Dag 14 utan alkohol. Två veckor sedan hade detta känts helt omöjligt men här sitter jag.
Jag har fått så underbart stöd här på forumet av det s.k. "Aprilgänget" och även av er mer erfarna. Det betyder så oerhört mycket att veta att ni finns därute och att vi här håller koll på varandra.
Visst är vi alla grymma! Även de av oss som kämpar och klarar någon dag och försöker om och om igen. 🌻🌞🌻🌞🌻🌞

@MrsWB @Fröken H Ja, tiden är ju den enda som kan visa vad som händer och sker. Bara det att jag i hela mitt liv gillat att ha kontroll (ja, förutom när jag dricker då... Ah! Ny insikt! Därför jag gillar att dricka ju! Då kan jag släppa kontrollen. Vad trög jag är som inte fatta detta!) och att saker ska vara eller inte vara liksom. Som med kärlek, jag har liksom aldrig köpt det här, "vi får se hur det blir" utan vill veta, blir det eller blir det inte! Jag är likadan på jobbet, jag måste liksom ha kontroll och veta att allt blir gjort och därför gör jag massor av andra personer jobb, så att jag är säker på att det blir gjort. Smart? Nej inte alls! Mer jobb till mig, mer stress osv.

Men nu när jag skrev det här fattar jag ju varför jag älskar alkohol. Då kan jag ju tappa kontrollen, slappna av i allt kontrollbehov och bara åka med. Tyvärr innebär "åka med" alltför ofta att jag åker med ner i avgrunden. Hur släpper man kontrollen då?

Jag tycker faktiskt också att han är lite elak som inte följer med. Han kör ganska ofta med offerkoftan och att det är synd om han för ditten och datten. Han erkänner inte själv att han också har problem med alkohol, men höll med om att det har spårat ur på sista tiden. I morse var han liksom tvungen att påpeka hur bra han mådde eftersom han "bara" druckit en flaska vin. (Jag tänkte, haha, jag hör och känner din skyhöga dagen efter puls, du lurar inte mig). Men jag fattar att det är provocerande om han inte själv kan vara nykter när jag är det, eller om det bara är att han drack i helgen för att han minsann inte tänker vara nykter för att jag har sagt det. Han är liksom lite envis den där...

Ja, visst känns det skönt att jag känner mig som en människa igen. Det är faktiskt underbart och jag är stolt över mig själv! Det skumma med mig är att jag är sjukt stark och samtidigt så vek och svag. Jag har mycket självinsikt men ändå så låter jag mig (alkoholen) göra mig till en sån trasig människa emellanåt. Jag fattar det faktiskt inte. Men tjejer, vad gör jag åt det här kontrollbehovet!? Hur gör man sig av med det? Jag ser det ju så klart nu så det är som ett 5 meter högt utropstecken mitt framför mina ögon att det är klart det är därför jag älskar min (o-)vän alkoholen. Att jag inte fattat detta förrän nu är ju helt otroligt! Jag mår ju inte speciellt bra på jobbet heller av att vara så här och jag går och mår dåligt över saker andra människor inte har gjort/gör. Varför det? Det är ju inte mitt fel!

Förlåt, nu skrev jag en massa om mig och mig och mig igen! Egotripp deLux! Hur går det för er, hur mår ni, vad gör ni?

Bara så ni vet är jag så glad att ni finns! <3

Tänk vad märkligt det är att man styrs så mycket av sitt inre som man inte ens förstår!

@Kärring

Wow - vilken insikt! Vilken resa du gör med dig själv! Så impad! Jag är ju ingen psykolog så vet inte vad jag kan råda dig till men finns här och stöttar dig! Kanske du skulle gå och få prata med någon nu när du kommer till sån insikt? Tycker också att det är sååååå bra att du skriver här till oss - tror att bara att man sätter ord på sina tankar och funderingar gör att dom blir mer verkliga och lättare att ta tag i. Känns som du är på väg på en resa även bortom alkoholen. Ego...nej - det är därför vi finns här för varandra - vi kanske inte har lösningen men vi lyssnar❤️

Kontrollbehovet - min man brukar säga till mig att jag måste låta saker glida av mig. Försök lite så - fokusera bara på dig ett tag! Kan absolut följa dig i själva kontrollbehovet kontra alkohol, man kan släppa allt, spelar ingen roll om barnen får spela för mycket, hur det ser ut i köket, vad folk gör och inte gör - man glider med och är nöjd...likaså som att tiden går lite snabbare och man flyter fram...

MEN nu jobbar vi med oss själva för vi vet att A INTE är en kompis🥰

@Kärring nu har jag full fokus här.
Tänkte på det där med sambon som stolt tycker han bara druckit en flaska vin. Han har nog ingen aning om att han har en hög dagen efter puls. Han är liksom inte där i utvecklingen än 😝😝😝
Min sambo tycker också att han sååååå håller igen jämfört med innan. Det är bra att vi inspirerar. Jag kommenterar ingen annans drickande och jämför inte. Tydligen så verkar det vara viktigt att hålla igen lite eftersom dom själva kommenterar.
Kontrollbehovet. Tycker hon andra frugan @MrsWB skrev bra saker om det. Sen tänker jag att Kontrollbehovet och giftet är två kugghjul som samarbetar. Nu när man tweekat i det ena så förändras det andra. Du har byggt upp spänningar och stress som sen giftet fått ta hand om, som skapat ångest och kanske orsakat att när du inte har kontroll över den biten så kräver du av dig själv att du måste ha kontroll där du tycker att du kan ha det. Hobbypsykologen spånar.
Om vi tänker oss en stor majbrasa dit vi släpar sånt vi vill elda upp och bli av med:
Ångest, bakfylla, sova bort hela dagar, fylledrama, irrationellt beteende, misshandla sin partner, ramla i trappen, minnesluckor, lögner, Kontrollbehov, offerkoftor... nu är tiden att rensa ut och elda upp. Vårstädning i själen.

@MrsWB Jag känner liksom hur kugghjulen jobbar inne i huvudet, hela tiden. Alltid fått höra att jag tänker för mycket och det är nog sant. Jag vrider o vänder på allt, hela tiden. Kanske är det också en anledning till att jag tycker om alkohol.

Exakt så säger min sambo också, låt det rinna av bara. Jo, hej du! Hur lätt är det då? Inte alls lätt för mig.

I morgon på jobbet ska jag verkligen försöka att bara fokusera på MINA uppgifter och inte ta på mig andras. Jag ska verkligen försöka, verkligen!

Jag hoppas på att bli en lite bättre människa efter den här resan så att jag kan släppa och förlåta mig själv för en del av den skit jag ställt till med under åren.

Har tillbringat eftermiddagen med föräldrar, syskon, barn, barnbarn och syskonbarn så nu känner jag mig glad och stärkt i själen. 🥰

@Kärring

Härliga insikter - ser fram emot att höra hur det går på jobbet imorgon! Rinn av... och fokus på dig💪

Löser vi det här tillsammans kommer vi alla vara bättre människor och ha bättre självkänsla på djupet - vi är värda så mycket bättre än ångest!

Nu ska jag jag lämna TVn och laga middag - utan vin. Börjar lite senare för att inte fokusera på vin😂

@Fröken H
Sant, jag tror nog att han också mådde bra, om man jämför med förra söndagen. 😁 Allt är relativt!

Jag har inte heller sagt till honom att han inte får dricka, bara ifrågasatt om han tycker att vi levt på er bra sätt den senaste tiden. Jag skulle gärna vilja att han tog det lite lugnare också, för att jag bryr mig om och älskar honom. Jag tror att han också innerst inne vill hålla uppe ett tag men måste ändå visa lite nu att han inte ”behöver” bara för att jag behöver, liksom. Han säger ingenting till mig, inte att jag är duktigt, inte att jag är tråkig. Bara låssas som ingenting, typ. Också lite tråkigt...

Tycker dina hobbypsykolog teorier låter kloka ☺️

Majbrasan är jag absolut med på! Vi slänger på hela skiten och så sprutar draken lite eld på det och ”Woff” så brinner all skit upp! 😄🐉🔥

Jag har det skitjobbigt just nu. Sonen åkte tillbaka till pappa nyss och kramade om mig extra och sa att han tycker det är jobbigt och att han saknar mig. Ingen direkt vintrigger men jag är helt i atomer just nu. Vi har haft en sån himla fin helg. Jag har verkligen varit den bästa versionen av mig. Nu snurrar tankarna kring skilsmässan, om jag gjorde rätt (vilket jag vet att jag gjorde), om giftet fick för stor plats, var giftet en orsak eller ett symptom... en mammas dåliga samvete.
Skrattar åt draken och elden. Jag ska samla ihop dessa känslor som jag buntar ihop som dåligt samvete och slänger på dom också i majbrasan.

@Fröken H
Försök att Vända på det och tänk att sonen haft en toppenhelg med dig eftersom du varit nykter och närvarande!
Han har alltså haft en lika bra och mysig helg som du ❤️

@Fröken H

Håller med @ Kärring - njut av att du har haft en härlig närvarande helg med sonen - han har helt säkert uppskattat det! Om du gjorde rätt eller fel spökar säkert lite men jag är säker på att du gjorde rätt och tro på dig själv - dessutom hjälper det inte att älta! Blicka framåt och var nöjd med det du har förändrat och åstadkommit 🙏😘

Har så mycket skit att slänga i majbrasan - kanon idé; saker man sagt och gjort, saker jag försakat - den är tänd va..😂!

❤️

@Fröken H Det där är ju svårt när man tar ett beslut och känner säg först lättad för att det känns rätt men efter ett tag börjar man ifrågasätta sig själv, även när man, som du säger vet att man fattat rätt beslut. Skönt att det känns som att du kommer kunna blicka framåt ändå. Ibland tar det bara lite tid.

Skriver min veckouppdatering här så jag har det att titta tillbaka på.
21 dagar idag! Jag njuter fortfarande för fullt av känslan av att vara nykter. Vilken gåva till mig själv. Vilket unnande!
Mycket jobb i helgen. Bokade fredagskväll, lördag och söndag morgon. Ger sambon egentid och jag älskar att jobba.
Närstående fick stroke i tisdags. Ingen trigger till att dricka gift.
I onsdags bröt vi tråkiga veckorutinen och jag piffade upp mig efter jobbet, lagade asgod pasta, drack ett par a-fria öl. Sambon tog ett par öl och lite vin. Känns bra att "festa till" en onsdag, speciellt denna vecka när jag jobbar så mycket.
Det vita livet känns bara bra. Jag känner inte att jag går miste om nåt eller att jag inte får.
Jag slutade ta Naltrexonet nån dag sen. Suget finns ändå inte och jag slipper biverkningarna.
Bara positivt och flow här.