@EsterHanna
Du har kommit så långt i din resa! Du boar, inreder och skapar ditt hem som du vill ha det. Jag får till mig orden, som acceptans, att det är ett möjligt förhållningssätt till det du inte kan styra, just nu. Du kan få precis det liv som du önskar ha och det är mycket man ska landa i. Mannen vid vedspisen med husvagn kanske är närmare i tid och avstånd än du tror. Om och när du är redo, så finner du honom. Eller så finner han dig. Men först, bara ta hand om dig själv och dottern. Njut av allt fint som ni verkar ha tillsammans. Och lev!
Allt gott!

Åh ni fina! Tack gode gud för ni finns.
Inget från Tingsrätten ännu. Väntar och väntar på denna skilsmässa.
Den 24 april var min man i rätten och fick sin fängelsedom för grov rattfylla. I dag slår jag upp lokaltidningen. Rubriken säger att föraren var för full att förhöras. Andra trafikanter hade följt efter bilen och filmat. Polisen kom. Misstänkt för grov rattfylla och olovlig körning. Igen. En vecka efter rättegången.
Är detta ett skämt? Han börjar spam-ringa min dotter, hon får blocka. Pratar med honom kort för tre dagar sedan och ha säger att han kan inte sluta dricka och sen att han sluter om han får komma hem. Mer och mer otrevlig från en desperat man utan självinsikt. Arg på mig. Arg på poliserna. Stackars Sate!
Ja herregud. Hoppas han inte kör ihjäl någon.
Min kloka lillebror tycker precis som du Åsa M att jag ska ansöka om kontaktförbud. Han hotar. " Nej, kommer aldrig låta dig vara i fred", "Vänta ska du få se vad som händer"... "Jag hämtar hunden en dag". osv osv.

Jag blockar honom efter samtalet och har ej blockat av. Nu räcker det. Orkar inte mer. Jag gör som du säger, Självomhändertagande : Mannen med vedspisen och husbilen kommer när det är dax, tills dess tänker jag inte slösa en enda dag på andra människors val som skadar. Slut på det. Finito. Kapitulerar till fullo: Jag kan inte göra något för att hjälpa eller förändra. Nu väljer jag livet. Punkt.
Kramar till er !!!

Jag är skild, JAG ÄR SKILD!! IDAG!
Väntat i 10 månader på det. Blandade känslor, grät i bilen på väg hem från jobbet. Jag fick mail med domen, gick igenom idag. En sorg. Kan sakna. Finns inte mer. Borta. " Jag sörjer honom som han vore död" säger min mamma.
Mannen har trillat från tak och krossat foten. Påverkad såklart. Väntar på nästa "grova rattfylla-dom" så fängelsedomen förlängs nog. Jag har blockat sedan 5 dagar tillbaka. Nu när foten är sönder kan han inte komma hit, jag tänker inte blocka av nu. Orkar inte mer. Orkar inte höra hans sorg och självförakt, inte hans förtvivlan när han är så pass nykter. Inte hans ord när han är full.

Jag är fri. Varit medlem här 1 år och 8 månader. Ni , mina vänner-ni har följt mig på hela resan. Från de första frågorna: Är jag för mycket som inte pallar det här? Hur ska jag bevisa för honom att han dricker?

Herregud, inte konstigt man är helt slut!

Tack för alla svar! Tack för ert stöd!! Tack för att denna sidan finns!!!
Känns som jag är över världens största tröskel. Men en sorg kom över mig, som en dimma. Den får vara där ett tag men sen kommer jag kliva vidare!
Kramar till Er alla!!!!

Li-Lo

Tack för att du finns @EsterHanna

Du är en av dem som gör detta forum. En av dem som ger och tar emot utifrån viljan att vilja väl.

Allt gott till dig,
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

@EsterHanna
Håller med Li-lo, Tack för att DU finns.
Ja, du är över en tröskel nu. Du har haft en lång resa. Lev ditt eget liv nu, gör vad som gör dig gott och ger glädje.
På dina villkor. Om det är något du gillar att göra, men inte gjort på länge - boka in det.
Kram. 💜

@EsterHanna
Jag är så glad för din skull. Låt alla känslor komma. Var i dem en stund och hitta ditt sätt att förhålla dig till allt som kommer upp. Jag satt i en meditation på morgonen och kände plötsligt en sådan tacksamhet till min erfarenhet av allt eländes elände som det var att leva i en relation med en människa som inte lever ett friskt liv.
Förmodligen för att jag minns alla frukostar vi har varit på, en dag som denna. Jag har rensat ut allt från mitt ex, varenda gratulationskort och prylar jag fått, som jag aldrig önskade eller behövde. Jag har sett så mycket pengar flöda i samband med alkohol och livet kring alkoholen.
Och det enda jag har önskat mig är ett sunt och friskt liv. Det har jag nu. För att jag har valt det. Och arbetat för att få det.
Du kan få precis det liv som du vill ha, så länge det är "realistiskt". Jag prövade ett tag att fly in i annat, i att hjälpa andra, tills jag insåg att mitt beteende kvarstod. Och när jag fick syn på det, så ändrade jag mig. Jag vill inte hjälpa andra, som jag gjort. Jag vill bara hjälpa mig själv. Och då upptäckte jag att det finns så mycket att njuta av livet.
Det gäller bara att landa, i vad det är man vill. För övergången att bli "fri" kan ta tid. Det är en process. Och att lära sig att stänga av eller släppa taget ifall man blir störd på något sätt. Av tankar, påminnelser, eller försök till kontakt.
Jag önskar dig allt gott! Njut. Kram

Hej Ni alla! Loggade in efter långt uppehåll, inte bara här. Livet lever bra. Jag kan sakna att bo med han som inte finns längre. Han som jag dansade i köket med. Han är borta och kvar finns han som stökar runt, i en neråtgående spiral men jag är inte med i den dansen längre. Klev av. Han som stökar prövade att stöka ännu mer och sen förvånades över att jag "var så kall". Han kör förbi här någon gång, jag ringer omedelbart polisen. Så det har han slutat med nu. Fortfarande skriven här, skatteverket gör ingenting åt det. Jag tillbakasänder all post även kallelser till polis och tingsrätt.
Har haft fest i dagarna tre med vänner som bott, levt och druckit bubbel. Underbart! Ingen rädsla och oro för vad som kan hända, ingen som ringer och ingen som gör konstiga saker.
Det är så lugnt och skönt, jag får en sådan energi samtidigt som jag är så trött. Jag hjälper ingen utom mig själv, min familj och min dotter. Jag låter ingen ta energi från mig. Jag vänder och går åt ett annat håll om jag anar fara.
Varit en lång resa. Ni är en stor del av den! Önskar Er en glad sommar!!!

Hej!
Loggade in här, första gången på länge. Känner sådan värme och sådan tacksamhet att scrolla igenom det otroliga stöd, förståelse och värme bland "nicken" som döljer en människa som lägger sin tid på att dela hjälp och ta i mot hjälp. Tack! Tack för att denna sida finns och för att ni alla är en del i den!!!
"Min" alkoholist dog inte alls för att jag släppte, no, no han lever vidare i sitt missbruk. Denna snälla man har lurat och stulit så mycket här omkring så här kan han inte bo längre... Ser att han har en särskild postadress till frivilligorganisation inom kyrkan i en annan stad och känner tacksamhet för det. Satt in ett allmänt gåvo-bidrag där och släppt det sen.
Jag säger nej till allt. Allt som jag inte anser till 100 % är bra för mig. Och magiska saker händer ju då. Fantastiskt.
Efter all kontakt med polis runt vårt kaos, kommer jag nu stiga in i den rollen. Jag kommer se och ge och förstå. Det har varit tuffa samtal, intervjuer, rannsakan och säkerhetsprövningar men det gick vägen.
Jag kommer i alla mina möten med människor i olika situationer alltid reflektera tillbaka över det som jag fått och lärt mig här. Det finns en dans som inte syns som måste brytas först. Man är liksom där man är i den processen.
Lev väl och fortsätt kämpa! Kramar

@EsterHanna
Så fina och kloka ord. "Jag säger nej till allt. Allt som jag inte anser till 100 % är bra för mig. Och magiska saker händer ju då. Fantastiskt"
Jag instämmer så; fantastiska saker börjar hända när man frigjort sig och känslomässigt tar hand om sig själv 🙏💕

@EsterHanna
Så roligt att höra från dig! Och stort grattis till din nya roll! Det är fint att läsa hur du känner dig tacksam för forumet. Jag tänker att tacksamhet är en bra sak att känna och uppmärksamma, särskilt i de stunder då man känner sig extra tacksam.
Jag behöver inspiration och du inspirerar mig! Tack för det!
Önskar dig allt det bästa!
Kramar