Usch, det är så jobbigt när det bara fortsätter. Undvik kontakt. Blockera honom. Öppna inte om ganska ringer på dörren. Ge inga öppningar. Du mår inte bra av att ge dem och han mår inte bra av att få dem.
Bara klipp kontakten och vårda dig själv nu.

@Nora81 : Jag har varit där du är nu. Det går över. Jag klarade inte av att blocka först. Fick då frågan varför? Ja, varför?
I mitt fall var det kontroll. Jag ville ha kontroll på vad han gjorde. Vad som händer? Dör han nu? När jag tagit fram det svaret i mig själv, vilket var jobbigt-så klarade jag att blocka av. Först då fick jag börja processen att läka. När jag fysiskt stängde av kaoset.
Med all respekt nu: Försök om du kan, titta på hur dina beteenden beter sig när han rycker i trådarna. Vad händer om du inte dansar?
Vad gör du i din relation till honom? Vad göder du? Vad göder hans beteende hos dig? Vad utsätter du dig själv för? Varför reagerar du, städar, tänker och oroar dig?
Att säga att man älskar någon är ett enkelt svar på de frågor som du kan ställa till dig själv. Är den här djävulsdansen kärlek mellan två människor?
I mitt fall fick jag hjälpen här inne att börja titta på mig själv, vad hände med mig själv när alkoholisten gjorde kaos och jag (marionetten) direkt svarade...Smärtsamt, så pass att jag bara kunde göra det i små portioner åt gången...
Nu-kan jag säga att den här marionetten är jäkligt stilla...och när jag observerar tankar och beteenden hos mig själv, reagerar jag snällt mot mig själv och puttar i väg dom. Jag lyckas inte alltid - men med träning blir jag bättre.
Min alkoholist blev värre ju mer jag klarade att vända mig i från det. Nu, kan jag se bakåt och inte förstå hur jag har klarat av att åka runt och leta, fixa nya biljetter, startat upp och råddat, försvarat och rättat till för någon som säger jag älskar dig men inte gör ett skit tillbaka!!!
Vad har skapat detta beteende i mig? Du är inte jag, så jag hoppas du förstår att detta är inga råd, detta är frågor jag fick när jag var där du är nu. Jag ger bollen vidare till dig, du kommer ur detta, med honom eller inte det vet bara framtiden. Du har ett liv :) Stor kram!