Mara

Var hos läkaren, blev liksom ”game over” alla prover tydde på alkoholmissbruk. Så klart jag har vetat och velat slutat i många år. Men remisser skickades hit och dit och jag sitter chock. Så orolig att jag inte får den hjälp jag behöver, sånt hopp att jag får den hjälp jag behöver. Och sådan skam, så jag vågar inte ringa Vc och be om hjälp. Men nu har jag fått ett jättegulligt brev från dom, så kanske vågars ringa och be om hjälp. Vad har ni dör erfarenhet från Vc. Har ringt och fått tid hos alkoholmottagningen i stan och det känna bra . Men så mycket skam och misslyckande jag känner.
Dricker typ 2 flaskor vin om dagen och det räcker inte, måste typ pilla i mig en sömntablett ändå, jag är så rädd att se tar sömntabletterna och körkortet ifrån mig nu. Rädd de att jag inte de antidepressiva jag vill ha. Och nu kommer jag inte ens ihåg lösenordet jag gav här.
Levern ska ultrljudas och jag är rädd dör att dö och ändå fortsätter jag dricka

Hej!
Jag förstår absolut din oro, känner igen mig mycket. Ta all hjälp du kan få! Själv vågar jag inte, jobbar inom vården i min lilla hemkommun och är livrädd bli avslöjad... Tagit prover på privat klinik för att slippa få en offentlig journal.
Men skammen, känner igen det. Så mycket skam man känner. Längtar efter den dag jag kan känna mig rakryggad, ärlig, hel.

Mara

Tack för ert fina välkomnande. Jag har läst i det här forumet och det hjälper mig att inte känna mig så ensam. Jag har ju gjort mig så ensam för att få dricka ifred.
Nu laddar jag för att ringa till Vc imorgon och be om hjälp.
Tack för er värme ❤️?

Att sluta dricka funkar som antidepressiva i sig tycker jag. Har druckit i 10 år och började med SSRI för 7 år sedan. Nu är jag nykter sedan 3 månader och min önskan är att sluta med medicinen också. Men det får vänta tills jag varit nykter lite längre.

Mara

Jag började dricka när jag slutade med antidepressiva för ca 5 år sedan. Mest för att jag inte kunde sova. Nu när jag försökt sluta dricka på egen hand,faller det på att jag dels drabbas av en förlamande trötthet och på att jag sjunker in i en meningslöshet. Fattar att det är alkoholen, men tänker att antidepressiva kan hjälpa mig över sen tröskeln i alla fall.
När jag slutade med antidepressiva förra gången var mitt liv stabilt (trodde jag) men tycker du tänker klokt där med att vänta tills nykterheten är stabil.
Ser så fram emot att vakna och veta vad jag gjort eller vem jag pratat med och vad vi pratat om kvällen innan. Bra jobbat med tre månaders nykterhet ?

Mara

Jag är så nöjd nu. Har ringt Vc och fick ett jättefint bemötande. Jag var ärlig och sa att jag behövde hjälp med att sluta dricka. Fick en tid ganska snabbt. Men det är läskigt att outa sig, vad kommer det få för konsekvenser?
Försöker dricka på en mininivå för att inte bli abstinent, det går ju så där... Tänk vad pengar jag kommer få över sen, så sjukt att hålla på så här.

Nu har du tagit det första viktiga steget. Du har bestämt dig. Förstår att det är läskigt att outa sig, men problemet är så otroligt vanligt och de är vana vid att hantera det. Det är tusen gånger bättre att be om hjälp än att fortsätta leva i förnekelse!

Kram ?

Men försök nu att ta en sak i taget. Det viktiga är ju att du nu är på väg att börja sluta. Jag vet inte vilka konsekvenser som kan ha uppstått fram till nu, men förmodligen är de både överkomliga samt oundvikliga.

Tänk istället på vilka konsekvenser du inte kommer att få eftersom du slutar nu! Det är ju det som är det viktiga.

Mara

Konsekvenserna jag fått av mitt drickande är ju så mycket värre än det som kan komma om jag slutar.
Snacka om att hjärnan är kidnappad!
Tack för att du sätter det i rätt perspektiv ??

Mara

Så sant och jag känner jag tagit rätt steg nu ?