@Allegra @Sisyfos @vår2022 ❤️❤️

Några dagar kvar t 60 år….och inget blev som jag tänkt…jag menar nykter..gått ner i vikt…men jag skriver inte detta m offerkofta på …utan mer ett konstaterande…och på ngt vis ett vägval🤔

Ska fira min födelsedag m min man, mina barn och min svärdotter. Å då vet jag med säkerhet att jag kommer att vara nykter💪🏻

Känner mig lite …jag vet inte men orolig, ledsen pga hur det går för min dotter m jobb, ersättning fr A-kassa. Hon vill ju vara självständig men det funkar inte alltid…fast igår hade vi en bra diskussion🙏🏻🥰

Socialsekreteraren skulle höra av sig men nu har det gått en vecka och jag har inget hört. Fast jag kommer höra av mig t henne…jag är typ 97,5% säker på att jag ska berätta för min arbetsgivare. Fixar inte detta på egen hand….tänker att det värsta är att ha denna hemlighet för mig själv…när jag känner mig nere och ledsen tänker mina kollegor att det beror på min dotter men så enkelt är det inte..

Kram🥰

Så enkelt det är att säga…nu ska jag ta steget…jag måste berätta för min arbetsgivare…min sista chans💪🏻

Å så skickar socialsekreteraren ett sms med en fråga om när kan jag ringa dig….å stressen kommer…jag ville ju att hon skulle höra av sig samtidigt som jag känner men inte nu…å jag tänker att det handlar om att ta två saker….Skammen att berätta för min arbetsgivare vilket även kommer medföra att berätta för kollegor samt då måste det här j-a drickandet ta ett slut…..

@Adde skrev ett inlägg som beskriver delvis den känsla jag har😰

Igår var två femtedelar av familjen sjuka och jag kände mig lite orolig inför helgen att vi skulle vara tvungna att avboka men idag ser det lite ljusare ut🙏🏻

Vaknade upp idag av att det snöade….å nu är det nästan 12 minus….❄️🧊

Kram t er alla var ni än befinner er 🥰🌟

Godmorgon @varafrisk
Att vara människa är att då och då behöva vara mycket modig. Säga upp sig från ett jobb trots att man inte har en säker anställning tryggad. Att skilja sig- trots att man inte vet hur man ska ha råd. Att ge upp något för en dröm, som inte ens är färdigritad.
Som - var det Jonatan i bröderna Leijonhjärta som sa; ibland måste man göra sånt man är rädd för, annars är man ingen människa utan en liten lort.
Människolivet behöver då och då utövas med mod. De flesta av oss gör inte modiga saker varenda dag men nån gång ibland. När man känner: det får bära eller brista, men om jag inte gör det här så kommer jag inte att kunna leva med mig själv.
Du har komplikationer med barnen, du har hälso-bekymmer och ditt drickande gör dig ledsen och kanske deprimerad. Du har svårt att hålla i livsglädjen långa stunder. Du är trött, ledsen. Du sviker dig själv och det gör dig besviken.
Jag tänker bara: Vad väntar du på?
Kram 🎄

@Varafrisk Det är svårt, men ändå så lätt på något sätt. Det är många gånger svårt att tex be om ursäkt, men ändå så lätt när man gör det. Det känns befriande att slippa hålla garden, skammen och skulden uppe. Det tar massor av energi och gör en trött. Det kan vara så att din chef känner en stor uppgift i att få vara ett stöd för dig. Man känner ofta en tacksamhet när man får hjälpa och stödja andra, man får bli viktig på något sätt. Det kan även vara så att dina arbetskamrater känner så och får sluta upp i att stödja dig. Vi har inte aning om hur andra kollegor har det innerst inne, troligtvis har alla något de bär omkring på och att du ber om hjälp kan innebära en lättnad för dem. De ser att man kan be om hjälp, att det är modigt. Jag tycker det är oerhört modigt och mycket ansvarsfullt. Att ta ansvar för att man själv ska må bra i sitt liv. Modigt att be om hjälp, alla vill hjälpa, men ingen vågar fråga om hjälp. Skammen och skulden står i vägen som en mur. Jag tycker att alla som ber om hjälp är modiga och att de också är ödmjuka. Ingen klarar av att göra allt själv, framförallt om det är mycket psykiska påfrestningar och stress. Det kan vara svårt att uppbringa den kraft som behövs då själv. Att inte göra det är mer offermentalitet, jag kan inte, det går inte, jag fortsätter må dåligt och kör ned mig mer.

Hitta din stolthet över att du tar ansvar och ber om hjälp. Du väljer att ta hjälp, det är ingen som tvingar på dig det. Det skulle kunna se annorlunda ut om allt går för långt. Att man till slut inte kan välja att ta hjälp, man påtvingas den istället. Vi här är en stor skara som stödjer dig och förstår dig. Att det är svårt, men ändå så lätt. Att välja livet och få må bra igen❤️

@vår2022 Amen to that! Särskilt det sista stycket. Det är en himmelsvid skillnad mellan att själv hålla i taktpinnen och att göra något för att man måste.
Jag hoppas du hittar din inre styrka och tar steget, @Varafrisk!

@Se klart @vår2022 @Onkel F Tack för era inlägg hos mig❤️

Pratade idag m min socialsekreterare….å jag sa t henne att jag har beslutat mig t 98,5% att jag ska involvera min chef/arbetsgivare i mitt alkoholberoende/behandling.

Å jag tänker…säger jag så för att vara duktig flicka…för att jag vet vad andra önskar höra….kanske…men samtidigt vet jag det finns absolut ingen annan utväg….

Och…..jag är så trött, så trött, så trött….å jag måste vila…..bli nykter…när (om) jag börjar behandlingen så kommer jag vara sjukskriven ca två månader…å på något vis så känns det som jag längtar….att få frid….

Kram❤️

@Se klart @vår2022 @Onkel F Tack för era inlägg hos mig❤️

Pratade idag m min socialsekreterare….å jag sa t henne att jag har beslutat mig t 98,5% att jag ska involvera min chef/arbetsgivare i mitt alkoholberoende/behandling.

Å jag tänker…säger jag så för att vara duktig flicka…för att jag vet vad andra önskar höra….kanske…men samtidigt vet jag det finns absolut ingen annan utväg….

Och…..jag är så trött, så trött, så trött….å jag måste vila…..bli nykter…när (om) jag börjar behandlingen så kommer jag vara sjukskriven ca två månader…å på något vis så känns det som jag längtar….att få frid….

Kram❤️

Klart du inte säger det för att vara duktig flicka. Du säger det för att du är smart, klok och förståndig. Du prövar nya vägar, du ger inte upp, du försöker. Det är enormt starkt och modigt. Jag tror att du kommer att känna en lättnad när det är klart och inte finns nån återvändo. Och som OnlelF skriver. Du håller i taktpinnen om du hoppar nu. Det är skillnad mot att bli tvingad. Att faktiskt erkänna och prata om det är jobbigt, samtidigt så är det oftast en enorm lättnad när det är gjort.
Lycka till VarsFrisk! Ge dig själv det här i 60-årspresent.

@Varafrisk Tänker som @Sisyfos att du inte säger det för att vara duktig flicka. Jag tänker att en duktig flicka är en som inte tillgodoser sina egna behov och som kör över dem för andras skull, att man offrar sig själv för att andra ska få. I detta fall önskar andra att du ska ta emot hjälp för att ditt eget befinnande ska bli bra, att du ska få må bra. Och ditt egna behov är att få må bra och att sluta dricka kan möjliggöra detta. Det finns säkert en ilska hos dig för att du så ofta kört över dina egna behov för andra skull och den känslan kanske blandas ihop här. En slags press på dig att göra något som känns svårt och motsträvigt, lite mot din (alkoholdjävulens) vilja, men du gör enligt gammal vana det för andras skull ändå. Känslorna som uppstår är så likartade, en underliggande ilska.

Det som kan befria jobbiga känslor är att tänka att det är du som bestämmer och väljer om du ska ta emot hjälp eller inte. Du bestämmer om du vill ha hjälp om du har behov av hjälp. Att det är dina behov som styr inte att det är andras behov som styr. Dina behov. Att du inte gör dig till offer och tänker att du gör det för att vara en duktig flicka. Det blir ett offertänk. Du har så många gånger berättat om ditt behov av att sluta dricka för att må bra och det är att ta ansvar för sitt liv och att inte bli ett offer. Du tar makten över ditt liv och dina behov. Du bestämmer om du ska ta hjälp att sluta dricka, ingen annan.

De andra erbjuder dig den hjälp som kan ta dig ur drickandet och du, ingen duktig flicka, utan en klok och förståndig flicka, alltså du och dina behov, bestämmer om du vill ta emot hjälpen. Det är nog den enda vägen ut och en gyllene chans till ett bättre liv för dig❤️

@Sisyfos @vår2022

Tänker att nykterhet är den allra största gåvan som jag kan ge mig själv i 60-årspresent🙏🏻

2,5 timma kvar och jag går in i nästa decennium…SÅ speciell känsla😃

Kram❤️❤️

@Allegra @Charlie70 @Se klart @Lavendelblomman Stort tack för hälsning på min 60-årsdag🥰

Jag är så otroligt tacksam över dagen🙏🏻 Även om min dotter har varit i princip som vanligt igen så är jag ”skadad” och vet inte hur det kommer bli förrän vi hämtar henne. Men hon var med och som sagt var i princip sitt vanliga jag. Sonen m sambo samt min älskade make var ju alla med. Firade min dag på ett jättemysigt ställe där vi sov över. Tyvärr, blev min son sjuk och svärdottern fick mycket stora problem m sin mage.

Det är ju så himla lätt att säga att man ger sig nykterhet i 60-årspresent. Var inte alkoholfri på min födelsedag. Om man inte lyckats vara nykter före födelsedagen samt bor på hotell då är inte det den optimala situationen för att bli nykter. Fick i present av min man att vi ska åka t Stockholm under våren vilket jag föreslagit …men inget bestämt. Jag sa t honom att vi kan inte åka iväg och bo på hotell förrän jag har varit nykter en tid för det är en stor trigger. Annars är min plan att prata med min chef efter julledigheten (kanske är det en omedveten tanke för att få dricka även om det inte brukar vara så mycket)för då är hon inte så stressad och förhoppningsvis mer närvarande🙏🏻

@Charlie70…tänkte säga att det skulle vara kul att ses om min man och jag kommer upp t Stockholm, du har ju träffat min man. Läste sen att du ville hänga på träff m @sattva och @Se klart…å så tänkte jag att ni som har varit nyktra ett tag vill ha en träff utifrån det perspektivet och det handlar ju även om när man är i Stockholm.

Kram från en stolt 60-åring❤️

@Allegra Tack för att du alltid finns där🙏🏻❤️

@Vinäger @Kebne1 Tack❤️

Läser på olika grupper i forumet. Vissa inlägg peppar mig…vissa gör mig inte lika stark. Har endast varit tre gånger på AA och oavsett var man befinner sig är man på samma steg🙏🏻

Så mycket som jag tänkt de senaste veckorna…
att berätta för arbetsgivaren…hur blir det? Med patienter/föräldrar? Med kollegor?
att screena för mag- och ändtarmscancer
att komma ner t cancergenetiska i Gbg
att ha varit tre år på forumet men inte blivit nykter…hoppas på träffar via Alkoholhjälpen.

Kram🥰

Man kan ju verkligen lura sig själv….

Har en plan att jag ska berätta för min chef i januari om mitt alkoholberoende.
Å så kommer jag på mig själv…”men Varafrisk om du nu tänker berätta för chefen i januari så innebär ju inte det att du ska fortsätta dricka😳du måste bryta nu!”

Känner enorm lättnad😅 inom när jag tänker att nu bryter jag samtidigt som jag känner stor rädsla😱Rädsla för att kollegor ska få veta…och för att nu är det slut..men kanske mest…en stor längtan att få leva🙏🏻❤️