Det har nu gått 20 dagar sedan jag fick nog. Orkade inte längre vakna upp på morgonen och känna ångesten för att jag drack, trots att jag egentligen inte ville. Orkade inte med oron för att min alkoholkonsumtion skulle resultera i någon allvarlig sjukdom. Orkade inte med dessa malande tankar om att jag drack för mycket. Till slut fick jag nog, men samtidigt trodde jag inte att jag skulle klara av på egen hand att sluta dricka. Men jag gjorde det och jag är förvånad att jag kunde det. Och sprudlande glad och tacksam att få vakna upp på morgnarna utan att ha dåligt samvete. Lycklig för att få vakna upp pigg.
Nu har det inte gått så många dagar ännu och jag är fullt medveten om att ”förhandlaren” kan dyka upp när som helst för att locka in mig på fel spår igen, men än har han lyst med sin frånvaro.
Men jag tar en dag i taget och klappar mig själv på axeln och berömmer mig själv varje morgon jag vaknar.

@Cinamon grattis! Välkommen! Låter som om du har fått en bra start. Den ena fina dagen läggs till den andra och vinboxarna blir allt otydligare i konturerna. Världen utanför allt klarare . Fint!

@Cinamon grattis! Välkommen! Låter som om du har fått en bra start. Den ena fina dagen läggs till den andra och vinboxarna blir allt otydligare i konturerna. Världen utanför allt klarare . Fint!

@Cinamon Hej o Välkommen!
Grattis till dina a-fria dagar, bra start på ditt nya liv 👍
Finns så mycket att ta del av här, alla inlägg från så många olika människor plus det som finns under rubriken Stöd! Kanske du redan kikat runt...
Fint att du har så positiv inställning till det a-fria livet 💪
Kram o lycka till 🤗

@Cinamon Grattis till dina 20 dagar!🎉🌟💐. Jag har också slutat på egen hand men detta forum har verkligen varit/är en otroligt bra stöd i att kunna upprätthålla sin nykterhet. Så mycket klokhet, erfarenhet och pepp att få ta del av. Man kan också gå med i alkoholprogrammet på forumet, det är ett bra stöd och ger god vägledning och man får fundera på sina mål mm.

Välkommen🌷

Tack alla fina 😀 kan tillägga att jag började med ett viktminskningsprogram samtidigt och det gjorde det nog lättare att ta steget att sluta. I alla fall i de 18 veckor som kursen håller på. Det är mitt första mål.
Förhandlaren dök upp i dag på eftermiddagen (tänker mig honom som en lång smal man i en mörkblå kostym, mörkblått plommonstop på huvudet med ett ihopfällt paraply som han stöder sig på. Fråga mig inte varför jag har fått den bilden i huvudet, men det känns lite lite lättare att mota bort suget). Men han lyckades inte övertala mig!
Ja, jag har läst många av era inlägg och det känns skönt att inte vara ensam om eländet. Det var där som jag läste att ni kallar suget för ”förhandlaren”. Mycket träffande namn.
Nu ska jag äta en god middag och en Alkoholfri cider, bara för att det är fredag.
Kram på er 🤗