Darth Booze

Hej!
Jag har varit här för ngt år sedan. Allt i livet går bra (frånsett corona), men alkoholen går mindre bra. Ligger nu på en nivå där jag får abstinens under 0,3 promille. Har börjat dra ner, men det är jobbigt med darrningar m.m. Är det någon som slutat tvärt från att ha druckit typ 1bib vin per dygn till noll som kan dela med sig av sina erfarenheter? Länk till tidigare inlägg duger gott :-)

Darth Booze

Ser att ingen här kommenterat. Har lyckligtvis en vän som är med i AA. Kanske räcker.

Välkommen hit, och vad bra att du tar tag i drickandet. Jag vet inte hur det är med abstinensen, men av vad jag läst här har jag fattat att det kan vara farligt att sluta utan nadtrappning om man har darrningar. Tror du att du klarar att bryta själv, eller ska du kanske ordna en kontakt inom beroendevården också? All styrka på din väg, du har så mycket att vinna!

Japp, jag har druckit på det viset och slutade tvärt. Jag hade dock lite vin kvar första dagen, som en räddningsplanka "utifall att". Jag fick lite krampkänning i händerna på kvällen, så jag drack ett par glas vin. Efter det var det stopp. Jag har även 2 Antabus-kurer bakom mig. Första gången fick jag något under 1 vecka för att motverka abstinens, andra gången var det bara Antabus. Det är väl individuellt hur kroppen reagerar, men för mig har det gått bra.

Darth Booze

Har bestämt mig för att göra en gradvis nerskärning så att jag ligger på gränsen till abstinens i princip hela tiden tills den försvinner. Har gjort det en gång innan och det funkade. Tror däremot att jag måste sluta helt den här gången. Känslan av att man har kontroll är en villfarelse och förr eller senare kommer det att drabba mig själv eller ngn annan...

Jag har dessvärre ingen kunskap om abstinensen rent medicinskt så kan inte ge några råd. Däremot kan jag en hel del om att sluta dricka alkohol och kan rekommendera detta stark! Här finns massor att läsa. Välkommen hit! ?

Du har nog rätt i att det bästa är att inte dricka alls, det är många här som testat något glas efter lång nykterhet och sen ganska snabbt fallit tillbaks i de gamla ovanorna... Och ju längre jag varit nykter desto mer känns det som att alkohol är något jag slipper och inte något jag saknar. Tiden jobbar för oss, tanken på ett liv utan alkohol blir mindre och mindre dramatisk ju längre tiden går... Och så märker man hur mycket bättre man mår...

Ser att du redan fått flera stöttande inlägg, och en fråga om du har funderat på att kontakta en beroendemottagning. Jag vet inte om det är något du kan tänka dig, men just det är något vi rekommenderar om en är orolig för kraftiga abstinenssymptom. Dels kan du där få hjälp att undvika skador av abstinens om en sådan risk skulle finnas, och dels kan du få medicinsk hjälp att ta dig igenom de första dagarna och på så sätt minska risken för återfall. För många är det ett bra sätt att få hjälp över tröskeln och kickstarta sin förändring.

Oavsett vad du väljer är du välkommen tillbaka till forumet! Fortsätt gärna skriva och berätta hur det går för dig.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Rosa-Lie

Hej! Jag har försökt att trappa ner, det går några dagar sedan blir det mer igen. Har oftare och oftare svårare att sluta dricka. Eftersom jag jobbar på dagen kan jag inte dricka då, framåt eftermiddagen börjar abstinensen, jag känner mig tung i kroppen, febrig. Så fort jag kommer hem slänger jag i mig ett par glas, sedan är jag pigg igen. Resten av kvällen går jag med ett glas i handen, och "mår bra" .Har aldrig "mer" än en -två flaskor hemma. Somnar berusad vid 20.30-21.00...Av någon anledning klarar jag jobbet... en så länge,- Behöver inte bil, då jag pendlar. Denna vecka har jag varit hemma, anmält mig här, trappat ner, läst programmet, har som avsikt att utstå mina influensaliknande besvär, mesta tiden i sängen, har bestämt mig för att inte ta något vin trots att jag mår dåligt, och hoppas på att jag mår bättre nästa vecka när den värsta abstinensen har gått över. Håll ut du också. Lycka till

Hej

Det är individuellt, men man kan säga så här att om man har en lång period som onykter där man aldrig tillnyktrat mellan fyllorna så är det riskfyllt att sluta tvärt. Ju mer man druckit och ju mer alkohol man haft i blodet över tid ju större risk när man bryter.

Du skriver du mår dåligt när du når ned till 0.3 promille, nu vet jag inte hur illa det blir, hur mycket eller hur länge du druckit men ser det som en varningssignal. Det som är farligt är krampanfall och delirium. Feber utan infektion är illavarslande. Men du kommer förstås må som en påse skit med jobbiga abstinenssymptom hur du än gör när du väl blir nykter, och ju längre du varit onykter ju värre kommer du må.

Personer som tillnyktrar varje dag under arbete och liknande men som super till efter jobb löper i princip ingen risk alls förutom att må som en påse skit. Du har inte så långt dit när du snuddar på nykter. Ransonerar du intaget och trappar ned under några dagar så kan du också sluta helt och tvärt om några dagar, men du behöver låta timmarna med nykterhet växa lite dag för dag för att vara på den säkra sidan.

Orkar du inte avgifta dig själv får du lägga in dig, där får du medicin som minskar eller förhindrar risken för komplikationer. Du kommer må som skit då också med riktigt jobbiga abstinensbesvär.