Skulle kunna skriva en bok om sömnstörningar tror jag. Försök att släppa tankar som ”jag måste sova” för det gör bara allt värre.

Sömnen kommer i ordning när din kropp har varvat ner ordentligt. Just nu är din kropp i flykt-eller-slåss-läge. Då kan man inte sova.

Yoga, mindfulness och medveten andning är bra sätt att lära kroppen varva ner.

Kram ?

Jag har erkänt mina alkoholproblem för några av mina vänner och hur jag betett mig och att jag har sökt hjälp. Det var mycket tufft! Erkände på SMS det var så tufft att jag fick gråten i halsen :(( men ändå en lättnad att man har ögonen på sig. Men läskigt.

Leonie

Det är inte lätt, du ska vara stolt över att du vågade och framför allt att du gjorde det. Ett viktigt steg i tillfrisknandet att tillåta de närmsta vara med.

Jag är trött ont i huvudet ska göra skolarbeten men kan inte fokusera eller koncentrera mig. Pallar inte ens gå till affären pga ångest

Just nu behöver du kanske inte göra något annat än just vara nykter och lägga dag till dag tills du börjar må bättre. Det andra kan vänta tills du orkar, pressa dig inte att du ska prestera som vanligt. Som Andra halvlek skriver- Viktigast först-- vara nykter.
Programmet på Alkoholhjälpen är inte samma som 12-stegsprogrammet. Jag uppfattar det som att man jobbar igenom en del i taget i egen takt. Bra att du har berättat för ett par vänner också. Håll ut, snart kommer du må bättre. Och slippa ångesten, den bleknar om man inte göder den med alkohol (som skapar ångest rent fysiskt i hjärnan, samt leder till situationer där man beter sig konstigt vilket också ger ångest...). Så mycket lugnare att inte dricka, saknar inget med det längre...

Du är så engagerad här, klok idé att kopiera och klistra in såhär, då har du allt på samma ställe. Kreativt!
Just idag mår du inte bra och känner att det är svårt att fokusera. Inte alls konstigt och precis som Kennie här skriver kanske bara låta dig själv vila.

Du hade en fråga om programmet här ovanför, hoppas det är ok jag svarar här. Det finns inget tid som programmet "ska" göras på, vi brukar tänka ca 10 veckor eller ca 3 månader, om man jobbar med en övning per vecka. Samtidigt är det så himla olika och alla hittar sitt sätt. En del gör hela direkt med alla övningar som finns där, en del gör kanske någon övning sen använder loggen och registrerar sin konsumtion och en del går in gör lite då och då när det passar. En del använder det i ett år, andra en månad och allt däremellan.

Om du vill kan du be att en rådgivare följer dig i programmet så kan du ha någon att fråga saker lite mellan varven och få stöd av där, om du skulle märka efter en stund att du jobbar bättre på helt egen hand kan du då säga att du hellre vill det.

Nu fick du mer svar än du kanske ville ha om programmet, hoppas det på något vis ändå blev hjälpsamt.

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Känner att jag behöver vara engagerad varje dag för att klara av detta. Inte alls för mycket svar om programmet mer ett klargörande. Ja jag kanske behöver en rådgivare. Men tänkte klara av fas 1 först dvs bli av med abstinensen avgiftningen innan jag börjar. Tacksam att detta forum finns och jag hoppas att det kommer hjälpa mig. Tänker att om jag går in varje dag är det större chans att jag klarar avser än att behålla mina tankar för mig själv. Det hjälper mig mycket att jag får svar i tråden att jag inte är ensam för i det verkliga livet offline känner jag mig väldigt ensam och det är jobbigt.

AmandaL

Det blir inte bättre om du dricker alkohol, det blir faktiskt bara precis tvärtom. Du kommer uppleva så mycket mer smärta och ångest inom dig imorgon så försök låta bli! Drick te. Det gör ingen skada på dig, du kommer känna dig stolt och duktig. Det är den finaste gåvan du kan ge till dig själv ???

Jag lyckades!!!! :) tog ett varmt bad sprang omkring i lgh med ångest och härdade ut

Du vill verkligen inte dricka, gå tillbaks och läs i din tråd.. Om smärtorna inte går över, gå till läkaren. Stå ut nu, du är snart igenom det värsta. Och be din sambo att få bort all alkohol ur huset så du slipper bli frestad..

Precis så är det i början. Härda ut. Och sysselsätta sig för att mota rastlösheten. Springa i trappor är tröttande också! Men då skulle nog grannarna undra ?

Kram ?

Och bra att ni rensat bort alkohol. Du klarar det här, ta hand om dig och unna dig vila och varma bad! Köp någon härlig badprodukt för pengar du tidigare skulle lagt på alkohol!

Snart kommer du börja känna fördelarna, att detta är något du gör lika mycket för dig själv som för din familj. Att få njuta av livet utan skam och skuldkänslor är så mycket värt. En dag i taget, du har kontrollen.