För att göra tjänsterna mer användarvänliga och öka säkerheten i framtiden så kommer vi under november och december att uppdatera olika delar av alkoholhjälpen. Det innebär att vissa tjänster under perioder inte kommer vara tillgängliga som vanligt. Om du har frågor kring detta eller förslag på förbättringar så kan skriva till oss under frågor eller i den här tråden.

Vänliga hälsningar
Rådgivarna

På sistone tycker jag att det har blivit fler dubbelposter. Vet inte om det beror på handhavandefel, men det är irriterande som sjutton att samma inlägg sparas två gånger. Då hade det varit önskvärt om man själv kunde radera ett av dessa inlägg. Finns det någon orsak till att man inte kan radera sina egna inlägg om man vill? Det kan ju faktiskt vara så att man ångrar ett inlägg man har skrivit. Nu löser man det ju genom att radera texten, men själva inlägget finns kvar.

Chris_

Ja, forumet behöver sannerligen uppdateras.
Det är ett lite väl simpelt och tråkigt användargränssnitt och dessutom innehåller sidan en del buggar, t ex finns "logga ut" när man inte ens är inloggad.
Det gör mycket för helhetsintrycket och upplevelsen ifall man lägger i alla fall en gnutta kärlek på design.

Jag håller med om mycket av det som ni framför, det är ett av skälen till att vi nu ska uppdatera systemet.

När det gäller att radera kommentarer, så har det inte varit möjligt för att vi som ansvariga för det som står på alkoholhjälpen är tvungna att se i efterhand var som har postats även om det tagits bort. Detta bör vi lösa på ett annat sätt nu. Vi kommer alltså införa en möjlighet att själv kunna ta bort sina kommentarer efter uppdateringen.

Jag håller även med dig Chris om att det är lite "simpelt och tråkigt". Samtidigt har vi delvis medvetet valt att ha det avskalat och lugnt. T ex kommer vi nog även fortsätta att ha ett vanligt textfält, snarare än en med avancerad editor för text. Vi planerar inte heller att införa möjligheten att lägga in gifar eller andra animationer. En del handlar om design. Men du kanske även tänker på fler eller andra funktioner? Du får gärna tipsa om vad du tror skulle göra det lite roligare.

Det är möjligt att införa trädstruktur för kommentarer så det blir mer som du föreslår Blenda. Nackdelen med det är att det blir svårare att se vilken kommentar som är den senaste, eftersom den inte alltid kommer vara längst ner. Vi får fundera på detta.

Av säkerhetsskäl så finns det en tidsgräns för hur länge en användare kan vara inloggad. Det är inget som vi ställt in så jag kan inte svara på exakt hur länge det är just nu. Jag kan försöka ta reda på det.

Vårt internetbaserade program är just nu stängt för anmälningar. Men vi kommer inom kort göra det möjligt att anmäla sig för att testa vårt nya program då det blir klart.

Chris_

Att hålla sidan enkel och stilren är ju en sak.
Men det är ju väldigt tråkiga färger och lite väl simpelt överlag.
Mörkt tema bör finnas som alternativ, och bättre mobilanpassning, de flesta surfar ju mobilt idag trots allt.
Sedan har jag inte riktigt förstått varför man ska skriva nytt ämne / rubrik på varje inlägg?
Rubriken är ju vad trådstarten är.
Nåja, jag är väl lite webbfixerad eftersom jag sysslar med ämnet mycket som hobby och så småningom förhoppningsvis även professionellt. :)

Hej! Jag använder mobilen och får skrolla mig till slutet jämnt för en tråd. Det tar lite tid ?
Sen brukar jag ”tagga” med @ framför användarnamnet manuellt bara för att personen ska se att jag menar att svara den. Fast hen får inget meddelande om det. Ja lite för simpelt kanske :) gillar det enkla dock. Men med lite emojis ?? blir det lite mer livat

HerrÅgren

Tycker det känns lite snabbare nu, var lite segt innan.. Bra uppdatering : )

Lite mer färg ska vi nog kunna bjuda på. Även om det viktiga även fortsättningsvis ska vara att ni användare och det ni skriver ska få ta plats. Bättre mobilanpassning är ett viktigt skäl för att uppdatera systemet. Rubrik har funnits med från starten, så det har aldrig varit ett medvetet val. Ska fundera på om det går att skippa den. Om någon använder något annat forum som de tycker är bra, så får ni gärna tipsa så att vi kan få lite inspiration. Att få en notifiering när någon lägger till ens namn @AkillesU skulle vara trevligt. Ska kolla vilka möjligheter som finns i Drupal (som är vårt system).

Chris_

Det är väl det som ibland är nackdelen med en CMS (Drupal, WordPress etc)
De fyller såklart sitt syfte att få ihop något någorlunda snabbt och fungerande,
dock blir man ju lite låst och begränsad, men rubrikfältet borde väl gå att ta bort tycker man.
Något form av citatfunktion eller @ är nog en bra idé som sagt.

Jag är faktiskt nöjd med den lite "stabbiga" utformningen av forumet. Gillar också rubrikerna. Att kunna pinga hade ju varit coolt. Mindre bra är det här eviga scrollandet man måste göra för att tex byta från förändra till vidare livet. Vore fint om man kunde lägga en rad längst ned också så man slipper scrolla upp för att göra det. Dessutom undrar jag var möjligheten att byta till ett annat rum tog vägen. Jag var inne för en tid sedan och kollade upp för ett ev byte till vidare livet framöver. Det var ju enkelt. Men nu verkar möjligheten ha försvunnit?

Vi provar kommentarer utan titel och trådad diskussion i julkalendern nu om ni vill testa.

Hur blev det med det där Zoom-mötet?
tyvärr så jobbar jag då mitt på dagen. Undrar om man kan kolla på det efteråt om det blir inspelat?

Något jag också tänkt på här inne är att det vore bra med lite mer aktiviteter för att hålla uppe modet.
Vet att ”programmet” finns men det gjorde jag klart rätt fort.
Så mina tips:
-Notiser som ploppar upp om tips eller fakta kring alkohol.
-Fler test hur det går efter ett par månaders nykterhet med tex frågor om det positiva (för att påminna sig själv).
-Tråd med frågor direkt riktade till ett proffs (alltså ni admin). Typ som en digital sponsor.
- Zoom-möten, jättebra! Men man ska kunna vara anonym. Men skriva i chatten.
- Kontoprofil (utan bild) men en kort presentation eller enkla uppgifter. (Tex kön/ålder/hur länge man varit nykter. (Om
Man vill!)
Kanske en emoji-bild (eller liknande). som man kan välja istället för bild.
- när jag taggar någon eller någon taggar mig får jag aldrig upp det som en notis. Men Det vore bra!
- fler videos från experter/proffs (admin) som ploppar upp ibland som nyheter.
-komma till slutet när man trycker på en tråd. Jag kommer alltid till början av tråden. Och sedan måste jag först scrolla mig ner längst ner och sedan trycka på ”sista sidan” och sedan scrolla igen längst ner till sista inlägget ?? någorlunda omodernt!

Tack och hej! ?