Hej!

Bra att du skriver här!

Har själv ingen erfarenhet av DT och hoppas att någon som har det kan förklara mer. Spontant känns det dock som att det krävs mer alkohol än vad du dricker, för att nå dit? Men det är kanske individuellt!?

Även det faktum att du kan ta uppehåll i ett dygn låter ju ”bra”.

Har du satt upp något mål för dig själv? Typ sänka din konsumtion eller bli alkoholfri?

Dricker du hemma eller på krogen?

Själv siktar jag nu på en längre period utan öl och en grej jag började med för ett tag sen, för att trappa ner, var att alltid dricka mellanöl samt beställa en ramlösa med varje öl. Dricker aldrig hemma, enbart på lokal.

Det finns förmodligen lika många strategier som det finns alkoholister. En början skulle kunna vara att ta reda på vad, i din relation till alkohol, som du vill förändra!

Allt gott! ☀️

@Mälaren Jag har personligen nog aldrig varit i närheten av Delirium Tremens, men då har jag ändå överstigit din konsumtion. Jag tänker på min sista semester under alkoholkarriären, där jag hade 0 konsumtion endast någon enstaka dag under några veckor. Din dryckesperiod är den du har skrivit upp så den är en och en halv vecka lång? Eller sträcker den sig längre bakåt, bara det att du inte skrivit upp? Som du vet beror ju DT inte enkom på hur mycket man druckit utan även hur länge och gener och hur många dryckesperioder man haft tidigare. Nog har jag dock hört talas om självrapporterade fall där man druckit dina mängder under endast ett dussintal dagar och fått DT, men det låter ju som att du sannolikast borde vara ok.

Med det sagt är det alltid bäst att ta det säkra före det osäkra. Börjar du få problem så är det ju bäst att ta hjälp av sjukvården akut. Under akut hjälp här på sidan står det ju lite om abstinens: https://alkoholhjalpen.se/akut

Nedtrappning kan ju också vara något vanskligt. 5-6 öl idag låter lite väl mycket, i mina öron, som nedtrappning med tanke på att du hade 0 och 4 de två dagarna innan igår. Nu är ju varken jag eller någon annan expert på nedtrappning här dock.

Hej Mälaren!

Du har redan fått fina råd och erfarenheter från andra precis som du efterfrågat och tips på att läsa lite på vår sida och att ta det säkra före det osäkra. Hoppas det okej jag ändå också kommer med en liten tanke, tänkte på att eftersom du får medicin utskrivet och därmed redan har en kontakt gällande alkoholen kanske det skulle gå, om du ville att ta kontakt med den mottagningen och höra lite med dem kring hjälp med detta, vad tror du om det?

Det hörs att du fått nog av alkoholens plats och verkligen vill ha en förändring, du är på gång!

Lycka till och fortsätt såklart skriva och läsa här!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Jag kan bara nicka igenkännande när du skriver ".... fått campral utskrivet , men det är en jävla massa piller varje dag, som inte hjälper heller tycker jag."
En hel jävla bärkasse med piller som inte gjorde nån som helst nytta ! När de där kom så skulle de skrivas ut tillsammans med samtalsterapi men det fungerade inte då och verkar inte fungera nu heller :(
Jag hade ett antal uppehåll i drickandet för att bevisa för andra, inte mig själv, att jag inte var alkis och hade aldrig några problem under dessa tider. MEN det kan ju vara personligt så det kan ju vara aktuellt att hålla lite koll men risken är ju också att du överkompenserar med alkohol om du tycker att du känner dig dålig. Att "dricka ifatt" en nykter period är ju ett välkänt problem.
Se till att du inte är ensam den första tiden och ät rejäl hemlagad mat och drick massor av vatten !
Ta hand om dig !!