Supertramp

Nu är det kanske andra eller tredje gången det händer.(som ja minns) Det har varit nån vecka/månad med ett antal fina fester som börjat spåra ur för min del. Jag får be om ursäkt till folk jag sårat och skämmas över mitt eget agerande. Förra gången det hände provade jag vara nykter ett tag och det var skönt, tänkte då det gått ett tag att nån öl kan man väl ta, det gick också bra.

Sen hände nått, började på universitet och träffade massor av roligt folk. Naturligtvis fest, varje dag i ca en månad, sen kanske 2-3 dagar i veckan. Allt gick väl hyfsat förutom lite ”spela Allan” grejer som man fick skämmas för. Tills jag fick en riktig blackoutfylla och sabbade mitt rykte ganska kraftigt.

Jag förstod redan i somras att jag va tvungen att skärpa mig men ”glömde” det fram tills nu, va väl tvungen att va lite mer destruktiv bara för att. Min fråga är egentligen hur ska jag gå vidare, kan man trappa ner eller är det cold Turkey som gäller. 2a dagen nykter nu och ser bara ett helt liv framför mig utan dedär mysiga kvällarna med några polare. Värstingfyllorna vill ja ju va utan..... men hur fan ska jag hålla mig, kan inte sluta ibland då ja liks börjat dricka och antingen blir jag festens centrum eller ett riktigt svin.
Jag behöver råd, för även om jag kan lura mig själv att jag håller drickandet på en normal nivå så kommer jag glömma den här dager och om 6-12månader kommer dedär svin-kvällarna.

Jag skulle jättegärna vilja va nykter på heltid. Jag har gått på andra droger men alltid fallit tillbaks på alkohol, den är så lömsk. Sen känns det som jag super mer för att komma till samma stadium som tyngre droger, vet inte om nån känner igen sig. Vad fan ska man göra. Jag känner nu att min onda spiral har börjat, jag vill stoppa detta.
De är så pinsamt också att jag, som alltid varit den glada festprissen ska bli nykter. Kompisarna ger inte precis stöttning...

Du skrev det här inlägget för ett tag sedan, ibland kan det ta tid innan man får svar och det kan vara bra att skriva flera gånger så ens tråd syns igen bland senaste inläggen.

Det hörs att du funderat mycket kring vad alkoholen tar från dig, framförallt de gånger där du gör saker du inte minns och det påverkar relationer och som du skriver ditt rykte. Du nämner också att du gått på andra droger, de har du då klarat av att sluta med, bra jobbat!

Alkoholen har kanske varit ett sätt, om jag förstår dig rätt att försöka nå ett liknande rus som med dessa samtidigt som du helst skulle vilja vara helt fri även från den. Kanske hitta till ett bra mående, feststämning eller liknande på andra sätt.

Du har tidigare varit vit en period och mådde bra av det. Vad tror du skulle passa dig nu?

Fortsätt gärna skriva och läsa här på forumet om det är hjälpsamt för dig.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Supertramp

Absolut föll jag tillbaka, speciellt under dessa coronatider. Jag har festat i somras och fram tills nu. Det har gått bra många gånger, inga större katastrofer men mitt eget psyke mår inte bra. Ångesten efter en helg av berusning når nästan ihop med nästa fest.

Jag har bestämt mig att prova igen, jag har varit nykter en vecka nu. Det känns riktigt skönt, just nu är det söndag och jag känner en sån glädje i kroppen av att bara må bra. Jag siktar nu på att vara nykter hela november. Det ska nog gå, efter det ska sikta ännu längre. Det känns som jag misslyckats så många gånger med att sköta mig nu att jag behöver vara nykter, om de blir ett tag eller för alltid vet jag inte. Jag vill kunna ta en vanlig pilsner eller vin till maten. Men vi får se hur det blir med det.

Det är november igen ser jag.... ja hoppas det går vägen!

Bra att ta upp tråden igen. En veckas nykterhet, då har du gått igenom det de flesta tycker är de värsta dagarna. Du verkar ju dock må bra, så då är det "bara" att hålla i.

Jag tror på dig.

Kram

Som din tråd heter. Kärleken till ruset. Det är det onda. Och som vi alla blir beroende av. Och som vi längtar efter. Så pass att det tar över livet. Och glädjen från annat.
Tror det gäller att hitta ruset i annat istället. För ruset från alkoholen är lömsk. Och får oss att tro att vi mår bra av det. Vilket vi ju inte gör....