Fredag eftermiddag och helgen är på intågande. Rutinen att laga mat och öppna en flaska rödvin har varit standard i många år. Lite lagom mysigt för många år sedan som eskalerat till lite mindre mysigt på måndag morgon sista året. Men det sitter i ryggmärgen och suget/vanan gör sig påmind. Första helgen gick ju bra men tidigare har jag fallit på helg nr 2 och det vill jag inte denna gång....
Ni som varit nyktra en längre tid. När vågar man tro att suget klingat av? Individuellt kanske?

@Annja!
Är du kvar här på forumet, så länge sen jag hörde något från dig...
Själv traskar jag på med mina a-fria dagar! Det börjar bli ganska många nu...
Skriv gärna något, jag undrar lite, vi hördes av ganska ofta men nu var det ju länge sen...
Kram 🤗

Så var jag här igen. Avslutade min 90-dagarsperiod i november. Det funkade ju bra med endast tre tillfällen då jag drack några glas vin.
Så kom då julen, nyår och långledigt med släkt och vänner. Plötsligt blev det vindrickande var och varannan dag så nu är det dags för en ny 90-dagarsperiod.
Fredagskvällar är min absolut sämsta dag och igår blev det för mycket. Mår inget vidare just nu.....
Ska vara alkoholfri i 90 dagar med början idag!!!

Så var jag här igen. Avslutade min 90-dagarsperiod i november. Det funkade ju bra med endast tre tillfällen då jag drack några glas vin.
Så kom då julen, nyår och långledigt med släkt och vänner. Plötsligt blev det vindrickande var och varannan dag så nu är det dags för en ny 90-dagarsperiod.
Fredagskvällar är min absolut sämsta dag och igår blev det för mycket. Mår inget vidare just nu.....
Ska vara alkoholfri i 90 dagar med början idag!!!

@majsan_nu men hej på dig. Vad glad jag blir att du skrivit till mig🥰. Ännu mer glädjande att höra att du fortfarande är alkoholfri👍 Jag fixade de flesta av mina 90 dagar och lämnade forumet men under julhelgerna trillade jag dit igen så nu börjar jag om på nytt.

@Annja Hej! Vad bra att du tagit tag i detta igen. Även om återfall inte är en rolig erfarenhet så är det ändå en nyttig erfarenhet, du vet hur lätt det kan vara att trilla dit igen där man inte vill vara. Nu är det bara att ta nya tag och krafter och hoppa upp på hästen igen! Du kan och vet hur man gör.

Kämpa på💪🌷💕

@Annja Hej!
Så överraskad att få höra från dig. Men anledningen till att du dyker upp är förstås inte så upplyftande. Fint att du tar tag i din situation på nytt, hoppas du fortsätter att skriva.
Har du funderat något på helt a-fritt?
För mig har det varit det "lättaste", dagarna tickar på o jag behöver inte ta ställning till hur jag ska välja...
Hoppas i alla fall att du fortsätter att skriva, vill så gärna höra från dig!
Stora styrkekramen 🤗

@majsan_nu ja jag har tänkt på att bli helt alkoholfri. Var kanske naiv som trodde det skulle gå bra att ta ett glas vin ibland. Ett glas blir plötsligt flera glas och ibland blir plötsligt 3-4 gånger i veckan😐. Hade du bestämt dig för det när du började på programmet?

@vår2022 tack för peppningen🙂 jag ska fixa det här och ser framemot en nykter vår2022😀 det hjälper mycket att följa med på trådarna här.

@Annja Hade funderat ganska länge, ville prova. När jag sen fick veta från vc att jag hade vissa värden som inte var helt ok bestämde jag mig för att testa. Ganska snart fattade jag beslutat att det får "nog" bli a-fritt o så har det fortsatt. Ja, ungefär så gick det till... Så jag kan rekommendera a-fritt!
Styrkekram 🤗

@Annja Ja, iallafall att jag skulle börja så. Ganska snart bestämde jag att även fortsättningen skulle bli a-fri. Mycket beroende på att några värden som inte var bra, på vårdcentralen alltså, så bestämde jag tillsvidare o på den vägen är det! Tycker också att det verkar så svårt att bestämma när de där sällsynta tillfällena ska infalla så det enklaste är att låta bli. Snurrigt inlägg men jag hinner inte läsa igenom just nu...
Kram 🤗

@majsan_nu du är så duktig på att hänga med här och kommentera i många trådar så jag kan förstå att det kan bli dubbelt ibland😀. Tror det är dags att tänka helt alkoholfritt för mig också. Kram på dig😀

Känner jag mig uppåt och glad idag😊 Vet inte vad det beror på. Är bara på min 6e dag så det kan väl inte bero på det. Egentligen är det inte längesen jag avslutade min förra 90-dagars period, bara 2,5 månad. Jag var så naiv att tro det skulle funka att ta sig lite vin igen. För många helger över jul och sen jobba hemma igen var absolut ingen bra kombination. Men jag var ju snabb att återgå hit när jag insåg att det bara blev mer och mer så jag förlåter mig själv.
Ska bli bättre på att skriva här. Alla kämpar på och det är så lärorikt att följa med i trådarna även om jag inte kommenterar så mycket.
En nykter helg framför mig, ni hänger väl på där ute?😉
Snart är gymet normalöppet igen så jag förhoppningsvis kan komma igång med min träning som jag vet att jag mår så gott av.

@Annja Kanske är du glad över att du tagit beslut att vara nykter igen och att det går bra. Minns att jag var så lättad och glad över mitt beslut att sluta dricka, ångesten, oron och skammen som försvann med det. Hänger alla gånger med på nykter helg😁. Ja, vad skönt att du kan börja på gymet igen, då mår man ännu bättre!

Ha det gott🌷💕

@Annja Hej o kul att du är på spåret igen! Tänker du a-fritt en tid nu eller hur planerar du? Snart en vecka har du ju redan... Tiden som rekommenderas är ju ganska många dagar oavsett hur en tänker sig fortsättningen. Kommer inte riktigt ihåg antalet dagar som första etapp?
Hursomhelst så är det klokt av dig att skriva o nu önskar jag dig jättemycket lycka till! Att du håller i och ut! Det blir faktiskt lättare, tror jag, när en inte måste börja på ny kula hela tiden... Hoppas vi hörs snart igen!
Stor lycka till kram 🤗

@vår2022 ja du har nog rätt. Det är en stor glädje att jag tagit beslutet om nykterhet igen. Sover bättre än på länge I morse simmade jag en timme före jobbet och kände mig så avslappnad. Just nu dock lite "fredagsångest". Det är nog vanan att ta sig ett glas vin för att slappna av efter arbetsveckan som pockar på. Jag vet att det går över så det är bara att hålla ut😊

@majsan_nu jag borde nog tänka helt alkoholfritt men är inte riktigt där mentalt ännu. Jag kanske inte accepterat fullt ut att jag är en beroendeperson. Är aldrig borta från jobbet, sällan mer än salongsberusad, fixar att hålla mig igång. Det är så frustrerande att inte fixa att "bara ta sig ett glas vin emellanåt" att tåla mer och mer, att jag dricker för mig själv oftast, att det även kan bli vardagskvällar av bara farten osv. Jag börjar med en ny 90-dagars nykter period så får beslutet växa fram efterhand. Mina förebilder får bli alla fantastiska människor här på forumet😊