Hej vänner, har inte skrivit här på väldigt länge nu men jag är fortfarande här och jag har fortfarande inte druckit alkohol, är uppe på dag 125 utan nu.
Anledningen till att jag inte skrivit på länge är att det inte hänt mycket gällande mitt ”sluta drickande”, jag klarade mitt initiala 100 dagar mål och efter det kändes det lite tomt,
Jag hade sett fram imot 100 dagar så mycket och sätt det som en stor grej, Sen när det väl hände var det lite som att, ok var det allt?
Efter det har också min motivation till att inte dricka gått ned har jag märkt och jag har väldigt ofta dom sista två veckorna fått föra inre debatter med mig själv om det inte vore ok med bara ett eller några glas av något olämpligt slag efter en dag i trädgården eller efter någon annan aktivitet.
Antar att det fina vädret i sammarbete med att vi byggt en ny stor uteplats också bjuder in till min minskande motivation, för visst är det otäckt mysigt med en drink i vårsolen.
Men jag står imot, jag vet ju hur det blir om jag tar ett glas, det skulle förstöra allt jag försöker ändra och har ändrat under fyra månader nu. Jag vet att jag inte skulle kunna dricka måttligt, inte ännu iallfall och det är inte heller något jag vill.
Så jag står imot och hoppas att det snart blir bättre igen och att motivationen återkommer, för jag ska inte tillbaka dit jag var, jag är bättre än så och jag mår ju faktiskt så mycket bättre och känner mig så mycket friare.

Hej,
Kikar in och säger grattis till både 100 och 125 dagar, bra jobbat.
Jag satsade på 100 först- men innan påsk det året (vilket var min dag 100) så tog jag nytt beslut- 6 månader. Då hann jag tänka lite mer i lugn och ro.
Under tiden fram till 6 månader- bestämde jag om- till att vara nykter 1 år.
Men inom mig hade jag nog bestämt mig för att det var slut-drucket. Jag hade också svårt med ”aldrig mer” det är fullt förståeligt. Det är en orimlig tid och orimligt många tillfällen att ta in.
När aldrig mer kändes för övermäktigt- eller till och med ett år. Så växlade jag över till ”jag ska inte dricka idag, imorrn får jag se”. Så gjorde jag lite från och till- under en längre tid. Så småningom glesades tillfällena ut, och det blev helt normalt att vara en sån som inte dricker.
Nu har min tredje påsk passerat som nykter, dag 800nånting. Och det finns ingenting jag saknar. Jag känner mig lika främmande inför att dricka- eller bli berusad- som att äta järnfilsspån.
Det hör inte till mitt liv längre.
Så även om det är svårt att tänka på för alltid- vill jag gärna peppa till att testa sex månader- och sluta inte att utforska nykterheten, den slutar inte att fascinera och överraska. Men som med mycket annat i livet får man vrida och vända lite på den.
Hejar på dig! 💪🏻☀️

Hej,
Känner igen mig i att det kom en liten dip efter tre månader.. Men det blev bättre sen, så håll ut är mitt råd. Ju fler nyktra grejer man gör desto självklarare blir det. Och nykter vår och sommar kan vara helt underbart. Sol, bad och natur med öppet sinne, istället för lite avdomnad och med tanken på nästa glas.. Så jättebra att du kämpar på och grattis till många nyktra dagar!

@Se klart tack för dom kloka orden. Hoppas att jag kan bli lika framgångsrik som du. 800 dagar är galet bra gjort. Jag satsar också på ett halvår nu, efter det hoppas jag ett år...

@Matti77
Grattis till en hel massa dagar, vad bra du är!!
Jag vill verkligen peppa dig att fortsätta, allt är bättre utan alkohol!! När du väl testat att ta den där drinken i solen så vill drinken vara med överallt sen.
Jag testade att dricka på en middag för några veckor sen, tyckte det gick så bra. Men efter det har det varit ett h-vete att motivera mig själv till att alkoholen inte ska vara med både här och där. Suget startar direkt och när dagarna är på noll igen så tappar man lätt fokus. Det är svårt.
Så fortsätt på din bana, den är helt rätt!
Kram 🤗

@Matti77 Tänker att det är bra att reflektera kring sitt drickande, hur det var, hur det är nu, hur man vill ha det framöver. Många frågor och en tomhetskänsla. Våren och solen värmer och alkoholen tittar fram utomhus på våra altaner, balkonger och trädgårdar. Skratt, glädje och klirr. Där stoppar tankarna och det som sker efter klirren glöms lätt bort. Att vara nykter är en process, man tar bort något som tidigare varit givet och självklart. Man måste uppfinna nya procedurer när våren och värmen kommer, nya vanor.

Kanske ska du sätta upp nytt mål, 6 månader? Du verkade gilla 100 dagars målet och kände lite tomhet när den dagen inföll. Kanske behöver du mål för att känna dig motiverad? Ofta kan själva kämpandet mot målet vara det som stimulerar och när man nått målet, blir det tomt. Som bergsklättrare som nått Mount Everest, själva planeringen och klättringen är utmaningen och det som sporrar, när de nått toppen blir det tomt och de börjar planera för bestigning av nästa topp.

Ha det gott!🌷💕🌞

@Rehacer tack så jättemycket, precis det är det jag vet kommer hända mig om jag skulle ta en drink bara, min motivation skulle rasa direkt och jag skulle ha så svårt att börja om från början igen.
Tycker du är stark som kämpar vidare, jag tror inte att jag skulle klara det så bra som du, så jag måste verkligen kämpa för att hålla mig ifrån alkoholne helt.

Bra jobbat Matti77. Du skriver att det är otäckt mysigt med en drink i vårsolen. Det är den där eländiga glorifieringen av alkohol som gör sig gällande. Det ÄR otäckt mysigt i vårsolen. En drink gör inte njutningen större. Snarare tvärtom skulle jag vilja påstå. Det bästa med att vara nykter är närvaron tycker jag. Tänker att det är viktigt att ifrågasätta VAD som egentligen skulle bli bättre med ett glas. Likaväl som att identifiera vilka känslor man vill dricka på.
Det är en spännande resa.

@Matti77 Hej och hejja dig! Jag har 116 dagar och jag känner igen mig i det du skriver. Helt plötsligt har man glömt hur JÄKLA dåligt man mådde och man är inte riktigt lika mycket "på sin vakt". Vanan att tänka "alkohol" när man är trött slinker in trots att man "lärt om". Men jag tänker som du. Siktet inställt framåt. Bara INTE ifrågasätta sitt beslut utan bara fortsätta göra som man gjort de sista 4 månaderna. Det hjälper också att läsa igenom sin tråd... Då blir man påmind om mycket...
Kämpa på! Vi klarar det! Och njut av solens varma underbara strååålar!

@Linalus grattis till dina 117 dagar idag, du är så bäst :)
Precis det är som du skriver, jag tror vi befinner oss i någon form av mellan period nu där vi glömt men ändå inte glömt, iallafall ibland.
Men jepp, vi klarar detta bra och kommer fortsätta göra det, kram.

Dag 136 idag, vet inte vad som hände men dagen började bra, strålande sol och jag grävde lite i tädgården, sedan blev jag lite irriterad på någon liten larvig sak och sedan var det som att allt roligt och bra i livet försvann.
Jag blev som någon jag inte känner igen, så arg, irriterad och allmänt supernegativ.
Minsta ljud eller rörelse var som om någon förökte slå mig eller akrämma mig.
Var mycket nära att ta ett beslut att köpa vin och sedan sitta i solen, dricka vin, bli glad igen och ta bort dom jobbiga känslorna.
Men nej, jag gjorde inte det, slutade istället med att jag låg själv i sängen och var allmänt otrevlig hela dagen istället. Tur vi inte firar valborg i landet jag bor :)
Tror det har varit lite mycket på slutet, mycket jobb, mycket att fixa med hus och trädgård samt all tid vi lagt ned på att hjälpa andra dom sista månaderna.
Just nu känns det lite bättre igen och jag är glad att jag inte köpte något vin.
Hoppas ni andra haft en bättre dag än mig, önskar er en fin fortsatt valborg

@Matti77 Ibland blir det så. Jobbiga dagar kommer när man minst anar det. Jag tror att det kan vara bra att tillåta sig att ha skitdagar. Ta på sig offerkofftan en stund och vara som du säger 'allmänt otrevlig'. Man kan inte vara på topp jämt.
Skönt att du parerade och inte åkte i väg för att handla. Vinet i solen hade inte gjort situationen bättre, jag tror att risken hade varit större att det bara hade blivit värre, för du skulle då också haft ångest över att du sabbat dina vita dagar. Så starkt jobbat!

Här har de annonserat regn, men just nu skiner solen, så jag ska passa på att ta en långprommis med hunden.
Ha en fin söndag! ☀️🤗

@Matti77
Vad konstigt det är när den där ilskan och negativiteten överrumplar en. Från att ha varit en bra dag så ändras det till helt det motsatta. Oftast förstår man ingenting, har själv varit med om det ngr ggr. Det är såå lätt att då dricka på den känslan. Verkligen starkt att du inte gjorde det! Dag 137 idag då eller? 🙌
Hoppas humöret vänt och dagen är lättare idag! Önskar dig enbart ljusa tankar och solsken.
🤗

Hej alla vänner nu har det gått 6 månader och 14 dagar, eller totalt 196 dagar sedan jag drack någon form av alkohol.
Jag har varit väldigt dålig på att skriva här då det inte hänt så mycket som är värt att skriva.
Som jag skrivit om tidigare var mitt första mål att inte dricka på 100 dagar, sedan satte jag upp ett nytt mål som blev att inte dricka på 6 månader.
I början på sommaren var det riktigt jobbigt ett tag, när man ser ”alla” sitta ute och grilla med en öl eller ett glas vin eller när man ser alla jättemysiga uteserveringar fulla med turister som dricker goda drinkar, då var det ett tag jättejobbigt och jag hadde många långra inre diskussioner med mig själv om det inte var bra nu och att några glas inte skulle behöva vara dåligt för mig.
Men i mina inre diskussioner kom jag alltid fram till att det inte skulle sluta så fint som det låter, och känner jag mig själv rätt skulle jag antagligen vara tillbaka där min resa började väldigt snabbt. Så jag lyckades övertala mig själv att man faktiskt kan ha lika trevligt utan alkoholen även på sommaren. Nu när jag lärt mig det känns det mycket bättre och suget har nästan försvunnit helt.
Var en sväng till Sverige för första gången sedan Covid, det var trevligt men många grillkvällar och många träffar med vänner och familj där man hela tiden fick förklara varför man inte ville ha ett glas vin eller en öl. Dom flesta tycker et är bra och uppmuntar men förstår inte varför vissa ska ha så svårt att acceptera att man inte vill dricka även fast man inte kör bil...
Nu till den stora frågan, vad händer nu när jag klarat mitt mål på 6 månader? Många inre tankar och debatter här med, känner mig fortfarande inte redo att säga aldrig även om det är dit jag skulle vilja nå. Så nu blir mitt nya mål att inte dricka på ett år, hoppas och tror att det ska gå bra.
Jag är ju faktiskt så mycket gladare, piggare, finare, trevligare och framförallt behöver jag inte vara rädd för vad jag gör eller säger. Jag slipper allt ljugande och smuslande och dom ständiga ursäkterna om allt från varför man inte kan göra dittan eller dattan eller varför man måste åka till affären eller varför man måste vara uppe en stund till, eller varför man är ”lite” trött.
Så nu kör vi, snart ett år utan att dricka alkohol 😊

Hej!
Exakt så gjorde jag, kanske skrämmer det dig att säga att jag numera passerar 900 dagar- nån gång efter 8-9 månader kände jag mig helt redo att säga till mig själv och andra att jag druckit klart.
Finns inget som är sämre- fördelarna fortsätter att komma, du får se!
Riktigt starkt jobbat av dig i sommar, imponerande. Häng i och framförallt njut av ditt nyktra liv. Kram.

@Matti77
Blir så imponerad över att du kommit över ett halvår som nykter nu! Och att du kan resonera dig fram till bra beslut när suget kommer!
Snart ett år, det kallar jag bra inställning!! ☺️
Heja dig!! ⭐️