Catlady

@Andrahalvlek tack för uppmuntran. Ja planen är ju minst 2 mot 1. Gärna mer. Återställare har jag nog aldrig tagit. Alltså jag har druckit fler dagar på rad men då relativt måttligt. Om jag är bakfull klarar jag i regel inte av att dricka nästa dag så det ser jag inte som ett problem, men det kan absolut vara något som jag eftersträvar den här sommaren. Vill inte ha något superkomplicerat regelverk med massa tvång i, utan mer logga och se till att de vita dagarna blir fler. Dvs jag kommer i princip försöka hålla det helt nyktert men inte slå på mig själv om jag dricker lite någon dag.

Catlady

Shit. Det var nära ögat. Hemskt stressig dag idag. Slutade inte jobba förrän strax efter 20. Så lång dag. Barnen har varit i luven på varandra hela dagen och skrikit och bråkat. Jättekul när man sitter i jobbmöte eller ska försöka koncentrera sig. Så, stressad, hungrig, frustrerad och jävligt grinig. Hade inte käkat sen lunch och maken satt där med sin GT. Jag tog fram tonic ur kylen men tänkte sen: ”Nä, jag äter först. Ska jag ta en drink så gör jag det fan inte på tom mage” så jag stoppade in flaskan i kylen igen och tog en a-fri öl istället. Tänka sig, när jag käkat och druckit den a-fria ölen, så var det inte så lockande längre. Nu ligger jag nedbäddad och ska läsa min bok istället. Jag är dödstrött och imorgon vill jag spendera lite tid i trädgården innan mina föräldrar kommer på besök. Så trots att det krävdes lite eftertanke och viljestyrka idag så är jag mycket nöjd med mitt val.

Kikar in och säger hej! Jäklar vad starkt av dig att skippa GTn. Jag imponeras ständigt av er som gör denna resa med alkohol hemma. Jag lever själv och skulle nog inte klara av att ha alkohol hemma.

Bra jobbat igår med suget! Mina il-sug efter vin kommer ofta när jag är hungrig och trött. Vanligtvis mellan 16-18 efter en dag på jobbet eller en dag med ungarna på stranden eller så. Klarar jag dom timmarna och äter middag så brukar suget gå förbi.

Känner igen mig i mycket i din tråd. Utmanande barn, förmodligen egen NPF i grunden osv. Dock skriver jag under på det alla gamla rävar här på forumet säger, att hälla alkohol på den ekvationen gör allt bara värre!

Tråkigt att du har det så tufft med sömnen. Mina sömnbesvär kommer i samband med alkohol och repar sig i nykterhet. För mig är träning viktigt för god sömn och min röriga hjärna också. Hinner du klämma in nån promenad/jogg eller annan träning i ditt hektiska liv? 30 minuter gör så mycket 🙂

Trevlig midsommar! 🌸🌼

@Catlady skulle säga att du är på en jättebra väg nu. Du vet att du ska lyssna på din kropp och när du gör det blir alkoholen bortvald till förmån för det kroppen behöver. Ofta är det just hunger och trötthet som triggar oss att dricka. Att då välja att äta och vila i stället för att dricka alkohol visar verkligen att du är på G.

Glad midsommar!

Catlady

Hann inte skriva igår. Dagen blev fylld av umgänge och matlagning och det var en väldigt bra och trevlig dag. Drack ett par öl (4 och öppnade en femte som jag hällde ut). Dessa dracks under väldigt lång tid och till stora mängder mat under hela dagen. Överlag väldigt nöjd med dagen. Mitt gamla jag hade druckit betydligt mer och snabbare och somnat / kräkts eller typ fått en minneslucka. För på midsommar ”får” man ju.

Gick och lade mig ganska sent igår och är således seg idag. Noterade också att fastän jag inte är bakfull så är jag segare än jag varit de dagar då jag inte druckit alls, så där finns definitivt en känsla att ta med sig.

Idag ska jag dock inte dricka något alls. Ska spendera dagen o trädgården och med barnen och då finns det inte tid för sånt.

Catlady

Det har varit svårt att låta bli alkohol helt den här helgen. Har blivit ett par öl, både lördagen och söndagen. Ingen fylla och ingen baksmälla, så det är ju alltid något. Om man jämför med hur jag "brukar" göra så har mitt alkoholintag den här helgen varit helt oproblematiskt. Druckit lite till maten och efter allt arbete i trädgården, och sen stoppat där. Det är framsteg, men det oroar mig lite att jag liksom inte kan låta bli.

Pratat med maken och vi ska båda satsa på att inte dricka alls den här veckan, åtminstone under veckodagarna. Det är bra, för det är himla svårt för mig att låta bli när han sitter och tar något att dricka framför mig. Tror också att jag behöver en längre period av nykterhet (fortfarande), så planen är fortsatt att försöka med det i höst. Även där har jag fått med mig maken på tåget.

Den här helgen har jag i princip druckit som en "normal" person känner jag. Med måtta, utan fylla och rus och utan baksmälla. En del av mig ser det lite som en delseger, för jag har inte gjort så som jag brukar. Det har inte krävts sådär jättemycket försiktighet heller - jag har helt enkelt inte blivit berusad och det är ju ofta då jag får för mig att jag måste ha mer och mer, och det slutar med att jag dricker för mycket och får en baksmälla. En del av mig vill vara strängare mot mig själv. För även om jag druckit små mängder så har jag ju druckit. Jag har fortfarande fler nyktra dagar än inte i loggen, sen jag började skriva igen, och den här veckan ska jag samla på mig fler. Överlag är jag ändå nöjd med helgen. Det hade varit bättre att inte dricka alls, men att dricka jävligt mycket mindre än vanligt får ändå ses som en vinst. Jag fortsätter jobba på mig själv.

@Catlady skrev:"Det hade varit bättre att inte dricka alls, men att dricka jävligt mycket mindre än vanligt får ändå ses som en vinst"

Det är verkligen en vinst! Heja dig!

Kram 🐘

Catlady

Klarade av gårdagen nykter galant. Det är inte lika svårt när jag har hur mycket som helst på jobbet. Blev lite belöning i form av körsbär och jordgubbar istället för alkohol på kvällen. Kände inget behov att dricka. Ofta är det inget problem om jag klarar mig förbi middagstiden.

Catlady

Kom hem en sväng (vi har varit ute på landet i någon vecka för att komma bort hemifrån och få en liten paus från att bo så trångt, nu när svärföräldrarna bor hemma). Kylen mer eller mindre tom på mat, men knökfull med alkohol. Vin, sprit, you name it. Svärfar menar att han köpt till oss, men det är mer eller mindre bara han som dricker starksprit.

Nåja. Jag klarade gårdagen nykter också, trots en påfrestande bilresa med två barn som bråkade i bilen, och en make och en svärfar som drack öl till fotbollsmatchen. Hade en huvudvärk på g, så det var inte jättesvårt att låta bli, och just där och då tyckte jag ölen luktade illa.

Varit hos läkaren och ska få en medicin som kan ha viss leverpåverkan. Så motivationen att inte dricka ökar något där. Eftersom medicinen ska följas upp med blodprover, så kommer jag inte börja ta den förrän i början på augusti. Inte för att jag ska ha utrymme att dricka innan - det tänker jag nog försöka låta bli i väldigt hög grad för att låta levern vila, men mest för att det av logistiska skäl blir jobbigt att åka fram och tillbaka för att ta blodprover, när vi planerat på spendera semestern i stugan. Medicinen kommer jag behöva ta i en månad, så det kommer att bli en helnykter månad då. Kommer köra the alcohol experiment parallellt då.

Siktar på en helnykter dag idag också, och räknar ner dagarna mot semestern. Är trött och sliten nu.

@Catlady oj vad du låter trött💖.
Nykter dag idag låter bra och så en dag i taget.
Jag vet hur svårt det är när det finns alkohol hemma. Här finns det också a hemma så måste verkligen lura mig själv att inte se den. För mig funkar afri öl men har förstått att det triggar andra.
Hoppas verkligen du kan få lite vila på semestern. 💖
Kram

Catlady

Nu är det äntligen semester. Jag måste erkänna att det inte blivit helt vitt, men jag har varit osugen på dricka några större mängder i alla fall. Det har inte varit någon typ av baksmälla och jag har sovit helt okej. Har till och med tagit tupplur mitt på dagen vid något tillfälle. Då är jag i regel väldigt trött.

Jag har sett fram emot semestern men våra familjesemestrar är sällan så idylliska som man tänker sig. De första 3-4 dagarna har barnen bråkat mer eller mindre nonstop. Och när de bråkar är det inte riktigt som andra barn. De slåss och säger mycket fula saker till varandra och ibland även till oss vuxna. Det känns fruktansvärt knäckande stundtals för man tappar lusten att hitta på saker. Åka på utflykter har också en tendens att urarta med bråk och utbrott. Sen igår har det blivit något bättre. Det bråkas fortfarande en del men faller mer in under kategorin syskonbråk. Det är väldigt tycker krav från barnen och andra runtomkring som gör det väldigt svårt att slappna av. Men jag har en lång semester i år, så förhoppningsvis hinner jag få ner tempot lite.

I mitt drickande mår jag rätt bra där jag landat, även om det känns lite bräckligt. Just nu vill jag kunna dricka något gott till maten eller en drink på kvällen men jag har inget behov av att bli full. Tvärtom, jag vill må bra när jag vaknar på morgonen och orka med dagen. Det känns inte ansträngande. Sitter inte och räknar eller så. Ofta vill jag bara inte ha mer än 1-2 glas eller öl och går över till att dricka vatten istället. Jag behöver dra ner på frekvensen också, men det är något som av sig självt kommer hända efter semestern när jag pga medicinering måste ta en vit månad oavsett. Maken har det gått mindre bra för. Han dricker nästan som vanligt, trots att vi båda skulle dra ner. Det är väl lite det som gör det extra svårt att ta bort det helt för mig. Men jag är nöjd med utfallet just nu. Det är en klar förbättring i små steg.