Jag har nog inte avstått alkohol mer än enstaka dagar sedan detta år började. Jag dricker inte jättemycket men varje dag, 2-4 öl vardagar och något mer helger (ibland mycket mer). Samtidigt har jag jobbat jättemycket och tränat hårt. Vaknar alltid med lite slött huvud, lite deppig och trött i kroppen. Resultaten i träningen har börjar utebli, stagnerar till och med. Vågen är på plus 10 kg på ett år.

Mitt jobb innebär otroligt mycket AW och middagar där alkoholen flödar till ingen kostnad. Kompisar drar i en för en öl efter jobbet…

Och jag blir tröttare och tröttare och tjockare och tjockare och jag vet att jag om jag inte slutar kommer att hamna i en situation där alkoholen har tagit mitt liv i från mig. Där allt som betyder något är att jag får dricka, precis som det var för min mamma. Där energin inte finns att utvecklas arbetsmässigt eller att vara en bra mamma.

Så nu har jag bestämt mig, det får vara slut. Åtminstone ett bra tag, vet inte om man ska börja med 6 månader eller 12 månader?

Sista glaset dracks i alla fall på midsommarafton.

Jag har inga abstinenssymptom i alla fall och det är jag extremt tacksam för. Det är mer lite ovant att inte få den där avkopplingen som ölen ger så jag inte riktigt vet jag jag ska göra. Tror att jag har väldigt svårt att koppla av utan alkohol. Jag far runt hela tiden enda tills jag tar första glaset, då brukar jag lugna ner mig och ta det lite lugnare.

Jag har jämt massa krav på mig att producera och prestera (som kommer inifrån mig själv) och jag vet verkligen inte hur jag ska lära mig att koppla av… någon som haft samma problem och har tips?

Hej Alva,
Vad bra att du tar tag i situationen nu! Precis som du är inne på är ju alkoholism progressiv och kommer smygande. Kan bara uppmuntra dig i ditt beslut att börja med en lång nykter period. För mig hände det jättemycket med tänket under första halvåret. Och det är viktigt att lära om och hitta nya sätt att belöna sig. Sätt dig med med något gott alkoholfritt och lite snacks. Se till att unna dig vila, ta en lugn promenad om du har svårt att sitta still. Nu finns så mycket vackert att njuta av i naturen. Och njut av morgnar utan den där tröttheten och malande oron som alkohol ger. Tålamod, styrka och glädje till dig!

Välkommen @Alva88 ! Bra beslut som du har fattat. Någon gång får man faktiskt sätta ner foten! Även mot allt okynnes aw drickande. Ta det lugnt, en nykter dag i sänder. Jag har nu sex nyktra månader efter många års drickande och det känns bara bra. Jag har haft mycket nytta av forumet. Lycka till!

Hej. Här igen. Har druckit f mkt de senaste åren. Hade en vit månad precis men drack (f mkt) på midsommar igen. Plus drack i går då jag ramlade nerför trappan o slog mig ganska mkt. Sjukt. Jag måste lägga ner alkoholen helt.