsla genom utsätta sig för saker man tycker är obehagliga som tex våga säga nej. Men även ändra sitt tänk många med dålig självkänsla talar/tänker negativt om sig själva. Och går man runt varje dag och nedvärderar sig själv blir de ju ens sanning tillslut. Går inte prata till sig bra självkänsla som många psykologer tror utan de är göra saker man växer av och som sagt ändra sitt tänk. Sen är de inte alltid så lätt, nu när jag eskalerat i mitt missbruk så kan jag ärligt erkänna att jag nog tänker tanken jag är helt jävla värdelös mer än en gång per dag fast jag förståndsmässigt inser att nej jag är inte värdelös. Men känsla/tanke kan ibland va sjukt stark.