Fint att höra! De där vardagliga grejerna, som att skjutsa till träning, är ju ofta riktigt trevliga om man inte är för trött. Lite småprat i bilen, hjälpa till att hitta vattenflaskan, jag kan numera känna tacksamhet för sånt. Vardagsglädje. Belöna dig med välkylt mineralvatten efter gymmet. Åtminstone för mig är det viktigt att piffa till tillvaron lite och unna mig att sitta ned och ta det lugnt fast med alkoholfritt i glaset. Jag tänker att man behöver skapa det som alkoholen gav en fast på ett nytt, nyktert sätt. Att vara nykter ska ju inte innebära att alla pauser och all njutning försvinner. Nu njuter jag av morgonkaffet till exempel! Skön lördag önskar jag dig!

@Branda
Hej, vad härligt att du mår bättre och sover bättre! Bra jobbat med 8 dagar!! 🙌
Jag klarade 91 dagar och skulle bara ta ett par glas på en jobbgrej. Men det triggade igång mitt sug och nu 3 veckor senare inser jag att jag måste ta tag i allt igen.
Jag tar gärna rygg på dig, är det okej?
Ha en fortsatt fin kväll! ✨

@Branda Visst är det ett lyft att inte behöva oroa sig för att lukta på jobbet, en av de stora vinsterna för mig såhär i början av att vara AF. Som jag har lagt tid på att oroa mig och försökt dölja det under de senaste åren. Phu, det är urskönt att slippa tänka på det nu. Dag 10 imorgon!

@Rehacer ja så kul hur går det för dig ?Jag håller mig nykter än, har en son som mår dåligt det är så fruktansvärt jobbigt han vägrar gå till skolan ligger hela dagarna orkar ingenting det är så frustrerande har vart så här sen oktober.@Lavendelblomman ja vi kämpar på 🙏
@te visst är det jag brukar fundera på om det är nån på mitt jobb som känt nånting usch obehaglig tanke.

Oj, så tråkigt att höra om din son Branda. Jag har liknande historier från människor i min omgivning. Jag tycker att det är så konstigt att det inte skrivs mer om det som känns som ett eskalerande problem.
Skolan har ett stort ansvar. Hoppas de hjälper till. Tror det fanns en radiodokumentär om hemmasittande på SR om det skulle vara intressant. Ni är verkligen inte ensamma i det. Bra att du håller dig nykter. Barnens mående är svårt att hantera,
Kramar till dig!

@Sisyfos tack. Det är jätte jobbigt när ens barn mår dåligt man bli så ledsen. Jag hoppas varje dag att det vänder i dag blir han 14 år.
Håller mig nykter och tack för tipset om radiodokumentären. Kram

@Sisyfos tack. Det är jätte jobbigt när ens barn mår dåligt man bli så ledsen. Jag hoppas varje dag att det vänder i dag blir han 14 år.
Håller mig nykter och tack för tipset om radiodokumentären. Kram

Så skönt att det gått några dagar nu och giftet rensas ut. Jag drömmer mycket speciellt om möss att mitt hus är fullt i möss jag fattar inte drömmer alltid det.
Klarade 100 dagar sist tänker att jag ska sikta på en dag i taget nu i stället. En vecka avklarad så skönt

@Branda Grattis till en vecka! Bra gjort! Jag känner igen det där med drömmar, särskilt de första 5 - 6 dagarna utan A. Jag drömmer mycket och intensivt, kommer ihåg mycket när jag vaknar. Inga möss dock. Jag tror att hjärnan "laddar ur" när den inte är bedövad av alkoholen.
Försök att släppa känslan av skam, den är kontraproduktiv. Vad som hände för en vecka sedan kan du inte göra något åt, men du kan påverka din morgondag. Har du klarat dig så här långt är det värsta över.
Du klarar det här! En dag i taget är en bra strategi!

@Onkel F tack för dina ord så tacksam jag tror också hjärnan laddar ur, i natt drömde jag inte om möss men jag drömde massor fast jag minns inte vad.
Jag är alkoholist det är inte normalt att dricka 4 till 5 dagar i veckan, på veckodagarna blir det 3 glas vin stora innan jag lägger mig. Helgerna är det mer. Kan sällan skjutsa på barnen på helgerna fruktansvärt jag vet. Jag skäms. Dricker själv smyger så inte barnen ska se, men de känner ju lukten såklart. Jag är så förbannat trött på att ställa till elände för min familj. Jag vill vara färdig nu men jag har ju fallit varenda gång jag försökt. Vad gör jag för fel, jag har viljan. kommer kämpa vidare. 8 dagar

@Branda Jag har läst din tråd, och för ett år sedan inledde du en nykterhet som varade i mer än 3 månader. Det var starkt gjort, tror du att du kan hitta tillbaka till den styrkan och beslutsamheten? Kanske du skall läsa den själv och påminna dig om hur du upplevde förändringen?
Jag tror inte att det funkar så bra att bara ta bort alkoholen, man behöver ersätta den med något som känns meningsfullt. Det fiskas, stickas och odlas i olika trådar. Det spelar ingen roll vad man gör så länge man mår bra av det. Är det möjligt för dig att ta upp din träning igen?
Att man faller någon gång på vägen mot förändring är nog nästan oundvikligt. Huvudsaken är att man reser sig, borstar av sig dammet och fortsätter framåt.

@Onkel F Nej jag fixar inte att läsa bakåt jag skäms för mycket för det.
Men träningen har jag hållit på med även när jag druckit men resultaten blir ju inte de bästa såklart men har tränat 3-4 dagar i veckan och belönat mig med vin efter.
I dag var jag på ett pass men fy fan vad jobbigt det var fast jag vart ren så många dagar nu. Känns ändå bra att svettas ut massa skit ur kroppen.
Jag har fallit många gånger nu, men kanske att jag fått lite mer erfarenhet nu och vet vad som väntar om jag tar första glaset.

Starkt @Branda , att du går till gymmet! Det tänkte jag starta upp nästa vecka✨ Har också gjort som du, travat iväg från Friskis&Svettis, känt mig så duktig att jag ”unnat mig” några stora stark. Hur dum får man bli!?

Önskar dig en fin kväll✨

Jag föll i går tog tre stora glas vin, det var jätte jobbigt att inte kunna stå i mot. Känslan är inte bra iallafall sovit dåligt, vaknat lite halvt bakis. Nästan två veckor fixade jag. Klar förbättring mot att dricka nästan alla dagar i veckan. Men jag ska fixa nya dagar för hjärnan känns ändå bättre fast jag är lite bakis. Finns inget bra med att dricka.
Ska ut och fiska med min pappa om en stund blir skönt att komma hemifrån några timmar.
Ha en bra söndag

Du fixade 2 veckor @Branda vilket är skitbra! Dessa glas vin är en plump i protokollet som i det stora hela inte betyder nånting.

Avundsjuk på att du har en pappa att fiska tillsammans med! Kan inte tänka mig något mysigare✨ Kram!