Ja han gör väl det. Men han vet exakt vilka knappar han ska trycka på. Får mig att känna att jag är en hemsk människa som är velig och inte vågar satsa på en relation. Och att jag ljuger för min partner och att jag hakar upp mig på problem som funnits och vägrar blicka framåt. Träffade min syster som talade rätt till mig, så lite mer ordning på tankarna nu. Detta hänger ihop med att jag fram till flytten är bostadslös och bor med min mamma som blir arg så fort jag visar känslor och säger att jag är självisk och ska sluta tycka synd om mig själv, detta har jag kanske skrivit om innan. Är supertacksam för all input jag får här och raka rör från andra skrivande. Ursäkta också om jag rantar, men tror jag gått och burit så länge på alla känslor utan att säga som det faktiskt är och nu måste det ut, hur förvirrat och kaotiskt det än är. God jul till er alla 💕

@kakao Jag var jättekär i mitt ex, i flera år innan vi blev ihop dessutom. Men hans missbruk, ständiga panikångest, fylle-sms mitt i natten, vägran att söka hjälp osv osv bara bröt ner mig. Jag orkade inte kämpa mer än ett halvår med honom, sen var orken slut. Han fortsatte med ditt kaos förstås, fortsatte höra av sig stupfull kl 3 på morgnarna, svamlandes om hur dåligt han mådde och hur mycket han älskade mig. Varje gång fick jag ett stresspåslag som var fysiskt. Jag mådde jättedåligt. Blockerade honom från att kontakta mig för det gick inte längre.
Jag tog hjälp här och fick rådet att prata med hans chef om hur han mådde. Det var tufft, men jag har aldrig ångrat det. Han påtvingades vård, fick kliva av som chef med personal- och budgetansvar, skrevs in på behandlingsprogram och sjukskrevs. Vi har inte haft någon kontakt men har hälsat på varandra några gånger (vi är på samma arbetsplats).
Han verkar ha förstått den gräns jag ha dragit, sent omsider. Men utan att dra den, och hålla den, kommer du aldrig få lugn och ro.

Gjorde precis slut. På telefon, vilken känns hemskt. Han säger att jag gör problem av saker som inte är det, att alkoholen är en liten grej. Och att jag inte visar att jag älskar honom för att jag inte åker dit, trots att jag inte jobbar och har massor tid. Att jag skapat mig en illusion som jag lever efter och att det är mitt eget fel att jag håller på att krascha för att jag hittar på problem. Sitter på en restaurang och gråter, han säger att det är patetiskt, att jag ska sluta tycka synd om mig själv. Sen ”ok, men då skiter vi i det då, jag kan inte ha långdistansförhållande, och du visar inte att du älskar mig”. Fy fan så jävlas ledsen och tänker att jag är världens värsta människa som gör slut på telefon. Men vet att det blir asjobbigt om jag träffar honom.

@kakao har följt tråden men inte skrivit något då jag är mitt uppe i mitt eget kaos här hemma som medberoende till en alkoholist/narkoman. Jag ville bara flika in och säga att fan va starkt av dig att ta det steget och göra det. Försök att borsta av dig det han säger, han vill ge dig skuld och skam. Heja dig! Massa styrkekramar

Tack ni! Är så ledsen, det här är det jobbigaste jag någonsin gjort. Gör så fruktansvärt ont. Ringde hans mamma och berättade, ville inte att han ska vara helt ensam nu, han har tydligen sagt att vi ska fira nyår med hans bror fast vi inte pratat om det, hon sa också men han ska ju till den här kuratorn nu, jag trodde allt var bra. Och undrade om hon skulle ringa mig om han försökte ta livet av sig, sa att jag såklart vill veta om han skadat sig själv. Men han hade ringt dit två vänner så han är inte själv. Jag vill bara ringa honom, saknar honom redan. Gick på bio för att inte kunna ringa och tänka på något annat. Börjar direkt tänka på hans fina gulliga qwerks dom jag älskar. Och undrar hur det blev såhär?

@kakao stå stark i ditt beslut.
Det enda sättet för honom att bli frisk igen är att ta ansvar för sitt egna liv.
Det låter hårt men det är sanningen.
Har du någon att ringa, har du någon som stöttar dig?
Det krävs en hel del styrka att ta det beslutet som du precis gjort 🙏❤️

Ja det är nog sant, önskar att det inte var så. Har varit och är så skönt att skriva här och få svar från er alla, känner att den klurigaste biten är att tro på sig själv och hålla sig till verkligheten när motparten ändrar sig om vad som är verkligheten och inte hela tiden. Det är så lätt att tappa bort sig i det och tänka att man har missuppfattat allt, eller att man hittat på. Nu skriver han och säger att han har oändligt med kärlek till mig och låter som att han accepterat att det är som det är. Hans familj skrev också att de tycker så mycket om mig och är väldigt ledsna över det som hänt nu.

@snödroppen jag har pratat mycket med min syster och hon har varit ett bra stöd. Har även talat om för vänner att jag går igenom någonting tufft och behöver stöd men det har varit ganska tyst, gissar att de inte riktigt förstår hur tufft eller att jag kan älska någon så mycket som har ett missbruk. Gör att jag känner mig ensam i det men försöker att inte bli arg på dom, vet att många har fullt upp med småbarn och jul etc. Eller så behöver jag skaffa nya vänner, vem vet. Men vill inte ta det så långt egentligen.

Försöker försöker försöker att stå stark i det här och inte ta tillbaka fast det gör så ont och jag känner mig så ledsen och liten.

Stor kram till alla er som redan gjort den här resan och står på egna ben efter (och under) stormen <3

@kakao
Ledsamt att du går igenom detta. De som inte levt i förhållande där missbruk/alkoholism har varit kan inte förstå. Så destruktivt, så mycket känslor.

Lättare sagt än gjort, men försök tänk på dig själv nu, vad DU mår bra av. Låter kanske hårt, men jag anser att kan man inte rädda någon annan måste man rädda sig själv.
💞

@Tröttiz det är nog som du säger, svårt att förstå de komplicerade känslorna och blandningen av kärlek, frustration, sorg, skuld, skam, hopp, förtvivlan, förvirring.

Kämpar lite med mitt dåliga samvete om att jag ”lämnat en sjuk människa för att tänka på mig själv” han fortsätter att skicka ledsna gråtande emojis och hjärtan och ord som kärlek.

Är också helt slut, totalt dränerad. Tröttare än trött. Det gör också sitt. Försöker komma på vad bästa är att göra nu, bara vila, resa, vill gärna träffa vänner men har heller inte energin till att umgås med massor av folk. Har fått känningar av min utmaning ganska rejält sista veckorna, vilket verkligen skrämmer mig.

@kakao han vill gärna att du ska ha dåligt samvete låter det som.
Det hade ju varit annorlunda om han förstått hur mycket skada hans beteende i missbruk gör och sökt hjälp för det. Det är inte du som ska ha dåligt samvete för honom, det är han för allt han utsatt dig för. Tycker det visar hur han lägger över sitt ansvar på dig.
Om jag får ge dig råd så lyssna på din kropp, den visar om du behöver vila, äta ta en liten promenad osv man ska inte underskatta hur hårt det tar på en ❤️
Var rädd om ditt hjärta, kropp och själ.

@Snödroppen ja jag tror du har rätt. Får också dåligt samvete. Ikväll har han skrivit att han mår dåligt och har skuldkänslor. För att han inte varit ärlig med mig. ”Om jag varit ärlig från början hade du sluppit den här karusellen” tänkte ok, wow, ändå insikt. Sen kom ”ärlig med att jag mår bra med dig och piss utan dig”

Så kände jag Ok, tillbaka i det. Att få mig att känna mig dålig för att jag inte är där jämt. Svarade att han har sagt det, många gånger, men också motsatta saker. Och att jag ändå hoppats att det ska bli bra. Fick tillbaka att ”varför kan du inte bara tro på det jag säger? Om du tvekar så tvekar jag också”

Fattar inget. Som att han vill be om ursäkt och samtidigt säga att det är mitt fel att jag har varit så osäker och inte trott på att han verkligen älskar mig. Han har flera gånger sagt att det var ”bara jag” från första gången han såg mig. Men han träffade två andra tjejer samtidigt de första månaderna vi kände varandra (vi umgicks men var inte intima)

Ja varför skriver jag om det här nu här? Tror att jag ändå tänkte att det kom ett förlåt, som ändå var kantat av självömkan, som slutade i ett det är mitt fel att han betett sig osäkert för att jag har varit osäker…snurret i huvudet just nu…

Har tänkt på det du sa @snödroppen, och insett att jag inte orkar åka iväg på nyårsfiranden på andra håll i andra städer. Inte i form att träffa messa främlingar och vara på topp <3 kommer nog vara tufft att vara ensam imorgon men tänker att jag redan är på botten så skrapar lite till härnere. Gott nytt!

@Åsa M TACK!!! Försöker tro att det är ett måste beslut. Fast det samtidigt känns som jag väljer bort kärlek. Och vi har haft det fins och mysigt och kärleksfullt men kantat av mycket ångest och oro. Lätt att glömma inde bra perioderna och stunderna. Man vill bara att det ska vara bra. Och tro på att det är möjligt.

Blir inspirerad av er andra starka här som vågat ta beslutet och stå fast vid det. Jag hoppas att jag inte vacklar när jag saknar för mycket eller känner mig ensam. Gott nytt år!!!

Hej Kakao :)

Allt kommer bli bra, det är bara så, det hör jag nästan på hur du skriver!
Du är på väg att forma ditt eget liv nu grattis,, istället för att ta hand om en pojke som snart är en man, med de kraven som ställs med att ha en man som är en liten pojke.

Nu är han vad jag läst inte en helt otränad och är nog en snygg kille som kan charma dig ganska bra men det är inte så för alltid, festar man lite för mycket går det utför väldigt fort .

Det är jobbigt, ensamt och ledsamt nu, men idag är det första dagen på ditt nya liv, som är bara ditt.

Det är hemskt att ta det där beslutet som innebär att man kanske blir ensam, men ditt alternativ kan bli mycket värre!
Tänk om du ger efter nu för att du tycker synd om honom och att du bara bekymrar dig om hur han mår, vem ska ta hand om dig när du är ledsen eller behöver prata.

Ni kanske hindrar varandra i livet nu, det kan inte vara meningen att mäniskor ska göra varandra så ledsna hela tiden.

Sorry att jag skriver lite osammanhängande men jag känner så starkt att du försöker ta dig ur nåt som inte känns bra och han kör några fula väldigt jättegamla trix för att du ska stanna kvar och trösta när han har ångest.

Det är så lätt att ge efter för att slippa vara ensam och har du nu börjat göra slut så får du börja om med slutgörningen igen när du inte orkar nästa gång.

Du kanske gör honom en tjänst då han måste ta tag i sitt liv då du inte stöttar, du låter för ung för att ha sådana problem som dessa!

Nu har jag bara skrivit från hjärtat och kan inte se allt i texten.

Lycka till nu, och om du nu sitter själv på nyårsafton så tänk på att detta är din nya start och skäm bort dig med tanken att det är jag som bestämmer hur jag ska må, inte du!
Plan A:
Du ska ta hand om ditt fantastiska kommande liv och hinner inte med en massa sprit och droger, sorry ta det med din terapeut ! (Nu var jag elak)

Se dig inte som ensam och övergiven det finns så många runt oss som vill ha bra liv, problemet är att vi inte får tid till oss själva och att bestämma hur vi vill må.

Acke...

@kakao
All styrka till dig! 💞 som jag upplever det du skrivit behöver du stöd att lämna och inte i att hålla dig kvar.
Beroende blir ju ett relationsproblem och destruktivt.
Det är en process att lämna, men tänk att detta fixar du. Många med dig har gjort det. Tänk på dig själv nu, vad du behöver i en relation för att må bra.
kram. 🌹

@kakao det är bara snack.
Han vill ha dig kvar utan att behöva ta ansvar och utan att vara ärlig.
Du är inte ensam ❤️ jag är här med dig.
Jag behöver vila och ska ingenstans på nyårsafton.
Det har varit så mycket detta år så jag vilar gärna och reflekterar över det här året.
Jag insåg att mitt x var en manipulativ jättebäbis som tyckte han hade rätt att ljuga, vara otrogen, skylla ifrån sig, vara elak mm det är INTE kärlek. Det är ett beroende. Idag när jag tänker tillbaka på honom så tycker jag han är patetisk.
Finns inget manligt över honom överhuvudtaget. Tror dessutom jag börjar få känslor för en man som är snäll, omtänksam och försiktigt för att han vet vad jag varit igenom. Det attraherar mig idag.
Jag funderar på det du skriver om de bra stunderna så var det för mig med men så här i efterhand så var det aldrig bra stunder, medan han var ute och låg med andra, söp och trakasserade mig så kom han sen tillbaka för att visa vilken kärlek han hade till mig men berättade aldrig vad han hållit på med. Det var aldrig bra stunder, det var brödsmulor han gav för att slippa vara ensam. Äcklas ärligt talat av det beteendet, det är inte kärlek , det är att emotionellt utnyttja en annan människas känslor.
Gud jag är glad att jag slipper ha och göra med en sån abuser.
Gott nytt år ❤️ man måste inte vara glad, festa osv för att det är nyårsafton.
Ni har byggt upp traumaband och det tar tid att läka, ge dig tid, du är värdefull ❤️🙏