Ylvis

Fattar inte riktigt hur man gör inlägg här, så det kanske blev fel nu men det är jag som startade tråden iaf ...

Jag skulle vilja sluta dricka helt och hållet. Jag får mycket (!) ångest i samband med att jag druckit. Inte vanlig ångest när man undrar vad man gjort osv, utan sjukdomen ångest.

Jag är uppväxt i alkoholmissbruk. Och jag har en komplicerad relation till alkohol. Jag har ”regler” som jag alltid förhållit mig till, som att inte dricka på vardagar, inte dricka alkohol till mat osv. Men när jag dricker så mår jag skit psykiskt, efteråt. Inte alltid. Men tillräckligt för att jag känner att jag vill sluta.

Jag känner dock att AA inte är för mig, jag har läst om dom men det känns inte rätt av olika anledningar. Så jag hoppades på att någon här kanske har några alternativ som funkar? Jag kan gå i ett par veckor utan att dricka, men sen blir jag rastlös och vill festa till. Eller så blir jag bjuden på någon tillställning och intalar mig om att så länge jag tar det lugnt är det okej ... jag dricker inget däremellan. Men jag vill sluta helt och hållet. Och vill hitta verktygen för att kunna ge fan i å dricka när någon kompis har fest eller så.

Du gör helt rätt som startar en egen tråd. Den kan du använda som din anonyma dagbok. Skriva av dig. Och få tips och råd av andra här inne. Vi har alla samma problem till alkohol. Som visar sig på ett eller annat sätt med vårt mående. Jag hade som du väldigt mycket ångest. Den börjar lägga sig nu efter 2 mån av nykterhet. Jag räknar mina dagar och reflekterar på allt bra detta fört med sig. Det är ett nytt liv. Men det är inte lätt. Så gå in och skriv och läs varje dag. och gör ”programmet” här inne. Kanske även lyssna på en ljudbok eller läs en bok om alkohol. Sök på Annie Grace, vilken är enkel att förstå sig på. Lycka till ?

Det enkla svaret är ju då att inte dricka. Allt börjar och slutar där.
De flesta av oss här har som mål att inte dricka alls, för att vi är så dåliga på lagom. Mitt förslag är att du hänger här, läser trådar. Du kommer att hitta de som är precis som du, och andra som har andra ”vanor” kring sitt drickande,
Gemensamt och bra är att här finns mycket stöd och råd! Läs Andra halvleks tråd för tips om böcker, poddar mm.
Allt gott!