Dmoto

Yapps, då var det dags igen....
Ska försöka bli normal igen efter upptrappat drickande. Senaste månaden har jag druckit minst 1 flaska vin varje dag och smusslar när jag gör det hemma och försöker verka tillräckligt sober när jag kommer hem från jobbet.
Ändå uppskattar jag perioder när jag inte dricker och skäms mest för mig själv när jag gör det.
Trodde nog att jag skulle få abstinens eftersom jag druckit så pass frekvent denna period, men det tycks fungera ganska bra - än så länge.
Men vid dags dato har nog mitt förhållande till A blivit tråkig - jag går rakt in för att döva av mig. Ändå har jag världens finaste familj. Labilt humör, sur, vresig och så dåligt samvete förstås för mitt dåliga beteende mot barn och fru.
Nu är det nog iallafall väldigt viktigt att jag kan hålla mig nykter då jag tar klivet från det trygga och rakt ut i vildmarken jobbmässigt. Har fått det förstått att jag inte är önskvärd längre på arbetsplatsen med dålig prestation och några konflikter som har uppstått. Nu i efterhand förstår jag mer klarsynt att A faktiskt varit bidragande i samtliga fall...

Du vill låta bli att dricka, då klarar du det! Och du ser ditt eget beteende för vad det är, då blir det lättare att se igenom beroendekrokarna som hjärnan försöker med ett tag (typ att allt är tråkigt, att man behöver döva oro, att man behöver trösta sig och annat trams som hjärnan drar till med för att få sin drog tillbaks). Allt det fina man har är verkligen en morot för att vara nykter. Jag känner stor glädje över den ork jag har med barnen och livet i allmänhet nu när jag inte dricker. Välkommen hit och kämpa på, det här blir bra!

Mycket klokt beslut att sluta dricka! Du har allt att vinna, och inget att förlora. Ditt drickande känns ju inte ens det minsta festligt längre, utan det är bara ett sätt att stoppa huvudet i sanden.

Du har en otroligt häftig resa framför dig - och har du bestämt dig fullt ut så är det bara att köra! Tufft som fan bitvis, men så värt det.

Jag rekommenderar det som jag brukar kalla för faktametoden. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

I min tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” hittar du en massa tips på böcker, poddar och klipp om alkohol och hur det påverkar våra kroppar negativt.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Trevligt nykter helgkram ?