Hej,
Jag är ny här.
Mitt förhållande till alkohol har alltid varit knepigt, som det är för väldigt många antar jag.
Problemet jag har är inte att avhålla mig från alkohol, det är att stoppa när jag väl dricker.
Jag har inga problem att ha vin och sprit hemma och hoppa över att dricka.
Det kan ibland gå månader utan att jag dricker.
När jag sedan dricker så har jag inte den spärren som många har, att sluta när det är nog.
Jag har vänner och min sambo, som oftast stannar efter 2-3 glas vin och är nöjda där.
Mina kvällar/nätter när jag öppnar en flaska blir att det slutar 8 gånger av 10 med minst två flaskor vin och även ofta toppat med whisky och/eller Irish Coffee.
Ensam eller i sällskap, dricker oftast mer när jag är ensam.
Morgnarna efter är fyllda av vånda över vad jag sagt, om jag kontaktat någon som har inte bör kontakta.
Jag får ofta börja morgonen med att gå igenom sms, messenger, twitter m.m. för att kolla.
Det jag hoppats på är att det skulle bli bättre med åren, det har snarare blivit värre.
Jag vill inte vara utan vin och whisky i livet, men inser att det är bästa utvägen om jag inte hittar verktyg för att kunna bli mer måttfull och ansvarstagande inför mig själv och min omgivning.
Jag förmodar att det är fler som har samma upplevelse och som kanske kan tipsa om några "verktyg eller knep" för att hantera detta bättre.
Tack.

@Xavante varmt välkommen hit! Mitt dryckesmönster var väldigt likt dit. Kunde vara utan men när jag drack fanns det ingen hejd. Det blir lite lurigt eftersom man emellanåt kan inbilla sig att man inte har problem med alkoholen. För mig tog det 30 år att fatta men nu har jag äntligen slutat helt sedan 2.5 år tillbaka och det är det bästa jag gjort! Det har blivit 2,5 år av personlig utveckling. Tufft i början, absolut, man behöver fokusera helt och fullt på nykterheten i början men det lättar efterhand och efter ett halvår är det många som upplever att man kommit över till något nytt.

Läs och skriv här så kommer du få se att du inte är ensam (viktig insikt) och att det faktiskt är ett problem som går att lösa (ännu viktigare insikt!).

Kram!

@Xavante hej igen, ser först nu att du skrivit under vara måttlig. Vill bara säga att jag tror det kan vara svårt om man inte har den spärren som krävs. Jag har den inte (försökte i många år men trillade alltid dit på att det blev för mycket igen). Det finns dem på forumet som bestämt sig för sparsamt drickande, vilket innebär typ ett glas med helt nyktra månader emellan. Det kan kanske fungera. Oavsett vilket är det alltid bra att börja med tre nyktra helt nyktra månader. Då får man tid att reflektera över sitt drickande, kroppen får återhämtning och man får verkligen känna på hur det kan vara att vara helt nykter. Vilket är ditt mål?

Kram!

Hej vännen och välkommen hit! Mitt problem är precis likadant som ditt och det är ett mycket svårt och obegripligt problem. Jag kan också ha alkohol hemma och inte dricka mer än något glas på helgen och sedan är det bra med det. Fast sedan kommer det perioder då jag inte kan stoppa. Jag dricker både tillsammans med min man och sedan när han slutar efter 2-3 glas, så fortsätter jag……Kontaktar personer som jag egentligen inte vill ha kontakt med, måste kolla sociala medier dagen efter m.m. Jag vill heller inte vara utan en drink eller en cider på helgen men jag behöver hjälp och det har jag äntligen fått här! Jag gör självhjälps programmet, ett avsnitt per vecka och tar mig verkligen tid att reflektera över mina egna svar. Jag har även bestämt mig för att ALDRIG mer dricka ensam och att faktiskt dricka, vatten, juice, alkoholfritt mellan glasen som jag har som mål för mig själv. Om jag känner mig osäker när jag är ute på krogen eller i vänners sällskap så kommer jag välja alkoholfritt alternativ. Finns så mycket gott och hellre det än att förlora kontrollen. Tillsammans med min man känner jag mig trygg för han säger åt mig och jag har bestämt mig för att LYSSNA. Att du har sökt dig hit är jätte bra och bevisar att du är på rätt väg! Jag tror på att du kommer att kunna dricka måttligt även om vägen dit kan bli svår. Var öppen mot din sambo och vänner, säg i förväg hur mycket och vad du vill dricka vid de festliga tillfällena! Be dem säga till dig om de märker att du håller på att gå över DIN gräns. Bli INTE arg, skäms INTE, ta emot den hjälp som jag är övertygad om att alla vill ge dig! Hoppas att jag har kunnat peppa dig lite! Kram@Xavante

@Xavante Vet du vad jag tycker och tror? Jag tycker att du är fantastisk som klarar av att ha dricka stående hemma, utan att norpa av det. Jag klarar inte sådant; därför jag inte haft några lager. Jag är också ny här, och det finns så himla mycket schysst folk här, det ser jag redan. Kolla igenom vad folk skriver; du får några tips här och där.

Och jag tror att detta fixar du om du bara tar tjuren vid hornen - och det har du redan gjort genom att skriva här.

@Xavante
Hej och välkommen. Alla som finns på forumet har egna erfarenheter av för mycket alkohol. Det finns hur mycket erfarenhetsmässig kunskap som helst att lära sig av och att reflektera över. Programmet som alkoholhjälpen har utarbetat hjälpte mig en bit på vägen. Lycka till !