Frilufts-Robert

Hej, är ny här men har bestämt mig för att ta tag i ett alkoholrelaterat problem som följt mig i många år..

För att göra en lång historia kort så handlar det om att jag ibland, två-tre gånger om året hamnar i situationer där jag inte har någon spärr utan fortsätter dricka tills det resulterar i minnesluckor, spyor och arg sambo.. Detta händer alltså ganska sällan, den absoluta majoriteten av de gånger jag konsumerar alkohol är det inga problem att sluta dricka och jag upplever inte heller att jag har några andra alkoholrelaterade problem, dricker inte alls när jag jobbar dagen efter, har inga problem att förvara alkohol hemma etc.. men känner att detta är illa nog och är ett beteende jag vill komma ur.

En bakgrund till det hela är att jag tidigare om åren umgicks i en krets med mycket festivaler, hemmafester och musik. Ibland var det jag som drack för mycket, ibland mina vänner.. och även om det ibland ledde till mindre roliga situationer var det ändå något som både jag och omgivningen mest ryckte på axlarna och skrattade åt.. Sedan sex år tillbaka är situationen dock en annan, bor i en annan stad och lever i ett stabilt förhållande men det som är kvar sen tidigare är att det då och då verkligen spårar ur. Kan vara på en fest, en AW eller till och med hos mina oerhört ordningssamma svärföräldrar.. (aldrig själv dock) och den gemensamma nämnaren är att det börjar lugnt med öl och alltid är supertrevligt innan jag plötsligt mister omdömet och tycker det är en jättebra idé att gå över till sprit och så slutar det som det gör.. Har tidigare mest ryckt på axlarna åt det hela men nu känner jag att det är dags att ta tag i detta och göra någonting åt det, inte minst sambon tycker det är jättejobbigt när det blir så här och jag själv känner att jag måste börja bete mig lite mer vuxet om man säger så.. Har pratat med alkohollinjen och kommit fram till att jag:

• Aldrig ska gå över till sprit när jag redan druckit några öl.

• Överväga att helt sluta dricka sprit under tex ett år.

Någon som känner igen sig eller har tips om hur jag kan undvika att detta händer igen..?

Ja, svårt det där, när det slår över... Du får väl prova regeln att inte dricka sprit. Och fundera över hur det är de gånger det funkar att dricka mindre, får du kämpa med att dricka lagom då, eller är du då nöjd efter några glas? Bra att du tar tag i saken i alla fall!

Det är flera år sedan jag slutade dricka nubbe, whisky och annan sprit. Då fanns det alltid en risk att jag spårade ur. Allra helst om jag var lite trött och sliten och liksom tog med mig det tempot in i drickandet. Då drack jag hetsigt, och blev jättefull. Nu har jag slutat helt sen snart 10 månader och det tillhör de bättre beslut jag har tagit i mitt liv.

Kram ?

Ps. Autocorrect ville ändra ”jättefull” till ”jättekul”, men det var jag absolut inte! Inte ens under kvällen, då var jag mest pinsam för min omgivning.

Frilufts-Robert

Tackar så mycket :). Nja kämpa skulle jag nog inte säga men det händer ju att det blir fler öl/glas vin än vad jag egentligen tänkt men för det mesta är det inget problem att hålla sig till typ tre öl på en kväll under ledighet och vara nöjd så. (Och de gånger det blir fler än tänkt är jag nästan alltid nöjd efter typ någon öl till och stannar där). Nej det riktigt jobbiga är de gånger som det helt slår över och jag hamnar i ett läge där allt omdöme är som bortblåst och den från början så trevliga kvällen slutar med minnesluckor och ett helvete dagen efter.. Och detta alltså vid enstaka tillfällen som dock fortsätter år efter år och där den gemensamma nämnaren är att jag gått över till sprit efter ett visst antal öl. Hoppas verkligen jag ska kunna hålla mig till mitt löfte att inte göra på detta sätt framöver..