Aprilgänget💪💨❤️

@Cilla8, @Fröken H, @Kärring och bästa ”mentor” stödet @Miss Mary Poppins och många fler stöd - och självklart alla som vill läsa eller joina👌

Vårt lilla gäng skriver så mycket till varandra, vi missar saker, viktiga pep, viktiga tankar, viktigt stöd i olika slingor - här har vi en länk där vi kan skriva till varandra samlat om det behövs (vi har ju våra personliga trådar oxå). Vi försöker kolla varje dag så är det ingen som kör i diket utan att i allefall någon i ”gänget” kan fiska upp❤️

@Cilla8

Tycker det är storheten med hela forumet, en del av oss vill sluta helt men andra vill dricka måttligare. Att båda grupperna finns här men man har ett gemensamt mål, inte låta alkoholen ta över våra liv.

@Ursus

Välkommen in in värmen! Skönt att du har hittat hit! Läst din tråd!

Håller också med dig om det du skrev till Cilla - det finns en stolthet i att vi stöttar varandra i våra egna valda mål! Det vi alla har gemensamt är att vi vill ha en förändring i våra liv!❤️🏋️‍♂️

Heja Cilla!
Jag är också en som snart skall testa måttligt men vill först klara 90 dgr, för att jag har bestämt det.
Funderar hit o dit på vilka ”regler” jag skall ha för att det skall bli lyckosamt .
Många säger att det inte går men jag har haft som målbild att bli måttlig så jag måste ju pröva först!
Och viktigaste regeln, aldrig mera smyga !!!
🌸🌸🌸🌸

@Majaela

Var idag och pratade med en sköterska i en studie jag är med och som jag skrev hos Cilla - hon sade att det allra viktigaste med att lära sig dricka måttligt är att ha tydliga regler och mål och inte rucka 1 cm! Har du tex bestäm dig för Max 3 glas så kan du ALDRIG unna dig mer - då hamnar man direkt i en ond cirkel!

Mitt mål är (efter ett tag) att kunna dricka:

Max 3 glas/gång
Max 3 ggr/v
Max 7 glas/v totalt.

Vad ska dina vara?🥰

Tack @Smurfan_
Har läst i princip alla era trådar här.
Jag har inte kommit så långt, lyckats dra ner en del, nu druckit 11 dagar av 21 sen jag började registrera bara en dag mer än en flaska vin, men det är fortsatt för mycket ur hälsosynpunkt off course.
Jag vet inte om jag kan vara måttlig, känslorna är lite allt eller inget. Vad har jag för nytta av 2 glas? 1 glas ger en skön känsla så det är om man kunde stanna där. Efter det första behövs typ 3-4 till för att känna något nu för tiden. Men det var värre för några år sedan då var det minnesluckor och upp till 2 flaskor vin.
Jag har som mål 3 månader helt nykter och sen utvärdera, men det har gått sisådär, rekord 5 dagar på hela våren.
Idag är dag 3 och jag känner ingen motivation. Men som jag ser ni andra skriver på morgonen efter är det fantastiskt när jag lyckats låta bli.

@Lycklig Att du funderar är bra och en del av processen! Vi har alla olika mål och som @Ursus och @Cilla8 säger; inte låta alkoholen ta över våra liv! @Smurfan_ att aldrig tumma på reglerna är en utmaning som jag tar till mig.
Jag har sänkt mitt mål till 3 glas/fredag/lördag och ALDRIG ensam. @Majaela Heja dig! Jag hade 90 dagar vita förra sommaren och det var verkligen en boost! Kör hårt!
Läser efter hand i alla era trådar - det ger mig många insikter och hälsar till er alla; ha en fin torsdag!

Godmorgon, gänget! Vilken boozt det är att kika in här på morgon - det gör en glad, peppad och ger en känsla av gemenskap i kampen mot förändring!❤️🙏🥰 Fortsätter ni att dela med oss av framsteg och motgångar så lyfter vi varandra!

@Lycklig - du behöver nog en nykter period för att känna att du kan ha kul utan? Eller vad tror du?🥰🙏

Hej hopp alla gamla och nya här i tråden 🥰 Alla har vi olika mål och planer för framtiden. Själv har jag ingen plan, utan kör mer på ”som det kommer”. Jo, planen är att ta sig ur ”varjehelgdrickandet” Att det liksom går på slentrian och att det bara är liksom självklart att dricka.
Har inte druckit en droppe nu på över en månad och konditionen är redan bättre och jag har gått ner 4 kg. 😄
Jag mår bättre i magen och i hela kroppen. Om eller när jag kommer dricka igen, det vet jag inte. Jag kör helt nyktert i en månad till först och främst och sedan får jag se.
Stor kram till alla där ute ❤️

Nybörjare

@Draken bra jobbat, skönt när man känner hälsoeffekterna kan jag tänka, själv har jag två veckor imorgon, sambon frågade om hur det kändes med sug o så igår o pratade om att hon gärna ville ha ett glas vin på fred / lörd, blev lite orolig när vi snackade om det ... tänker alkofria öl till mig eller .... Zero

@Smurfan ja verkligen som att jag lutar min dag på motivation från att läsa från alla er så tack o ha en fin fredag 🙏

@Draken Grattis till 1 månad vit!👏 @Nybörjare Grattis till 2 veckor! 👏
Det här med slentriandrickade tror jag är jättevanligt! O att det eskalerar snabbt. Iallafall för mig. Jag var så inne i det att jag inte ens reagerade. Gick från vindrickande några dgr/v till alla dgr i veckan utan att tänka..🙈 O höll på så i flera år😪 Så när vi väl börjar reflektera har vi kommit en bit. Att sen verkställa o genomföra är den Stora utmaningen! Som tar olika tid för var o en. Det måste vi komma ihåg!🙏
Så kära vänner, önskar Er en fin helg!
NU KÖR VI!!🙏👏♥️

Nybörjare

@Smurfan_ hej, hållt mig till planen , första helgen med fest o sånt o alkofritt , funkade bra , inser att det är ganska nice att ha full koll på allt 🙏 får hitta styrka i det framåt tror jag !