Hej på er,
Mitt bekymmer är att jag blir skitglad av alkohol och älskar bar- turnéer. Dock mår jag asdåligt dagen efter...återställningen och måste sluta göra av med de stålarna.
I dag har jag varit kritvit i sju hela dagar och det var skitlänge sedan. Känner mig så mycket bättre, tappar lite vikt och till och med skrattar på ett friskare sätt.
Dock så vet jag ju nu att alkohol är ett problem. Tar jag bara ett glas kommer jag att vara tillbaka i fylle ångest träsket inom en vecka.

Kan jag be att få fråga hur det kommer att gå vecka 2? Ibland då jag vaknar känns det nästan värre än bakis fast däremot går det snabbare över.
Också händer det en gång om dagen att jag tänker intensivt på spriten "äh det kan väl inte vara så farligt" och brottas intensivt mot den forna vanan.
Det hjälper mig att drick pressad citron, mängder med is och vatten. Eller helt enkelt att gå ut och gå, cyckla.
Kan jag be er om andra tips då djävulen knackar på dörren?

@Redemption Bra början! Det enda råd jag kan ge är att du helt enkelt måste bestämma dej och hålla fast vid det. Jag tycker det blev lättare undan för undan när man klarat första helgen. Det finns nog inga genvägar eller enkla lösningar. Skriv och läs här.

Tackar för stödet.
Det känns ovanligt lätt för tillfället och kanske tack vare min sista bakisångest. Men jag måsta ta en dag i sänder.
Santorini kan jag be att få fråga om du fick sockersug ibland och vad andvände du då?

@Redemption skönt att det känns lätt nu! Min erfarenhet är att det blev lättare undan för undan. Sugen kom med längre mellanrum. Och ett sug är inget man behöver agera på utan det går om. Man kan vänta ut det.

Det jag gjorde var faktiskt att jag samtidigt började äta enligt LCHF. Det hjälpte mej mycket på flera sätt. Gav mej nåt annat att tänka på och kanske lindrade sockersug. Jag gjorde en total uppryckning kan man säga. Jag var ledig tio veckor den sommaren och jag gick ner närmare tio kilo i vikt. Jag tog promenader varje dag och hade allmän skärpning. Detta är knappast vetenskapligt men det fungerade och jag fortsatte ganska länge med det.

Hej @Redemption såg dina funderingar och frågor i SeKlarts tråd och tänker att jag svarar här:

Vad jag önskar vänligt från er är om ni minns att ni hade väldigt aktionfyllda drömmar som fick er att vakna mitt i natten? En känlsa av utmattning ibland och lite träningsverk främst i låren och axlar?

Du undrar om dag 60-90 och det var längesen, men det där med drömmar har jag upplevt vet jag. Exakt när vet jag inte, men även nu kommer drömmar i perioder tycker jag.
Det mest positiva jag minns från dag 60-99 under min första nyktra period var upplevelsen när jag var ”här och nu”. Jag var ständigt på väg, planerade -levde i framtiden, men då hade jag lugnat mig. Så skönt.
Träningsvärk har jag inte läst om här som effekt, men det finns tillstånd i kroppen där alkoholen har en positiv effekt. Åh, det där var säkert jättedumt att skriva, i ett forum för missbrukare, men jag har googlat runt mycket på värk och det finns reumatiska besvär som lindras. Men det är helt ohållbart att medicinera med alkohol. När man gör det missar man dessutom alla signaler eftersom man konstant kör över kroppen. Tycker bara att vi ska vara medvetna om även sånt för att kunna tolka förändringar.
En känsla av utmattning - ja, det är många som beskriver en enorm trötthet. Jag minns inte hur det var själv, för jag har det fortfarande som nykter ibland, men det är för att jag inte mår helt bra. Jag använde alkoholen som drivmedel för att orka när jag inte orkade och det är ohållbart i längden.
Hjärnan återhämtar sig och det är säkert lite olika hur det blir. Jag fick lättare till känslor, på gott och ont. Var arg en period men har nu lättare till skratt.
Det ändrade sig gradvis och ryckvis och är svårt att säga när. När man dricker är det också vanligt med vitaminbrister och mineralbrister som också påverkar måendet så ett helhetsgrepp är bra. Om smärtan håller i sig, gå till läkare. Det som är skönt att göra det nykter är att problemen har en annan orsak än att man dricker för mycket och det blir lättare att stå upp för sig själv.