Det här är min första gång jag skriver här ser så mycket goda råd och hoppas på hjälp.. min sambo på 5 år har problem med sitt drickande. Han kan inte sluta när han väl börjat och blir alltid för full.. vi närstående vet alla om det men ingen har riktigt ryckt tag i det förutom jag..jag är den alla vänner ringer till när han däckat i taxin och får hämta in honom.. han blir aldrig elak eller våldsam någonsin han är en fantastiskt god och vettig kille men han har inte kontroll över hur han dricker.. vi har bråkat och jag har känt mig sviken gång på gång.. det är inte ett vardagssrickande men när han väl dricker är det alltid för mycket och han kan inte ta hand om sig själv han sitter ofta vingligt och kan knappt hålla ögonen öppna eller så uttalar han sig vårdslöst framför mina föräldrar och våra vänner.. aldrig elakt bara vårdslöst dock...det är skämmigt och det jag blir så srg! Och uppgiven..han har sedan 2 år tillbaka även diabetes och jag blir så jävla orolig jämnt.. han kan inte ta om sig när han blir full, ta sina värden och hålla koll på insulinet.. han kan ju dö.. och nu i helgas fick jag nog.. han hade druckit sig full på fredagen när han var på syskonbarnens fotbollsmatch men jag orkade inte.. orkade inte ta tag i det och snacka dagen efter.. varje gång tror jag på att han ska klara av det och han tror det med efter alla besvikelser och prat vi haft men han kan inte. Han drack igen på Lördagen med våra vänner och blev helt borta.. han lyssnar inte när jag försöker hejda och jag känner mig så fruktansvört jobbig..han blev nästan påkörd!

Jag har sovit hemma hos min mamma men nu ska jag hem imorgon efter 4 dagar och prata.. men jag vet inte vad jag ska säga som inte redan sagts.. han vet hur jag känner för det och tillsynes har han alltid hållit med.. jag tror på honom att han genuint inte vill göra mig ledsen men vet inte om han förstår.. jag är så uppgiven nu nästan apatisk men vill stötta honom samtidigt som jag vill göra mig hörd.. vi är unga jag kan inte se en framtid om han fortsätter såhär tänk om våra barn ser han så full? Tänk om han inte håller reda på diabetesen och dör?

För första gången skrev han att han varit feg och blind och erkände att han inte kan kontrollera sitt drickande.. jag är bara så sårad att han drack igen bara en dag efter.. det känns som att jag är konsekvensen och när jag inte är det så fortsätter han trycka gränsen.. jag vill stötta honom och ha ett givande samtal med min ilska åsidosatt. Vad hade ni sagt?

När jag ser tillbaka på de två åren jag försökt hjälpa, vara ett stöd, tro på osv så kan jag konstatera att inget har hjälpt.
Jag skulle varit helt ärlig med hur jag kände. Du har beskrivit rätt utförligt här hur du känner oro för hans hälsa, för era barn, ilska och svek. Jag tror att det bästa är att vara fullständigt ärlig. Det är min upplevelse iallafall.
För dig, för dina barn och för din man skull och er framtid handlar det om.
Jag kan bara tala från egna erfarenheter och vad jag önskat at jag gjort annorlunda.
Önskar dig lycka till med samtalet även om jag förstår hur svårt det är.
Med vänlig hälsning Nora

soab

@Nora81 Jag har gjort det tidigare men hopps att jag denna gång kan komma fram till att det är verklighet.. tror att han känner att det är en stor risk för han att förlora mig nu har inte sagt ett ord på 4 sagar till han.. jag visste inte vad jag skulle säga men nu känner jag verkligheten av det hela väldigt starkt och känner mig redo att lämna om det inte går. Tack för lyckoönskningar och råd♥️

Med vänlig hälsning

soab

@Nora81 Jag har gjort det tidigare men hopps att jag denna gång kan komma fram till att det är verklighet.. tror att han känner att det är en stor risk för han att förlora mig nu har inte sagt ett ord på 4 sagar till han.. jag visste inte vad jag skulle säga men nu känner jag verkligheten av det hela väldigt starkt och känner mig redo att lämna om det inte går. Tack för lyckoönskningar och råd♥️

Med vänlig hälsning

@soab ja,jag förstår. Det är oerhört tufft när man försöker prata, lösa osv.
Jag har varit i denna situation många gånger och det blir bättre för en period men efter en tid så blir det som tidigare. I mitt fall när jag ser i backspegeln så skulle jag saktat ner processen och inte gått tillbaka så fort utan väntat ut tills jag fått se resultat.
Det finns förmodligen många olika erfarenheter och jag kan bara tala utifrån mig. Var rädd om dig och stå på dig, det verkar som att konsekvenserna når fram bäst. ♥️

soab

Känns bara skönt stt skriva av sig.. känns som det blir väldigt mycket men så svårt att hålla sig kort.

Ska hem nu efter jobbet och prata igår skrev han: "jag har varit feg och svag och intevrlat se mina problem, jag kan inte kontrollera alkohol hur man än vrider och vänder på det" så har han aldrig sagt förut. Han är alltid hjärtekrossad när jag varit sårad och vi diskuterat men den sagan är ju på repeat varje gång. Det här kändes som ett framsteg, har hela dagen försökt skriva ner hur jag ska formulera mig. En del av mig orkar inte, det är alltid en del som inte orkar och bara vill ha husfrid, jag har totalt ignorerat honom sen i Söndags och iom det också ignorerat peoblemen det har varit skönt men när det slår en så tänker man inte på något annat. Jag kommer ställa ett ultimatum att han behöver anstränga sig och få hjälp för han kan inte hantera det och jag kan inte hantera det. Vi behöver hjälp om det ska bli skillnad, sålänge han vill ha det, tills han insett att det är vad som behövs så kommer jag nog flytta hem till mamma.. om det inte finns ett konkret förslag eller att vi kommer fram till något idag så åker jag hem till mamma. Jag hoppas det går bra och att jag inte är för hård men jag måste sätta mina gränser nu känner jag

Läser ditt inlägg och tänker att det är starkt av dig. Det är en väldigt tuff gräns att sätta och du verkar ha nått en gräns och det är bra.
Jag har själv slutat svara på sms sedan fyra dagar tillbaka för att det inte finns mer att säga än det som blivit sagt.
Återigen lycka till och stå på dig. Du gör något gott för dig och dina barn och honom även det är tufft.