Hycklaren

Hej och välkommen

Har läst här till och från i snart ett år så nu är det dags för en egen tråd.
Jag är en man i 30-års åldern med villa, fru och två barn som driver ett företag med 4 anställda som går bra. Jag tränar och tävlar i en sport som kräver mycket men ändå kan jag inte låta bli att dricka på kvällarna. Har druckit mycket på helgerna i ca 8 år men det sista året har det eskalerat till nästan varje dag. Känner själv att jag inte presterar vad jag borde hemma, på jobbet och tävlingar. Jag kan uppenbarligen inte hantera alkohol och därför är målet att sluta helt. Min fru, mina barn och jag förtjänar bättre. Jag dricker ca 15 50cl starköl och en baginbox/vecka.
Så varför skriver jag här?? Ja, lite glada tillrop hade varit trevligt. Även lite tips på hur du tänkte när suget kom.
Jag har även funderat på att kontakta exempelvis AA men är lite tveksam, hur religiösa är deras möten?

Mvh snögubben

2021

Hej och välkommen ?. Bra beslut ??Gynnar er alla i din familj!
Jag är också ny ( sen igår) .
Hoppas du får många svar från de som hängt här länge ?⭐️?

Bra att du har kommit till beslut. Vägen till beslut är allra svårast, sen är det ”bara” att köra. Men det krävs mycket jobb - och det är bara du som kan göra jobbet! Jag har ingen erfarenhet av AA själv, men många här på forumet har positiva erfarenheter.

Jag tror på det som jag kallar ”faktametoden”. Plugga nyktra fakta, verkligen hjärntvätta sig själv med nyktra argument. Och sen fortsätta repetera, repetera, repetera. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. En dag i taget.

I min ösregnslånga tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” finns en massa tips på böcker, poddar och Youtube-klipp. Annie Grace och Craig Beck är mina husgudar ? Jag är däremot inte troende i egentlig mening, och därför har jag valt bort AA även om jag vet att långt ifrån alla som går där är/blir troende.

Oftast numer skriver jag i min nya tråd som heter ”Andra halvlek har inletts” som finns under fliken ”Det andra livet”.

Kram ? (10 månader nykter på ons 9/12)

Faktametoden är säkert bra för många men fungerar inte för mig. Vi är alla olika och jag har hittat en annan väg som jag ska försöka förklara ?

Jag tittade lite på youtube i början för att förstå vad alkoholen gjorde med hjärnan. Läste några artiklar. Men när det gått ett par veckor och jag var tryggare i nykterheten så upptäckte jag hur mycket tid jag hade över. Den tiden ville jag göra något roligt och bra med. Inte lägga mer tid på tankar på alkohol. Inte läsa om det. Inte googla. Inte låta det ta mer tid av mitt liv.

De timmar jag har fått i mitt nyktra liv lägger jag på familjen, träning, läsa böcker, ta hand om huset.

Det jag menar är att man får hitta sin egen väg. Det är olika för oss alla. Jag måste tro på att de fördelar jag ser och får i livet genom att vara nykter också är mitt sätt att stanna i nykterheten. Jag vill ALDRIG hamna där igen.

Den tanke jag tycker fungerar när suget kommer är att det går över. Och det gör faktiskt det. Man tror att om man inte agerar på suget så kommer det bara bli starkare. Men så är det inte. Acceptera suget men agera inte. Gör nåt annat. Det går över.

Och ta en dag i taget. Det är det enda beslut du behöver ta. Idag är jag nykter.

Smygdrickarn

Kan relatera till mycket i din presentation, är själv tävlande och har rentav druckit dagen innan tävlingar mm inom min sport. Rätt galet beteende. Jag tog mig ur alkoholen, föll tillbaka och nu ska jag själv försöka ta mig ur det en gång för alla och cementera det hela när jag väl är ur helt. Lycka till!

Btw, jag har inte testat AA, men jag har gått en 12-stegsbehandling hos ett företag och det var galet förlösande. Att bara höra andras berättelser och själv få tömma ur sig sina egna var otroligt förlösande.