Den boken är bra också! Och Ove-boken förstås ? Ove-filmen är svinbra, men boken hundra gånger bättre. Ros-Marie-filmen är inte alls bra, men boken svinbra.

Så du förstår min tveksamhet inför Björnstad på tv. Var det HBO? Har jag inte, så då slipper jag fundera mer på det.

Den senaste boken som har ordet ångest i titel gillar jag dock inte alls. Blev jättebesviken.

Kram ?

?
Jag tittar tyvärr mer på tv än jag gjort på flera år, av förklarliga skäl.
Idag kan jag överblicka dagen med nån sorts glädje; lite möten, promenad, god middag.
När jag hade huvudvärk en vecka kunde jag inte överblicka närmsta timme. Nu börjar jag känna igen mig själv. Och så går det lång tid in på dagen innan jag hinner tänka på något som har med alkohol att göra. Känns som jag ömsar skinn.
Idag får bli en bra dag, jag är nykter, något annat vore självskadebeteende, vilket jag tänker att jag är klar med. ??

Välkommen hit! Så bra namn på din nya tråd?Hihi glöm inte skriva här på din 80 årsdag, vad det blev och hur det smakade?
Så skönt när nykterheten blir det normala. Kram ??⚘⚘⚘

För första gången missade jag igår att gå in och skriva. Beror på att min pappa fått covid och styrt många turer nu på sjukhus. Dagen igår präglades av det, men nu tror jag det går åt rätt håll.
Nykter var jag igår och nykter idag, såklart. Är en nykter person nu, helt enkelt. Njutit av fin dag och långa promenader idag. Ihop med barn och barnbarn som är som bomull i mitt lite stökiga liv. Kram från brasan, minns att jag tyckte så synd om mig själv att jag inte skulle få mitt ”brasvin”, då i januari.
Nu tycker jag synd om mig själv retroaktivt för att jag var så trångsynt och banal. Kram!

Förstår att du har helt andra saker att lägga kraft och tid på om din pappa har blivit coronasjuk. Skönt att det går åt rätt håll! Var har han blivit smittad tror man? Vårdpersonal? Det är ju konstigt att just sjukhuset är det mest osäkra ställe att besöka med tanke på att bli utsatt för coronasmitta.

Kram ?

Ja @andrahalvlek det är tufft med tanke på att vi varit så extremt försiktiga med allt kring honom. Han har ju (fantastisk) hemtjänst men 6 ggr/dag och såklart finns ju risker då. Han mår ok men det är inte optimalt att han är på sjukhus samtidigt är han för dålig för att vara hemma. Just nu är det dock inte så mycket jag kan göra, pysslar lite med barn och barnbarn på besök, långa promenader och svamp har det blivit denna lediga dag, jag älskar att vara trött i kroppen, och inte i huvudet. Ska laga svampsoppa och jäsa ett bröd, lagat äppelkaka och egen vaniljsås. Terapi för mig. Nykter idag och som varje dag självklart och numera en del av mitt DNA. Jag kikar in och läser hur ni har det men just nu är fokus mest på att leva livet och fortfarande lär jag ”om”. Livet pågår och stundtals är det vindlande stundtals vilsamt och ibland stressigt. Försöker hitta balansen. Men insidan är kav lugn. Kram och ha en mysig fredagkväll!. ?

... i min säng denna morgon.
Dimma över åkrarna och ett hus som vaknar långsamt här.
Eftersom nu är allt vi har så får jag beskriva mitt liv som alldeles perfekt. Just nu.
Nykter idag, som tur är, närmar mig med stormsteg den helg som var min botten, för ett år sedan. Fortsatte nedåt hela den eländiga november och december. Den tröttheten vill jag aldrig mer behöva uppleva. Det var så mörkt.
Så tacksam. ???❣️

Jag trivs bra här under min korkek ? Den känslan har jag aldrig haft i november tidigare ?

Hund och bebis i sängen låter helt underbart!

Kram ?

Bättre hoppas jag ❤️ Omsorg om åldrande föräldrar tar verkligen sin tid i medelåldern. Jag har kollegor som haft en massa jobb med sina föräldrar i 20 år. Nästan mer jobb än med de egna barnen. Jag har haft mycket jobb med min mamma i drygt 6 år, och hoppas få många fler år ihop med henne. (Hon är bara 73 år.) Även om jag verkligen inte vill att hon blir sängliggande och hjälplös i flera år. Just nu är det lugnt. Just nu njuter jag av det.

Kram ?

Din beskrivning av gårdagens morgon känns som ett exempel på ren lycka. ? Perfekt är inte helt fel ord.

Så fin läsning, rofylld.

Kram

Ja, det har varit en kämpig helg mitt i allt som också är fint. Tack @andrahalvlek för din omtanke, tyvärr är min pappa sämre och det oroar mig. Parallellt med det finns min mamma som inte är sjuk men som också oroar sig för sin exman som hon varit skild från många år. På så vis har jag just nu två föräldrar som inte mår bra.
Blev ledsen igår när jag pratade med sjuksköterskan, blev så uppenbart att det kan gå åt vilket håll som helst. Trots att jag är medveten om min pappas ålder och skröplighet är väl inget barn riktigt redo att förlora sin förälder.
Här hemma pysslas det, lagas mat, hundpromenader och barnvagnsdito. Jag är glad att vara i en liten centrifug av liv. Men jag är smärtsamt medveten om att livet faktiskt inte bara pågår utan också - går.
@vinäger, du vet att dina ord alltid betyder något extra, tack.
Jag är nykter idag, finns inget som får mig att tveka över det. Konstigt nog, men jag har lärt om hjärnan så att inte ens sorgliga händelser triggar mitt sug. Dricker lite kaffe och tar en extra snus. Kram ni som kämpar och ni som tycker att livet äntligen blivit värdigt. Så är det för mig. ???

Jobbigt läge? Tur att du har såpass lång nykterhet i ryggen nu. Tror det hade varit väldigt tufft om du var typ på månad 3-5, innan nykterheten satt sig riktigt ordentligt. Då man forfarande kunde få för sig att alkohol var en lösning.

Kram ?

Blev orolig, men nu hittade jag dig igen?Är ibland lite dålig på att kryssa runt på forumet och hitta, men jag lär mig nog så småningom. Kan ibland oroa mig för att jag håller på att bli dement, men det är nog inte så illa ännu?

Jag får så mycket inspiration av det du skriver så jag är jätteglad över att du inte försvunnit helt och hållet?

Tänker ibland på varför man känner lugnet precis som du beskriver. Kan hitta ro i att bara titta på löv, fåglar och vattnet påminna promenader. Såg aldrig sådant tidigare.

Önskar dig en fortsatt skön söndagskväll ?

Kram ⚓️

@torn, ja du har helt rätt i att det är otroligt skönt med så lång nykterhet i ryggen, det känns mycket nära ”årets eftersom min nedstigning enligt mig själv började ungefär nu- för ett år sedan. Så mycket kämp vi ändå utövat här, och med ovärdeligt stöd ??
@sommarbarnet härligt att du hittat hit, jag har absolut inte försvunnit men jag utövar nyktra livet väldigt mycket IRL ? har ägnat mycket tid åt tankar, reflektioner, processer och nu tänker jag att här ska flygas! Men mitt bo är här, kommer alltid tillbaka och tänker och tankar (kraft).
Jag kikar in hos dig också. Ps. Jag är verkligen ingen doktor men tror många av oss känner igen det du beskriver angående demensen. Kan lova att det blir bättre, hela tiden! Kram ?

Missade att du har haft det jobbigt med framför allt din pappa. ? Jag fokuserade mest på ditt vackra inlägg om hur fin morgon du fick.

Tänker på dig och hoppas att allt ordnar sig till det bästa.

Kram

Idag är det ovanlig vanlig vardag. Arbetsdagen börjar 8:15, blir kvar på landet ett tag pga restriktioner, och kan ändå inte träffa föräldrar.
Och nu har nästan alla barn varit här ??
Ser faktiskt fram emot lite lugn och jobb i en balanserad mix.
Nykter idag. Önskar er alla en fin måndag!

Tittar in och säger hej! Ska påbörja arbetsdagen här hemma. Precis som du, i en mix av lugn runt om och lite jobbstress på datorn... tur man kan stänga igen den om det blir för mycket. Balans är ordet.
Ha en fin dag i blåsten. ?

Du har så rätt @akilles, det är helt klart en utväg, att bara stänga ner när det blir mer än vad man orkar.
Idag har jag varit både ledsen och orolig för min pappa.
Sällsynt att jag gråter, det är bra. Livet känns. Vi blåste nästan bort jag och hunden. Alla barn har rest hem, bara jag och en människa jag älskar mycket som har lagat spagetti carbonara och tröstat med lite fix och ljudbok. Mörka dagar och man får bända isär himlen som en apelsin och låta ljuset komma in, ändå. Det finns alltid där bakom.
Nu blir det pyjamas och tofflor och tv och glass. Besvärjelser. Kram.

Usch och usch säger jag om denna presskonferens som känns så dyster. Jag glädjer mig åt: Sol. Att jag är nykter. Att jag har ett jobb som det iaf för dagen ser ut som jag får ha kvar ett tag.
Att jag kunde ringa pappa och prata, eller han orkade inte prata men han hör ju bra och jag kunde säga att han skulle kämpa på och snart bli frisk och komma hem.
Kram på er.