singapore_sling

Se där, där gick jag över den där gränsen. Den där gränsen som jag aldrig skulle passera. Imorgon kommer jag att antingen gå full till jobbet eller vara hemma sjuk för att jag satt och drack på natten här hemma. Det som jag sa inte skulle ske. Vad fan!? Nu är det fan dags att ta tag i det här. Efter ett par år av eskalerat drickande,några öl till maten några gånger i veckan blev öl och whisky till maten varje dag blev alla sorters alkohol och drickande rent för att bli full var och varannan dag. Men bara så länge man sköter jobber, right? Inte nu längre! Så inte längre right! Den här tråden är ett löfte. Nu skall här dras ned. Inte när förådet är slut, inte till nyår eller vad fan som helst. Utan nu. Tack för mig :)

HerrÅgren

Det var ett bra beslut att komma hit. Hur gick det för dig?
Gå aldrig full till jobbet skulle jag säga.
Då passerar du bara en ny gräns som inte ska passeras.
Lycka till :)

singapore_sling

Jovars...det gick och jag gick, genomförde dagen och gick hem och tänkte. Har landat i mitt beslut, sovit. Det här kommer att bli svårt, men jag slutade röka en gång i tiden så detta skall väl också gå vägen tänker jag mig? Nästa svåra steg blir att tala med någon, finna stöd (det finns där) och helt enkelt inte låta det gå längre. Vända skutan innan den går på grund så att säga. Det kanske var dumt att gå till jobbet, men lika dumt att supa sig full timmarna innan man skall dit och sjukanmäla sig. Två fel gör ett rätt?

Hej, vad bra att du är här! Helt rätt att ändra kurs innan det gått helt åt skogen.. Du nämner att du ska söka stöd hos någon. Det tror jag är jätteviktigt. Hos vården, familj och vänner, Anonyma alkoholister, bara att berätta för någon om hur man mår och vad man har för mål gör det tydligare vad man behöver , och svårare att ändra sig om det blir jobbigt i början. Här på Alkoholhjälpen rekommenderar de många att ta tre nyktra månader och sen fundera på hur och om man ska dricka alkohol i fortsättningen. Det tar ett tag för kroppen och hjärnan att bli ren från alkoholen, men efter nån månad är det många som blir positivt överraskade av hur skönt det är att vara nykter. Ingen bakfylla, mer vila på helgen, mer energi, mindre stressad, gladare humör, det är verkligen lättare att leva utan alkohol jämfört med att kämpa med att inte dricka för mycket var och varannan dag. Läs runt här och hitta inspiration, så hittar du också din egen väg.

Jag är själv ny här och känner igen mig i det du skrivet. Jag skulle önska att jag kunde ta ett glas ibland vid vissa tillfällen men klarar tyvärr inte et så då får det bli slut. Vi får hjälpas åt och läsa och lära av alla i liknande situation på forumet. Kram till dig och lycka till till oss :-)