Så där, ja. Jag söp i 7 år, och jag höll mitt löfte om att vara nykter lika länge. Det kändes bättre och bättre för varje dag. Och idag, så har jag varit helt fri från alkohol i 10 år.

Av någon anledning, så är min gamla profil låst. Men vad vore en 10-årsdag utan att skriva en notis, för det forumet som jag talade med allra först? Därför så gjorde jag mig självklart det lätta besväret att skapa en ny inloggning här.

Vem vet? Kanske skriver jag här igen nästa år, på 15-årsdagen eller 20-årsdagen. Men en sak är säker. Jag höll mina avtalade 7 år och det blev ett decennium. I början hade jag längtan till perioden var slut. Men idag är sugen ytterst få, och de sitter knappt i 1 min. Suget numera är mest spontana konstiga tankar, och speciellt när jag kanske handlat sprit åt någon annan i gåva. Men jag själv vill verkligen inte ha, för livet är så himla bra nu, även om det är nya hinder i livet som man måste komma över.

Med detta sagt, så jag kan jag verkligen kalla mig själv för nykter, och jag kommer förmodligen aldrig röra en droppa alkohol igen (livet är ju ibland långt). Och till er som överväger att ta första stegen eller kämpar på med nykterheten: KÖR PÅ. Det gör lite ont i början, men resan därefter är riktigt trevlig.

Ta hand om er!

Stort Grattis!! Fantastiskt jobb du gjort och en glädje att läsa ditt inlägg. Jag har ett år den 14 mars och kommer att fortsätta på den banan. För ett år sedan trodde jag inte att det var möjligt.

Härligt att läsa. Nykterheten börjar när man låter första glaset stå. Minuter blir till timmar, dagar, månader och år.