Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

@Sisyfos Tack för kloka inspel! Jag tar till mig och införlivar det med alla funderingar jag redan har, för funderar gör jag mycket. Benar ut, håller isär och lägger ihop... För du har naturligtvis rätt @Sisyfos skrev:"Det du beskriver är inget normaltillstånd."
Men det är min verklighet just nu. Jag tror det bästa jag kan göra här och nu är att njuta av de bra stunderna och försöka stå ut med de sämre samtidigt som jag jobbar på att hitta grundorsaken och reda ut vad jag kan göra själv respektive vad jag kanske behöver hjälp med.

@Andrahalvlek skrev:"Bam. Där satt den. Insikten har landat. Du måste byta jobb. Du vet att du behöver ett jobb med mer struktur och förutsägbarhet. Bra, heja dig!" *Skratt och brett leende* Du är underbar AH! Ditt språk!
Jo insikten finns där, har funnits ett tag ... men samtidigt är den så sjukt jobbig ... och troligen inte hela svaret ... jag kan inte skylla mitt mående enbart på jobbet ... även om ångesten jag känner iaf på ytan till 98% är kopplad till det ...
Insikten i sig väcker ju många frågor. Klarar jag överhuvudtaget ett heltidsjobb? Vad ska jag göra? Det spelar nog egentligen mindre roll ... Fast det är svårt att komma fram med ansökningar till jobb som avviker för mycket från dem som redan står i mitt CV ... Och jag tror att jag vill göra något annat ... Måste göra något annat, för jag vill inte pendla mer än max 1 timma enkel väg. Och jag är INTE beredd att flytta, inte en gång till ... Okej. Grunden till att det känns så sjukt jobbigt är nog att det kräver tålamod och tid att hitta ett nytt jobb, men det borde vara möjligt om jag ger det ett par år. ... jag som inte ens kan boka en klipptid om en vecka för om jag väl har börjat känna att håret är risigt så vill jag klippa mig NU ....
Så är det ju där också ... hur hittar jag rätt jobb? Jag tycker fortfarande att jag har det absolut perfekta jobbet för mig - på pappret ...

@Sattva skrev:"Du kommer fixa detta Soffi!!"
Tack! Javisst 😁. På något sätt.

Hade tänkt skriva mycket mer idag, även i andra trådar ... men mina reflektioner vill inte riktigt ut "på pappret" idag - och då får det vara så! Pilutta er! 😉😉😂🤣
Kan väl ändå summera med att jag reflekterat (i timmar nu) över hur viktigt det är med reflektion.

Kram!

@Soffi skrev:"jag kan inte skylla mitt mående enbart på jobbet ... även om ångesten jag känner iaf på ytan till 98% är kopplad till det ..."

Jag blir ju väldigt nyfiken i vilken bransch du jobbar inom. Längst ner i hierarkin inom slaveri kanske 🤔 Nä, slaveri förbjöds ju 1335 i Sverige, så det kan det inte vara..
Skämt åsido, ett jobb är ett jobb, det får aldrig innebära att man inte mår bra pga ens jobb. Då är det något fel, som måste åtgärdas.

Något som jag tycker är bra om jag är lite trött på jobbet är att ta ut en spontan ledig dag mitt i veckan. Det gör väldigt mycket faktiskt. Sparade semesterdagar eller komptimmar borde du väl ha åtminstone? Eller byta jobb som sagt, men det är ju lättare sagt än gjort, säger jag som har jobbat på samma företag i hela mitt liv.😅
Tur att du har ditt hästintresse i alla fall.😍 En del gör ju inget annat än jobbar och sover känns det som. Nästan som slaveri…

Kram

Å glöm inte det viktigaste i det här just när det känns lite jobbigt:
” Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.”

Tänker lite på det där när man sitter på andra sidan och bara vill komma med massor av idéer och lösningar, du borde göra det och det, du borde byta jobb etc etc att det kanske är lite jobbigt att ta emot ibland för att man inte har bestämt sig , inte har en plan, utan skriver lite för att få perspektiv. Tänker att det kan vara lite som VaraFrisk iland upplever att hon gör oss besvikna vi som så gärna vill att hon lyckas och det är ju inte alls så. Här är en plats för reflektion. Input att fundera över, men inga redovisningskrav. Inga prestationskrav, för vi vet ju väldigt lite om helheten vi som bara inte kan låta bli att komma med jättekäcka idéer och tips. Och jag tror att jag kan tala för de flesta att vi inte blir besvikna. För mig känns det lite som att prata med mina tonårsbarn. De har problem, jag ger input - alltså har ibland jättebra lösningar tycker jag själv - de provar sig fram, gör ibland tvärtemot, men även om jag ibland skulle ha velat att de gjort annorlunda så är det ju de som måste göra de val som de tycker är bäst. De vet ju själva och jag har tilltro till både tonåringarna och till alla er härinne på forumen. Vi kommer att hitta våra vägar och det finns vägar ut.

@Sisyfos skrev:"Å glöm inte det viktigaste i det här just när det känns lite jobbigt:
” Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.”"
TACK!!! Jo, det där har jag ju glömt ett tag 😯🙄, så tack för välbehövlig förpåminnelse🧡.

@Torn skrev:"Jag blir ju väldigt nyfiken i vilken bransch du jobbar inom." @Torn skrev:"Skämt åsido, ett jobb är ett jobb, det får aldrig innebära att man inte mår bra pga ens jobb. Då är det något fel, som måste åtgärdas."
Först, vilken bransch jag jobbar i har nog väldigt liten betydelse, det handlar nog mer om min roll som ligger utanför linjearbetet, plus företagskultur "så här har vi alltid gjort ..." ... den ligger så långt ifrån vad jag är van vid ... och jag har jobbat i snarlika roller på andra företag i 20 år ... jag är den första med någon erfarenhet alls i bagaget som det här företaget anställt i en sådan här roll har jag förstått ... Och så cheferna/ledningen ...
Vad är min del i det hela?
Varför reagerar jag som jag gör?
Vad kan jag göra annorlunda?
Mycket tankar ... ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Vildsvin som nykterhetscoacher! Japp det har jag, det slog mig nu på morgonen, och det funkar jättebra! 😂😂🤣
Grisarna fick mig att förändra en liten grej som just nu hjälper mig i alla tankeprocesser.
Ja, ni som "känner" mig vet ju att jag promenerar mycket i skogen. I somras hände det några gånger att jag kom för nära och skrämde upp grisar - inte trevligt! Den största är i storlek av en liten ponny! Tur att den inte kände sig trängd ... Även kultingar gick jag på - tur att morsan inte syntes till/blev ilsken 😨.
Jag vill ju egentligen ha tyst när jag promenerar, bara höra naturens egna ljud, men uppenbarligen var ju jag alldeles för tyst själv ... bara att välja: Sjunga/prata högt för mig själv - kändes fånigt 😅😂 - eller ha något annat ljud med mig, typ podd på hög volym och utan proppar i öronen.
Det har blivit mycket Sommarprat, P1 Kropp och Själ, Närvaropodd, Alkispodd, Hedman & Hedén, mm mm. Ja, jag lyssnade ju en hel del även innan eftersom det är mitt sätt att koppla av på kvällen, jag kan ju inte se på TV ... Men nu har det verkligen blivit överdos! Så mycket att jag inte riktigt längre håller isär vad jag hört vad. 🤔🙄
Och nu idag är det fortfarande för mörkt att gå ut, jag är inte mörkrädd alls men jag vet ju att det är grisarnas tid nu, så då läser och skriver jag här i stället 😁😂. Bra för att komma vidare i mitt jobb med mig själv.

Jag har läst en del av diskussionerna om svart, vitt eller gråskala? Det är jättebra att det diskuteras! Jag har tänkt att svara flera gånger där diskussionerna pågår, men så har jag inte "varit klar" med mina tankar. Jag tror det var Sisyfos som skrev för ett bra tag sedan att hon undvek att skriva ibland för att hon ville att det hon skrev skulle vara sant. Jag tror att jag är där nu. Men sanningen förändras ju över tid. Allt förändras över tid. Jag hoppas att det är en utveckling som sker ...

Jag är ju grå. Jag får dricka - om jag vill. Det började, för ett par år sedan, med att jag trodde jag ville kunna dricka måttligt, socialt och när jag var ledig efter att jag varit helt nykter i minst tre månader. Det målet har förändrats. Jag varken vill eller "behöver" dricka socialt. Jag vill bli vit. Mitt mål är att må bra - och då passar alkoholen inte in i mitt liv.
Men jag snubblade i somras, "medicinerade". Jag har funderat jättemycket på det, att jag har druckit av "fel" anledning. Funderar fortfarande och jobbar på att må så bra att jag inte ska behöva alkohol som medicin.
Men jag tänker ändå att det är bra att jag får dricka!! Bra att jag faktiskt inte ändrat mitt mål till att vara helt vit (även om det nu är en strävan). Bra att jag inte räknar dagar (jo, det gör jag ju ... men det är inget mål i sig att uppnå X dagar). Det bästa är att mitt huvudmål är att må bra!!
Varför då?
Jo, jag tror att det har räddat mig från att dricka mycket vid mina återfall. Jag tänker aldrig att "nu när jag tog det här glaset så har jag sabbat min svit av dagar så jag kan lika gärna dricka mer och dricka mig full" eller "f*n, nu drack jag ett glas, jag klarar inte att vara vit" ett nederlag som triggar till att dricka mer. Och mer.
Jag kan ta ett glas, vakna upp och ta tillbaka fokus till - Jag vill må bra! Och stoppa efter ett glas. För mängden har absolut betydelse för hur jag mår.
Jag vet ju också att förbud ibland får mig att bli obstinat. Ett totalförbud skulle kunna få mig att dricka om jag är på det humöret...
Jag är alltså tacksam för att jag är grå. I jämförelse med hur jag levde förut är jag ju faktiskt så ljust grå att man bara ser att det är grått om man jämför med absolut vitt. Så lite svart är inblandat i min färgpyts nu.
Jag kom att tänka på detta när jag läste frågan om varför man vill kunna dricka. Anledningarna kan vara många. Huvudsaken är att man själv har reflekterat och "vet". För sanningen kan ju förändras. Viktigt att reflektionen pågår. Tror jag.
Måttligt eller sparsamt?
Jag har aldrig varit i kontakt med vård där de försöker lära ut måttlighet så jag vet ingenting egentligen.
Men som Sländan (tror jag det var?) beskrev det, att man får dricka varje helg om man vill - då tror jag inte på måttlighet! Då gör man det ju till en vana, kopplar alkoholen till något så livsviktigt som avkoppling och vila 😱. Det är ju som upplagt för att det ska eskalera just för att man håller fast vid att man "behöver" alkoholen, just för att man ser fram emot den varje helg.
Sparsamt tror jag däremot på - om jag får lägga till sporadiskt! Alkoholen får inte bli en regelbunden vana och den får inte kopplas till något man behöver. Då tror jag att det går alldeles utmärkt för en del att ta ett glas ibland. Jag kom fram till detta efter att bla ha lyssnat på podd om mikrovanor ...
"Vetenskapen säger" att det är bäst att låta bli det första glaset om man är/varit beroende. Ja, så är det. Men vetenskap går ut på att generalisera, hitta trender och dra slutsatser.
Det enklaste och absolut säkraste är nog därför att följa rådet att låta bli att dricka.
Men för den som tror/vet att de är "en prick utanför klustret" - ja, då vill inte jag döma den som provar sig fram och hittar till sitt sätt att dricka på ett sätt som de OBS mår bra av. Tyvärr är det nog alltför många som vill vara prickar utanför klustret, iaf i början ... men var och en måste ju hitta sin väg, sin prick ...
Det är så tydligt när jag läser här på forumet - vi är individer.
Hur ofta hör man inte forskare säga "på gruppnivå gäller att ... men på individnivå kan det vara annorlunda ..."
Det gör vårt jobb här lite besvärligare 🤔... Men forumet så oerhört berikande!!!

Ja, det var lite av mina tankar som pågår just nu.

☝💡 och jag kommer ihåg!
Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!

@Soffi skrev:"I jämförelse med hur jag levde förut är jag ju faktiskt så ljust grå att man bara ser att det är grått om man jämför med absolut vitt. "

Vad fint skrivet! Har med mig dina tankar om grått i mina funderingar framåt. Vi känner ju inte varandra, Soffi, men jag läser ofta det du skriver med stor behållning. Jag mixtrar lite med hur jag gör med det gråa. Har precis nu börjat njuta på riktigt av att vara nykter, och hitta riktig avkoppling i det. Det gör det lite mindre intressant att låta de gråa ränderna i väven bli för mörka.
Jag är också vildsvinslantis, en del av mitt nykterhetsjobb (livskrisjobb) äger rum i ett jakttorn med grisarna på säkert avstånd.

Och spännande med prickarna utanför klustret. Och vad vi tror om oss själva.

Ha en fortsatt fin onsdag!

Hoppas allt är bra Soffi! Jag har landat lite i samma bedömning som du när det gäller alkohol, men jag tror inte riktigt att det går att slappna av i det. Jag vet inte om det går att slappna av för de som inte dricker heller. Dricker man sparsamt så är det ungefär samma sak. För oavsett så kommer hjärnan kanske att vilja medicinera om man hamnar i en livskris.
Du.skriver i bilder Soffi. Det blir så fint ibland. Lätt att se framför sig. Det är en talang.

@Renova Tack! Jag har läst din tråd. Du verkar ha hittat din väg! Det gör mig glad! Det senaste du skrev om att få koppla av nykter - visst är det härligt!!!
@Renova skrev:"spännande med prickarna utanför klustret. Och vad vi tror om oss själva." Ja, Renander brukar säga att vi vill vara "över medel - och normala.." Jag jämför också med självskattning om hur duktiga bilförare de flesta anser sig vara, det finns ju studier på det. Jag minns dock inte siffrorna, men det är en jättehög procent bilförare som anser sig köra bättre än snittet 🤔🤣. Så visst, prickarna utanför klustret finns! Men man får vara försiktig med att tro för mycket på sin självskattning 🙄🙄🙄.

@Sisyfos skrev:"Jag har landat lite i samma bedömning som du när det gäller alkohol, men jag tror inte riktigt att det går att slappna av i det. Jag vet inte om det går att slappna av för de som inte dricker heller."
Det där är lurigt! För de flesta som jag lyssnat på och som varit nyktra i många år vittnar ju om det. Att man får ett mer avslappnat liv, men - för det finns ju alltid ett men 😯 - det gäller att "göra sitt jobb", slappnar man av ifrån det så kan man trilla dit. Så det är nog rätt som du skriver, oavsett vilken väg man går så behöver man vakta lite på sig själv. Fast det är ju egentligen inte konstigare än om man tar jämförelsen med till exempel diabetes. Det går för de flesta att leva fullt normalt, men man får inte glömma att man har det, inte börja slarva med mat och motion. Och, vissa kan ta en tårtbit ibland om de har koll på sina värden, andra mår bättre av att låta bli helt, ingen kan dock börja frossa i tårta varje dag.
@Sisyfos skrev:"Du.skriver i bilder Soffi. Det blir så fint ibland. Lätt att se framför sig. Det är en talang."
Tack!!!

Så hur är läget med mig sedan sist?
Jo tack, ganska bra ändå.
Helgen var helt fantastisk! Fint väder, hemmafix, höstfix i trädården och hästfix. Full fart och massor av tillfredställelse.

Gårdagen var hemsk!!!
Ångest i kubik.
Men den går över, lättar lite för varje dag som helgen närmar sig.

Tänker på att den här måndagsångesten är ny för mig. Visst kunde jag ha lite ångest ibland förut för om jag var lämplig bilförare på morgonen, vissa gånger väntade jag ett par tre timmar till för att vara på säkra sidan. Det var ju en typ av ångest.
Men nu. När jag är nykter och vill må bra. Då är det som att det slår stopp totalt med rent förlamande ångest.

Men det är OKEJ! Det är livet utan bedövning. När jag hamnat fel ... eller när jag inte hittar rätt mindset för att hantera kaos ...?
Vad ska jag börja med? Vad kan jag göra? För att hitta något litet litet att känna tillfredställelse över.
Känns lite bättre när jag skriver här iaf.

För:
Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra!!!!!!!

Kram!

@Soffi Åh så fint att höra ifrån dig Soffi! Hinner inte skriva. Hinner knappt läsa trådar längre, just nu "fullt upp" med allt.
Tänker på drt där med att vakta på sig själv. Gäller ju allt där man har en skörhet. Är du stresskänslig, utmattning i historien behöver du vakta på din vardag o hålla koll på teckrn att du är påbägmåt fel håll. AH visar exempel på detta hela tiden. Oavsett bdhöver man ju rigga sitt liv så att det blir så bra som möjligt för just mina behov. I det kan jag slappna av, att jag har marginaler. Eller jobbar på att skapa iaf!
Du kommer fixa detta Soffi! 🌷❣🌟⚘💥

@Soffi skrev:"Vad ska jag börja med? Vad kan jag göra? För att hitta något litet litet att känna tillfredställelse över."
Så viktiga frågor Soffi för det är när stora högen skymmer oss som det blir svårt.
Men som SeKlart skrev i någons tråd.
Hur äter man en elefant? En bit i taget.

💖⭐Hjärtan och stjärnor till er alla!⭐💖

Jodå, jag är kvar 😅😂. Skriver varje dag här fortfarande - fast ni har svårt att se det för mitt skrivande har flyttat över till bilen och då är det ju både olagligt och väldigt svårt att knappa på en telefon eller dator.
Den här veckan har inläggen innehållit många hjärtan och stjärnor både till er - och faktiskt till mig själv😲😝!!!!

Jag har också hunnit läsa ifatt i flera trådar - jag "låg efter" hundratals inlägg 🙄....
Men så råkade jag åka till jobbet fyra timmar för tidigt härom dagen, jag var så säker kvällen innan att imorgon kan inget sabba min plan så jag kollade inte planeringen på morgonen ... jodå, det fanns saker som kunde sabba ....
Men iaf, då hann jag läsa här 😊
Mycket intressanta och för mig tänkvärda saker har avhandlats. Bla "ny på jobbet", återgång till jobb efter sjukskrivning, "självsnäll", snickeri (skapande), djur, fiske, flytt mm mm ... En härlig salig blandning 😅😂🤣
Har väckt mycket tankar ... Så mycket som jag måst göra "baklänges" pga yttre omständigheter ... Bla från 100% sjuk till 100% på nytt jobb förra året, och så byta jobb igen och inte lyckas skapa mig en struktur och/eller rutiner, flytta ... inte konstigt att jag tog ett rejält återfall förra hösten ...
Nästan konstigt att jag inte återfallit mer i år ... Jag gav mig själv en STOR guldstjärna ⭐för att jag är nykter och faktiskt inte vill dricka. Ser med medlidande på den övertrötta desperata Soffi som tagit nåt glas ibland i stället för att i ilska slå på henne - hon behöver ju hjälp ...
Självhjälp. Ja, så mycket jag läst och lyssnat, fått kloka tips och mediterat ... men sitter det där, kan jag använda det? Jo faktiskt, när jag åkte hem efter den där låååånga dagen surrade huvudet av mest negativa tankespiraler 😯 - men då kom jag på det!!! Bryt tankarna! Tro inte på dem! Observera dem istället "Jag undrar vad nästa tanke blir". Det funkade! Gav mig själv en ⭐ till, för att jag kom på att använda en liten grej jag lärt mig 😂.

Nu är det snart helg! 😍💃🐎🌺 Så Skönt!!!

@Sattva skrev:"Du kommer fixa detta Soffi!"
Jajjamen!! Jag ger inte upp! Även om det är en krokig och guppig väg, och kanske två steg fram och ett tillbaka ibland - men det går framåt!
@Sisyfos skrev:"Hur äter man en elefant? En bit i taget."
Jag är ju duktig på att laga mat ... men -Elefant?😲🤔
Bara att börja prova olika tillagningssätt, olika elefanträtter, så att det inte blir tradigt ...
Sista bitarna kommer nog att bli riktigt riktigt goda!!!

Kram!

En liten hälsning till dig Soffi!
Fantastisk insikt det där att man kan bryta negativa tankemönster. Det funkar bra! Gäller att komma ihåg det, ge akt på sig själv men det är så mycket roligare att leva då. ❤️🌟⭐️💜💚

En liten hälsning till dig Soffi!
Fantastisk insikt det där att man kan bryta negativa tankemönster. Det funkar bra! Gäller att komma ihåg det, ge akt på sig själv men det är så mycket roligare att leva då. ❤️🌟⭐️💜💚

Tack! @Sisyfos
@Sisyfos skrev:"Fantastisk insikt det där att man kan bryta negativa tankemönster. Det funkar bra! Gäller att komma ihåg det"
Ja, det är ju det där att komma på vad man lärt sig när det behövs som bäst. Inte lätt!
Men nu ska jag öva!😅
Hoppas och tror att jag ska få bra hjälp 🙏

Igår hade jag mitt första möte med en ny psykolog som jag bett om hjälp med mina sömnproblem.
Nu, efter att vårt samtal landat in lite så känns det faktiskt bra! Måste erkänna att jag var orolig innan ... så många psykologer som jag "avverkat" utan att komma någon vart....
Den här har erfarenhet av både sömnproblem och beroende.
För första gången kunde jag utan krusiduller säga att jag använt alkohol för att sova i många år men att jag nu är nykter. Kunde utan att skämmas även säga att jag återfallit några gånger - druckit just för att orka och för att sedan få sova. Jag kunde säga helt ärligt att det känns jätteviktigt för mig att jobba med sömnen just för att jag inte vill riskera att hamna i mitt gamla mönster med drickande - för att jag vill vara nykter.

Jag fick också lite material att läsa om hur och varför "ditt och datt".
Det passar en Rumpnisse som mig 😂.
Tidigare har jag ju mest upplevt "tjat om mindfulness" utan att någon förklarat hur och varför det är bra. Ja, nu har jag ju förstått det genom all lyssning på Närvaropodd mm, men ändå - en psykolog som förklarar varför!!!
Ger en bra känsla.

Dagen startar hoppfullt 😊 ... så är ju arbetsveckan snart slut också 😂.

Allt gott,
jag är okej som jag är,
jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!

@Soffi Vilken lycka att du har hittat en psykolog som är specialiserad just på sömnstörningar och beroende. Och vilken lycka att du kunde vara hundra procent ärlig 🙏🏻 Då kan hen göra sitt bästa jobb, och du har bästa möjligheterna att få bukt med sömnproblemen.

Kram 🐘

Jätteskönt låter det. Kan förstå att det inte funkar för en ”rumpnisse” med strategier utan förklaring. Och när man inte känner igen sig och förstår så blir det svårt.
Det finns en enorm styrka i att kunna göra läkarbesök och säga att man är nykter. Och att veta själv att problemen inte beror på alkohol. Jag tror att många härinne medicinerar sånt som borde bearbetas på annat sätt med alkohol. Det gjorde jag och man ser då inte längre själva grundproblemet eftersom det är dolt v medicin/alkoholdimmor.
Men nu är det annorlunda! Alkoholfritt gör ju också att du ser klarare (SeKlart, du har ju bästa nicket😃). Tror att du kan få bukt med dina sömnproblem och då blir mycket bättre.

Tack alla!

Tittar in för att säga att allt är okej.
Just nu mycket motigheter, olyckor och skador på flera fronter - men det är okej. That's life.. Bara att hantera efter bästa förmåga och försöka komma ihåg att andas.

Sitter just nu och funderar över hur saker (och min syn på dem) förändras över tid ... tänker på vad som är "sant", orsak och verkan, hönan eller ägget, moment 22 ...

Alkoholen tex. Förut var den lösningen för allt. Sedan blev den orsaken till allt. Och nu är den varken lösning eller orsak.
Och ... det var väl precis dit jag ville komma!?!?
När jag startade min nykterhetsresa..
Men, OJ! Resan blev så mycket mer, så annorlunda mot vad jag trodde, tror jag ...
Och resan fortsätter 😊😅.

Ja, det blev nog både kort och lite kryptiskt idag, men jag hinner inte mer och jag har inte funderat klart (fast klar blir man väl aldrig).
Ville mest ge ett livstecken och säga:

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Nykter. Allt gott!
Kram!💖

Tack Sofi! Hade just börjat söka efter dig på forumet.
Nä, färdigtänkt blir man nog aldrig förhoppningsvis. Att reflektera, göra om, förbättra, förändra ska väl förhoppningsvis vara nåt man gör resten av livet.
Önskar dig en fin helg!