xal

En vecka har jag varit helt nykter nu. Men de senaste dagarna upplever jag att suget bara har blivit större och större. Jag trodde det skulle avta. Hur länge ska man hålla uppe för att suget ska börja försvinna..? Det är en kamp varenda dag!

Hej! Välkommen hit!
Man triggas av minnen och situationer man druckit i tidigare. Det har du säkert märkt. Många distraherar sig själva, t ex går på promenad. Tror det är individuellt hur länge det sitter i.
Jag har varit nykter i drygt 7 månader. Jag hade inte mycket sug i början men det kom typ efter en månad.
Du kan läsa om hur man kan hantera det genom sugsurfning här på ah.
Jag för min del har kunnat tackla det med att det är en naturlig del i mitt tillfrisknande. Lite med humor faktiskt.
Det har glesnat ut rejäl nu.
Skriv återfallspreventation på Youtube så får du upp en toppenbra film om vad som händer i hjärnan när man dricker , om sug och annat?

Hej! Har också varit nykter i 7 dagar nu. Och försöker också intala mig att det hör till processen. Att ha ett sug. Men det är ju det som är det svåra med det här. Och varför man behöver gå in här och läsa, skriva och lära sig.
Jag skriver upp i ”loggen” varje gång suget kommer. Bara för att påminna mig om att det hör till. Och det kommer att komma. Kram

xal

Tack för oerhört bra svar! Gillade verkligen filmen också. Värdefullt att förstå vad det är som händer rent kemiskt i hjärnan. Det är inte "mig" det är fel på, liksom. Det är faktiskt ett kemiskt tillstånd i hjärnan. Det kan nog hjälpa mig lite igenom svåra stunder.
Tyvärr trillade jag dit efter en vecka och gick ut och drack. Jag har dock bestämt mig för att inte klandra mig för det, utan bara hoppa på tåget igen. 7 dagar nykter och en dag onykter är ju trots allt mycket bättre än 8 dagar onykter, såsom jag hade det förut.
Men satan vad detta är svårt!

Helt rätt tänkt. Skam och skuld är helt fel i dessa sammanhang. Upp på hojjen igen och cykla vidare på den nyktra resan!

Kram ?

Toppen att du klarade en vecka! Vet inte hur mycket du druckit men man märker stor skillnad på sitt mående och alla fördelar rätt snabbt.
Heja dig!?

xal

Tack för alla hejarop och fina kommentarer! Det känns verkligen bra att man inte är ensam om det här. Glädjande nog kan jag meddela att jag upplevde det mycket lättare att hoppa upp på cykeln på nytt igen, än vad det var att börja cykla första gången, så att säga. Naturligt, kanske, men ändå en positiv erfarenhet!

Att fortsätta hålla sig nykter efter en dipp är jättestarkt..Suget kommer och går..Det är inte du, utan din hjärna som vill ha alkohol..Precis som med alla andra beroenden..Bra jobbat!!??

Precis - det är inte du utan alkoholen. Om det vore oss skulle vi ju inte vilja bli fri.... Men alkohol är ju en drog som förändrar hjärnan, inte tillräckligt mycket på alla så livet blir förstört även på ytan.

Strongt kliva upp igen och gå vidare! Cykla vidare :)