Idag firar jag 6 månader som helt alkoholfri. Jag trodde i hela mitt vuxna liv, över 20 år att detta var något totalt omöjligt, och tråkigt. Men tvärtom! Nu har mitt liv börjat, aldrig mer ska jag vakna med bakfylleångest. Aldrig mer ska jag vara för trött för att orka leka med mina barn, pga alkohol kvällen innan. Aldrig mer ska jag sitta och räkna, hur många glas drack jag igår, när kan jag köra bil?
När jag går till en fest så slipper jag nu oroa mig för hur många glas jag ska dricka, för jag behöver inte ta det första glaset! Så oerhört skönt!
Mitt alkoholberoende var stort och mitt liv var inne i en ond spiral. Varje helg skulle det drickas. Jag såg fram emot varje fredag, och lika mycket ångrade jag mig när ångesten kom dagen efter.
Så en bakfull dag kände jag plötsligt. Nu får jag hjälp! Jag kände det som om någon utanför min egen kropp stod bredvid mig, en osynlig hjälpare, som sträckte sin hand mot min. Den stunden jag tog den handen förstod jag, och sedan dess har jag, otroligt nog knappt varit sugen på alkohol. Jag har förstått att jag festat färdigt i mitt liv. Nog med ångest, göra bort sig, minnesförluster, trötthet.
Du vet när Du fått nog, och jag vill inspirera andra till att det går att vara Alkoholfri! Mitt nya liv är så skönt och jag längtar inte tillbaka!

@Getingen Fantastiskt! Gratulerar, det känns roligt att läsa om andras framgång i denna fråga!

Jag har själv funderat på att sluta helt och hamnade därför på denna hemsida. Läst många trådar nu och bestämmer mig nog själv för att åtminstone vara vit i 90 dgr inom kort. Kanske rentav idag....

@Getingen Grattis till 6 månader!🥳. Bra gjort! Kan bara instämma med att livet blivit så mycket bättre på alla sätt och vis utan alkohol. Ett riktigt liv med äkta känslor och konturer. Jag har slutat för gott och har snart varit nykter i 5 månader.

Ha det gott!🌷💕

@Getingen jag känner så väl igen det, allt du beskrev var exakt så som det var för mig. Jag är nu på min 5e nyktra månad. Har haft längre nyktra perioder förr, tänker att nu kanske jag klarar det resten av livet. Tar en dag i taget.

@Getingen Hej o välkommen hit!
Låter som att du verkligen funnit dig till rätta med ett a-fritt liv! Så härligt 🥰
Vet inte om du haft nån annan tråd här i forumet?
Jag har också ungefär 6 månaders a-fritt liv o kan börja tänka/jobba med andra frågor o tankar som snurrar i mitt huvud!
🤗 skickar en välkomstkram

@vår2022 Tack vår 22. Precis! Äkta känslor upplever jag nu.
Igår kväll kände jag suget. Jag hade lyckats med en svår uppgift. Jag kunde andas ut, o fira en framgång.
Jag lyckades fira med äkta känslor, saft, hallongrottor och en stunds tyst begrundan med poesi, innan jag lade mig. Jag klarade det!

@Surkärring En dag i taget. Så klarar vi det, Resten av livet!
Men livet är alltid En dag i taget, det tog jag med mig från ett AA möte (mitt enda) som jag besökte för länge sen.

@Surkärring En dag i taget. Så klarar vi det, Resten av livet!
Men livet är alltid En dag i taget, det tog jag med mig från ett AA möte (mitt enda) som jag besökte för länge sen.