Jag gick med i Alkoholhjälpen för ca 4 veckor sedan, men det har inte gått speciellt bra... Nu har jag bestämt mig för att inte dricka idag... problemet är att jag får alltid sådana hemska mardrömmar och natt skräck. Finns det något man kan ta för att dämpa det? Jag kommer inte iväg till någon läkare idag så gärna något man kan få tag på på Apoteket. Tacksam för svar.

Mardrömmar går inte ta ta bort med medicin. De är hjärnans sätt att bearbetat händelser/upplevelser mm man varit med om under dagen men även tidigare i livet. Men drömmar kan ochså representera saker som tex man inte varit sann mot sig själv el ibland inte står upp för sig själv. Så de bästa sättet att minimera mardrömmar är att prata om sånt man trängt undan. Inan jag bearbetade många av mina övergrepp hade jag extrem nattskräck och ofta mardrömmar, men efter bearbetat i terapi så försvann mardrömmarna nästan helt kanske drömde mardröm 1 ggr per år. Nu har de kommit tillbaka lite men de är för jag bearbetar lite annan skit just nu. Sen ett råd är att inte inan sänggående titta på upprörande program el filmer som berör sånt som kan trigga jobbiga känslor.

DetGårBättre

Sent svar men har man druckit relativt mycket så blir drömmarna rätt jobbiga de närmaste dagarna - för mig i stort sett enbart första natten. Finns ingen mirakelmedicin som kan fixa bort det där dessvärre. Inte ens lagom dos benso tar bort helvetet, utan man får nog trycka i sig rätt mycket då. Alkohol hjälper ju men ska man bryta så får man ta helvetet i början. Det blir bättre med tiden!