Louis37

Är ny här på forumet och hoppas väl kunna få höra om det är fler som upplever samma problem som jag då man försöker sluta dricka. Jag vet sedan ca 6 år tillbaka att jag är alkoholist och inte kan dricka en droppe utan att jag vill ha mer och sedan dricker tills jag tuppar av. Gick till mitt första AA möte för ca 6 år sedan då drickandet hade spårat ur och jag drack dagligen 4-5 öl och sedan tog riktiga bläckor på helgen då jag var ledig. Kroppen sa ifrån och jag har förstått att jag inte kan fortsätta problemet är bara att jag lyckas hålla mig nykter i ca 2 till max 3 månader sen händer det nåt i skallen som gör att jag måste sänka mig och dricka för att sedan må dåligt och börja om på den nyktra vägen igen. Låter helt sjukt när man skriver det men det har varit såhär sista 5 åren och jag förstår inte hur jag ska lyckas ta mig vidare utan återfall.. nån som upplevt samma problem och har något bra tips på hur jag ska ta mig förbi svackorna utan att dricka? Hur kommer man vidare då viljan blir så sjukt stark att dricka?

Du är på rätt plats för att ta tag i ditt alkoholberoende.

Om du vara visste hur mycket jag känner igen mig i din beskrivning - förutom att jag sällan dricker tills jag däckar. Men detta med att hålla uppe i förhållandevis långa perioder för att sedan "plötsligt" börja dricka igen. Det hade kunnat vara jag som skrivit det. Och det har jag faktiskt gjort flera gånger i min tråd.

Jag brukar säga att det svåra är inte att sluta dricka. Det är att inte börja igen.

För tillfället har jag varit helvit en månad och det känns bra. A-hjärnan har börjat viska lite om att det vore tråkigt att aldrig mer få dricka. Än så länge ingen fara alls, viljan att inte ta något är mycket starkare. Men hur länge till? Jag tror helt ärligt att det är annorlunda den här gången. Men... Tvivlen dyker upp ibland.

Om jag ska ge något råd så är det att inte tänka "Aldrig mer", då det kan trigga oerhört. Säg till dig själv varje morgon: Just i dag ska jag vara nykter. Ta en dag i taget. En del bestämmer att de ska vara nyktra t ex en månad eller tre, med risk för att A-hjärnan sedan tänker att det är fritt fram efter det. Andra fortsätter/förlänger av bara farten sin nyktra period.

Men allt det här är högst individuellt. Du har säkert koll på vad som kan passa dig bäst.

Lycka till! ?

Kram

Louis37

Tack för din kommentar, och grattis till 1 månad! Har suttit och läst runt lite på forumet under kvällen och känner direkt att det kommer vara till stor hjälp. Känner igen mig i det du beskriver jag kan vara helt trygg och nöjd i nykterheten och verkligen vilja vara nykter men sedan tvärvänder det och jag hinner liksom inte med att fånga mig själv om jag ens vill... man blir nästan schizofren när man försöker skriva hur man känner! Men nu har jag varit nykter 24h iaf och ska ta det dag för dag och fortsätta läsa här!

Lycka till du med!

Hej!

Känner igen detta. Har fått otroligt sug efter 3 - 4 månaders nykterhet under mina två nyktra perioder.
Löser denna gång genom att ta antabus. Rekommenderar. Kommer själv medicinera med detta tills
jag känner mig säker att jag kan stå på egna ben. Tar inte regelbundet, utan när suget blir för stort,
då känns det som jag säkrat ca en vecka.
Annars träning, AA-litteratur, meditation?
Du kommer över detta!

Louis37

Hej Thure! Skönt att antabus verkar fungera för dig jag har testat det en period men fick tyvärr stark huvudvärk då jag åt antabus. Tror jag bara helt enkelt måste acceptera att jag kan få må lite dåligt en period när jag kommer till gränsen igen.. ska testa med träning mer AA möten och att vara öppnare mot mina vänner om mitt problem.

Vill tro att det ska gå vägen och att jag kan komma ut nöjd över att vara nykter och må bra även efter 3 månader!

Tc!

Louis37

Då börjar äntligen bakisheten, värken och ångesten släppa en aning efter sista fyllan! Nu ska jag ta det här dag för dag och inget annat. Skönt att känna att man VILL vara nykter! Måste bara se till att komma ihåg varför jag inte ska ta det där första glaset! Det slutar alltid med att jag dricker tills jag somnar. Känns skönt att ha hittat det här forumet där man kan skriva av sig lite, och läsa andras trådar.

Tc!