Min anhörig är promillefri sedan nästan tre månader tillbaka. Det är något som inte stämmer. Vad händer med kropp och hjärna när en alkoholberoende tvärt slutar dricka. Han har inget professionellt stöd, slutade tvärt när jag för hundrade gånge sa att jag vill skiljas. Jag borde vara tacksam och nöjd över att han inte dricker men det känns som nåt är galet.

Hej Livetpåpinnen, det var ett bra tag sedan du startade denna tråd.
Det som bekymrade dig när du startade denna för ungefär en månad sedan var din anhöriges tvära stopp i drickandet, vad händer då med kroppen och hjärnan. Det låter även som du kände en slags frustration över att du inte själv var tacksam och nöjd i stunden då han tagit tag i sitt drickande. Du är långt ifrån ensam om att vara närstående och det kan ta tid att känna ett lugn eller våga lita på att förändringen är beständig, så inte ovanligt att en inte översköljs av tacksamhet direkt en förändring inleds.

Om du vill titta gärna in och berätta hur det går och hur du mår, ibland kan det ta tid innan en tråd får fart och det kan vara hjälpsamt att skriva flera gånger.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet