Tack @vår2022. Bra påminnelse! Köpt träningskort till mig själv- tänker att jag kan ju passa på nu när vi ändå är i stan. Kanske gå ner på ett AA-möte. Bio har vi också runt hörnet.

Här kommer lite tankar och stöd för vad det är värt- ingen lätt situation ni har men du tycks ta det en bit i taget och så skönt att du är stabil i att inte dricka. Inget-inget blir bättre av det. Berätta hur allt går så ska vi hänga med och stötta när vi kan. Kram 🥰

Hej Geggan! Vad skönt att operationen gick bra, men vad jobbigt att det vart spritt. Håller tummar och tår för att det går att komma tillrätta med. Skönt för din man att ha dig som ett stabilt stöd. Kram

Ja, man blir verkligen lite vårdare. Men det är helt ok. Idag har vi hjälpts åt att tvätta hans hår. Det är nog värst några dagar nu när såren fortfarande är färska och det spänner och drar överallt. Och förstås är han trött. Gick ner 5 kg i vikt på fem dagar! Och för mig tog det fem veckor..😉 så nu handlar det om mycket mat. Jag försöker smita iväg till gymmet varannan dag nu. Och stavgå lite däremellan. Vi hankar oss fram. Väldigt kärt att ta upp vår morgonrutin, dagens korsord i sängen efter frukost.

@Geggan Vilken härlig morgonrutin. Vad bra att du tar hand om dig själv mellan varven som vårdare. Det ger dig lite andpaus, egentid och styrka. Hoppas sambon kryar på sig fort. Ha det gott!💕

Tack kära ni! Igår smet jag ut och reashoppade en regnbågsfärgad tunika. Kände att jag behövde piggas upp lite…att verkligen ta den på är lite mera krävande men småningom …😊

Dagarna lunkar på. Igår tog vi av makens förband. Såret Ser ganska hemskt ut, långa rader med metallklamrar. Imorgon skall de tas bort. Han är trött o ganska medtagen. Jag hänger lite i luften. Inte lätt att få kontakt med mitt eget liv. Detta forum blir nästan som en livlina. Följer med alla- @se klart på sin strand, @vår2022 i stugan med familjen, @Torn med alla projekten. Intressanta diskussioner om aspekter av arbetslivet. För mig lite fjärran men känner igen frågorna. Lite tröstshopping blir det också. Ser fram emot att träffa barn och barnbarn på landet om ett par veckor. Älskar att ha lite vardag med dem. Fast i år skall jag för första gången lämna dem på ett par dar- döttrarna vill ha lite föräldrafritt! Om min sambo kan komma med eller ej kommer att visa sig om ett par dar när vi får besked om prognos och behandlingsplan. Glad förstås att jag är nykter. Vilket värdelöst stöd jag annars hade varit. Ja, såhär är det. Inte värst glad. Kanske jag går på ett AA- möte idag.

@Geggan Det är inte lätt med svårt sjuk partner, varit där. Jag fann, precis som du, att det var bra att vara nykter för att kunna vara ett stöd. Jag som inte har som mål, än så länge, att sluta helt, och inte hade när min man var sjuk heller tyckte det var enkelt att avstå många gånger då för att bl a vara körbar. Drack jag så var det oftast bara något glas till maten inte mer.

@geggan du har stora utmaningar och det är mycket som krävs av dig, och på många flanker. Du skriver att du hade varit ett värdelöst stöd om du druckit men allra mest hade du berövat sig själv ork och kraft och självkänsla. Du är huvudpersonen här.
Och lite tröstshopping har aldrig dödat nån- min garderob har tex aldrig varit bättre koordinerad. Kram och tankar kommer här! 💞

@Geggan Den där väntan innan man har fått reda på behandlingsplan och prognos kan vara väldigt tärande. Hoppas att ni får reda på det snart och att ni båda kan få komma iväg tillsammans och få lite miljöombyte.
Känner du till Cancerkompisar?

Kram💕

@Geggan Hade kontakt med dem/sidan när min man var sjuk. Var även på en träff i Gbg. Just på den träffen hade några mist en kär anhörig och några var i den fasen jag var i då. Hoppas att du lan finna ngt stöd där. Jag ringde även t Cancerfondens stödlinje vilket gav mig så mycket stöd. Ringde under min systers sjukdomstid och ca 1,5 -2 år efteråt när min man blev sjuk ringde jag igen. En kvinna som jag pratade med kom ihåg mig. Utan att de kände mig el kände till min systers el min mans individuella sjukdomstillstånd så gav dem mig ett så fantastiskt stöd. Bara ett tips t dig i din svåra situation👌🏼

@Geggan Förstår att du är slut och trött. Det tar på som du är i nu. Fint att du/ni ska träffa barn och barnbarn på landet om några veckor, lite annat att lägga tankarna på. Det är bra att du är nykter, det skulle bli så mycket slitigare för dig. Jag hoppas verkligen att det snabbt ska gå framåt för din sambo och att livet lättar för er.

Massor av kramar, hoppas du får någon vila i dig och bara kan vara❤️

Nu har behandling kört igår på alla cylindrar för sambon. Strålning redan på fredag, cellgifter o antikroppar därefter. Imorgon vet vi mera. Lyckligtvis får jag gå med på läkarmötet imorgon. O lyckligtvis är det snabb o full uppställning mitt i semestern! Ibland är Sverige fantastiskt. Ja, det har varit sega dagar och blir väl fler. Men vi har också haft många fina promenader i värmen.

Mötet lite av en kalldusch. Aggressiv obotlig tumör. Strålning som kommer att bli jobbig för att det påverkar slemhinnor i mun o svalg. Men- behandlingen skall väl ge lite respit? Själv är han besluten att kämpa. Jag gråter. Vi har hittat varandra sent i livet, trivs så bra ihop, precis flyttat till gemensamt hem. Och så det här!

@Geggan Tufft besked. Bra ändå att han vill kämpa, att han inte ger upp. Kolla om du som anhörig kan få en samtalskontakt och få prata om det som händer er, det tror jag är viktigt för att du ska orka vara ett bra stöd för honom.