Hej!

Startade detta konto i hopp om att få svar på en del frågor kring mitt beteende gällande rimlig alkoholkonsumtion.
Under hela mitt vuxna liv så har jag tampats med en nedsatt förmåga och självinsikt när det gäller att dricka måttligt.
Detta har resulterat i flertalet svek gentemot mina närstående och framförallt gentemot min egen självbild.
Jag anser mig inte vara beroende av alkohol, åtminstone inte i den grad så att det skulle vara kritiskt gällande min hälsa. Jag är väl medveten om de risker som medför ett skadligt bruk av alkohol och andra droger för den delen.

Jag startar denna tråd i förhoppning av att kunna få vägledning då jag uppenbarligen inte klarar av att ändra på detta beteende ensam.
Till 85% av de tillfällen jag konsumerar alkohol så gör jag det med måtta och ligger i genomsnittet när det gäller bruk av alkohol.
Det är dock de resterande 15% som gång på gång skapar onödiga konflikter och misstroende. I mitt nuvarande förhållande så har detta varit tydligare än någonsin, min partner kräver förändring och att jag finner en lösning på detta problem. Jag blir varken aggressiv eller jobbig på fyllan men jag tappar helt och hållet förståndet och har väldiga problem med att bete mig rationellt. Gör bort mig och gör saker jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig göra i nyktert tillstånd. Vill verkligen poängtera att det inte rör sig om några allvarliga saker utan mer dumheter som oftast om inte jämt skapar någon form av konflikt, antingen på en gång eller senare. När jag blir konfronterad kring mina handlingar så går jag nästan genast in i försvar och gör allt jag kan för att förminska dessa problem för att mätta mitt ego.

Tyckte denna sida verkade som en bra start på min resa till att bli en mer förnuftigare brukare och föra att så småningom om vinna tillbaka min respekt, mot mig själv men framförallt i andras ögon.

Dela gärna med er om era upplevelser och råd.

Hej, bra att fundera. Finns det någon gemensam nämnare för när det spårar ur? Att du dricker på tom mage, eller starksprit, eller i vissa sällskap? Hur ofta dricker du generellt? Jag kände själv att jag oftare drack alldeles för mycket när jag började dricka fler gånger i veckan. Alltså inte att jag drack för mycket varje gång, men att det blev vanligare i takt med att jag drack oftare.

@Kennie intressant! Dricker 1-2ggr i veckan. Periodvis mycket mer. Men 6 enheter i veckan är nog genomsnittet. Ja, när jag dricker starksprit så händer det mer ofta men även vid större mängder öl eller vin. Jag har funderat länge på att informera mina vänner om min situation för att kunna skapa en dialog kring mitt beteende. Vet ju att de inte heller uppskattar när jag blir så full. Kanske bli enklare att hålla sig till en mer rimlig nivå.