hjälp mig snälla

Efter fem års drickande, inser jag att jag är alkoholist. Jag har kontaktat en beroendemottagning och känner att jag är så himla peppad! Jag vill sluta dricka, ser inga fördelar med att dricka alls. Det här kommer att gå bra! Jag har druckit så mycket och så länge att jag vände mig till en beroendemottagning för att jag helt enkelt är rädd för delirium. Men - idag när de ringde så ställde hon massor av frågor om barn och så. Jag blev tokrädd! Jo - jag har barn, 3 st. Men jag har ett ordnat liv. Bra jobb. Barnen mår bra. Jag bor i ett hus som jag äger och tar hand om helt själv. Jag har en ordnad ekonomi och dricker när barnen inte ser.

Vad händer nu? Görs en anmälan automatiskt? Hur dum var jag inte då som kontaktade en mottagning och inte klarade av detta på egen hand? Jag frågade lite fint under samtalet och hon jag pratade med refererade till "Lilla hjärtat" och "om polisen hittar dig på stan" eller "om du tar med dig barnen på restaurang och blir jättefull". Men så är det ju inte alls?! Hjälp! :(

Det är en rutin för att värna om barnen att fråga om dem och det borde kanske ha förklarats för dig. Att du tar tag i ditt drickande stärker dig i föräldrarskapet både för hur du tänker om dig själv och för de som arbetar med behandling tänker jag. Sen kan ju, i förlängningen, barn behöva egna forum där de kan prata om hur en förälder eller anhörigs drickande påverkat dem. Många barn lägger skulden på sig själva eller känner sig ensamma i sin situation och därför finns det i många städer gruppverksamheter som de kan delta i. Alkoholism kallas ofta en familjesjukdom för att alla i familjen påverkar varandra. Jag hoppas du kan fokusera på det storartade i att du söker hjälp och sedan ta allt annat som kan följa när det är tid för det.
Skickar stora styrkekramar och grattis till ditt beslut. Vi hjälper varandra här