pyramidsthlm

Hej, är så trött på att vakna bakfull med massa ångest. Jag är 48år och har hela mitt liv haft problem med mitt drickande. Mitt problem är att jag aldrig kan sluta, drack nog 12 50cl flaskor öl igår. Kan inte dricka med måtta och ska nu göra allt för att sluta med alkohol. Har googlat om hjälp och tänkte att jag skulle skriva här för att peppa mig själv. Har tidigare testat antabus o varit i kontakt med AA. Ska skriva mera senare, är fortfarande bakis?. Mvh Adde

pyramidsthlm

Jag har insett att jag inte kan dricka”litegrann” utan måste stå över alkoholen helt. Vill bli nykter för resten av mitt liv. Kom gärna med tips o råd. Ska man sätta upp ett datum?

Att ge råd om "Hur" då vi alla är olika och är olika beroendetyper.
Men ta hjälp av antabus och AA eller via beroendevården om du inte klarar att sluta själv.
För mig är ett måldatum viktigt.
Och för att komma över de första jobbiga veckorna så tror jag det är bra att du till att börja med sätter ett datum. Tex året ut så du inte dricker under jul och nyår.
Lättare att ta nya beslut när man varit nykter en period och ser klarare på saker.
Gör programmet här på Alkoholhjälpen, så får du svart på vitt hur illa det är.
Det är att kämpa med vita knogar den första tiden.

Läs här och ta till dig av de tips på litteratur, youyube klipp om hur alkoholen påverkar ditt psyke så kanske du slipper kämpa utan framöver känner att du helt enkelt inte vill dricka längre.
Och skriv här som en dagbok, det har hjälpt många.
Kram⚘

Hej o välkommen, vad bra att du hittat hit. Tänker att tre månader är lagom tid att vara nykter för att märka av sitt bättre mående. Utifrån det tar du endast en dag i taget, att lova förevigt nykter är ett rätt stort löfte. Löften som vi för övrigt alltid brutit....tar du en dag i taget knuffar du liksom nykterheten framför dig och på det sättet går dagarna. Du kommer märka att du mår bättre, men framförallt att det blir lättare o lättare. Förnuftet återkommer och du kommer känna av nykterheten som nåt positivt. Det låter kanske konstigt med en dag i taget, men om du läser härinne kommer du märka att det hjälper många med nykterheten, bla mig. Jag hade bara en önskan att sluta dricka och tog det 24 timmar i taget, nu firar jag strax 6 månader nykter. Lycka till och vi hjälps åt. Jullan

Min nuvarande nykterhet började med något definitivt: Åkte självmant in till akuten (för missbruk) och
tog det hela från där. Ganska avskräckande de timmarna jag satt i väntrummet. Sedan öppenvård
och jag valde Antabus denna gång. Gick på vilja / ilska för beslut och de första dygnen.
Värsta abstinensen går över efter någon vecka (fast är väl olika) och sedan byggde jag sakta på
med positiva och nyttiga saker för mig.
Drack ca 2 liter vin och 6 50 cls starköl per dag, så inget lagom drickande direkt ;)

Bestäm dig och Just Do It! Du är värd bättre.