Hej
Är ny här och behöver skriva av mig. Innan varit nykter i 5 månader och de bästa månaderna i mitt liv. I veckan har jag Varit på konferens där jag Drack för mycket. Så mycket att jag har minnesluckor. Pratat med kollegor som säger det är ingen fara men jag slår på mig själv ändå väldigt hårt. Känner mig misslyckad. Har då även en kollega som gärna strör salt i såren genom olika kommentarer för att jag ska må ännu sämre medans den personen tycker det är kul. Jag har sån stark ångest och panik över tillfället, gillar inte tappa kontrollen och beter mig som att jag har mördat någon. Just nu vet jag inte vart jag ska ta vägen med just ångesten ... någon som kan tipsa? Kram

Fungerande_alkis

Det enda som fungerar mot den typen av ångest är att helt enkelt sluta dricka alkohol. Då slipper du minnesluckorna, känslan av att ha tappat kontrollen över dig själv, och ångesten som följer i kölvattnet av detta.

Tro mig, jag har haft många "dagen efter"-upplevelser när jag bara velat sjunka genom golvet av skam och ångest. Ändå har jag fortsatt. Det vi alla har gemensamt på detta forum är att vi bevisligen inte kan hantera alkohol. Det blir för mycket. Det kan tyckas orättvist, men kan man inte hantera det så bör man låta bli det.

Jag är fortfarande ganska ny i min nykterhet, men är det något jag verkligen uppskattar redan nu så är det att vakna nykter, slippa känna spyorna skvalpa omkring i magen, och slippa den där förbannade ångesten över minnesluckorna och hur man betett sig.

Det är faktiskt rätt skönt att bara vara normal. Att inte ständigt vara påverkad av något. Långtråkigt ibland, absolut, men känslan av att vakna nykter är obetalbar.

Håller helt med jag tror också att jag blev ännu mer besviken när jag varit nykter 5 månader och aldrig haft ångest då. Trodde nog att jag skulle klara de denna gång och det är lite som rysk roulette 9/10 ggr funkar de medans 10 blir kaos.

Den ångest du känner är delvis kemisk, dvs skapad av alkoholen. För att du ska dricka igen, abstinensbesvär alltså. Det kommer att klinga av. Men det kan ta några dagar tyvärr. Sen har du ångest för vad du har gjort på fyllan också. Den blir bara värre av att du slår på dig själv. Gjort är gjort och går inte att göra ogjort.

Du startade en tråd här - jättebra! Det enda positiva av ångesten sannolikt.

Välkommen hit!

Kram ?