@asdffg
Inte alls konstigt att man ger upp eller tar ett steg tillbaka då och då. Det är väl nästan konstigare om man aldrig gör det. Förändringar tar tid!
Hoppas du mår ok idag och kan fortsätta din resa och fatta de bästa beslutet för dig själv idag och varje dag 🤗.

Hej,
Hoppas du mår bra! Jag tror att det viktigaste är att fokusera på vad du tidigare skrivit om, att du kände att alkoholen började locka mer och oftare och att du ibland druckit mycket mer än du tänkt dig. Och för att inte halka tillbaks i det gäller det att hålla ihop det nu. Ett par glas vin en kväll behöver inte vara någon fara. Men om nästa glas blir om ett par dagar eftersom det ju funkade sist, och så igen nästa helg, då bör varningsklockorna ringa. Gå tillbaks och läs din tråd från början. Jag tycker du har bra insikt om hur du dricker och vad som är ok. Om du följer dina egna riktlinjer så kommer det gå bra.

Var bakfull i söndags. Det var ingen rolig dag att ta sig igenom även om jag förstås varit med om betydligt värre bakfyllor. Även fast lördagen var rolig där och då så påmindes jag dagen efter om de mindre roliga sidorna. Ska fortsätta vara varsam och inte dricka på vardagar.

Lördag kväll. En till nykter vecka. Har bara varit hemma denna helg så inte haft några frestelser. Funderade på att ta en 3,5 förut men övertalade mig själv om att inte dricka den. Vill verkligen förändra mitt sätt att bruka alkohol och funderar starkt på att ha som grundregel att inte dricka när det bara är vi i familjen. Trots förra veckans val så är jag nöjd med mig själv. Första veckan var så svår och det är inte alls samma sug under veckorna. Tänk att den starka vanan försvann så pass snabbt ändå! Det ger hopp om att det även går att förändra suget som är kopplat till helger och tillställningar.

@asdffg
Härligt att höra! Jag har också ett par 3,5-or som står och lurar i kylen, men de får stå ett bra tag till.

Jag är också lite förvånad över att det går relativt lätt att hålla sig nykter. Trodde jag skulle lida mycket mer, men det flyter på. Man får va vaksam dock, för det finns något lurigt i att det känns lätt. Lätt att tänka att "jaha då hade jag kanske inte så stora problem, så jag kan väl dricka lite mer då....". Den tanken ska jag akta mig för att agera på 😊

Hur känns tillvaron i övrigt nu? Någon energi? Hittat något roligt att göra utanför hemmet?

Hej, bra gjort med att låta bli folkölen! Jag är helt inne på din linje, att inte slentriandricka alkohol hemma med familjen. Det ska liksom inte vara defaultläge att dricka. Det i kombination med att verkligen ifrågasätta hela konceptet att fylla skulle innebära guldkant har funkat för mig. När jag någon gång, med någon eller flera månaders mellanrum, dricker något med alkohol så är det ett (1) glas som gäller. Och jag är så glad att slippa bakfylla, och ansträngningen att försöka att inte bli för full. Så många gånger jag druckit tills jag bara måste gå och sova... Det är ett annat liv nu.