Idag går jag och lägger mig nykter i 1 månad och 6 dagar!

Jag grät ikväll, igen! För saker jag mår dåligt över.. att jag skämt ut mig, att jag gått emot mina principer, min moral- förr när jag inte la mig nykter.

Tankarna är riktigt jobbiga och jag strävar varje dag efter en förlåtelse av mig själv. Min hjärna tillåter inte mig att glömma! Jag gick och köpte kosttillskott för att dämpa ångest då jag inte vill ha något nytt beroende piller, något som får mig att låtsas må bra.
Det hjälper inte och jag känner mig så ensam i mina tankar! Jag vill vara lycklig!

Är det någon mer som kämpat med förlåtelse till sig själv? Med tankar som vägrar ge sig. Jag kan sitta på möte på jobbet och få skaka huvudet och säga ”nej inte nu” För att inte filmen om mina misstag ska spelas upp.

Du mår ju bara sämre av att älta det som har varit, ingenting blir bättre av att du slår på dig själv. Gjort är gjort och går inte att göra ogjort. Du kan bara bevisa för dig själv och din omgivning att du menar allvar med nykterheten.

Och en månad och 6 dagar nykter är jättebra! Varmt välkommen in i gemenskapen!

Vad det gäller ångesten förstår jag att du inte kan låtsas som ingenting, att det som hänt inte har hänt. Kan du tänka dig att skriva ner det? Få det ur systemet? Inte här, utan i ett block som du förvarar på hemligt ställe. Varje gång du kommer på något hemskt du har gjort på fyllan tänker du ”jag ska inte tänka på det just nu, jag ska skriva ner det i blocket senare”.

Bestäm en tid då du skriver ner det, inte innan läggdags utan gärna så tidigt som möjligt på dagen. Försök sen att glesa ut gångerna ”jag ska inte tänka på det nu, jag ska skriva ner det på söndag” osv.

Du måste nog få alla tankar ur systemet, men begränsa tiden som du tänker på det.

Kram ?

HerrÅgren

AnnaJB, jodå jag kämpar med det just nu. Gjort ett antal dumma saker i helgen. Många andra saker historiskt och skämt ut mig. Och bestämde mig nu efter denna helgen att nu räcker det. Så här kan jag inte hålla på längre. Jag räknar med att få leva med jobbiga tankar under några veckor. Sen hoppas jag på att det lättar. Jag går till en psykolog en gång i veckan. Det hjälper mig. Kostar en del, men det var väl ungefär så mycket jag drack för i veckan, så det jämnar ut sig.

Bra tips från @Andrahalvlek. Bearbeta, men kombinera det med positiva tankar och blicka framåt. Jag brukar ganska ofta tänka positivt på vad som kan hända i framtiden i mitt liv, det kan få mig att må lite bättre. Försöker göra det lite mysigt och trevligt hemma, klär mig varmt, äta gott och ganska nyttigt, dricka vatten, kaffe och te. Undviker godis och socker ganska mycket. Mår mycket bättre av mat. Tar vitaminer: multivitamin, extra D-vitamin och magnesium. Speciellt D-vitamin ska vara bra för psyket har jag hört. Se till att komma ut, gå en promenad och få dagsljus i ansiktet. För mig känns huvudet mycket lättare när jag följer detta.

Grattis till 1+ månad! Jag är på tredje dagen. Får se om jag är lika kaxig om en vecka eller två.

❤️‍?

Jag tar till mig era tips och det är så skönt att ta en dag och reflektera och få kloka ord ifrån er!

Jag tänker också på framtiden och hur det ska kännas längre fram, för de är därför jag gör detta! För att må bra i framtiden och bilda familj och aldrig mer lägga en tanke på hur jag betett mig i ”ungdomsåren” om jag fortfarande är det...

Lova mig att fortsätta, varje dag kan kännas som en tävling emot dig själv! Desto högre siffra, desto närmare ett hälsosam mående... jag har mått sämre nu än jag gjorde när jag drack men hoppas de bara är en jobbig tröskel att komma över! Allt kan bara bli bättre och jag måste sluta se tillbaka