Glad för alla inlägg @sattva @charlie70 och @varafrisk
Också skönt att få lite ”medhåll” då jag ibland känner mig tråkig… lediga livet är ju liksom uppbyggt på allt som ska hända på kvällstid… @charlie, min hjärna håller på med frön just nu, nya små kuvert varje vecka- beställde ett frö som blir till: italienskt darrgräs! Hur gulligt namn? Och ett jättefint gräs. Beställt nya luktärter också, och om nån månad ska dahlian i krukor- undrar just hur det ska gå med katterna??? Igår köpte jag en kruka kungsängslilja- vilket katterna tolkade som ”leksak”
Ja livet är ändå ganska fullt med allt som pågår- och jag kan inte tänka mig något annat. Igår såg jag Lassgård beskriva sin ”perfekta lediga kväll” och det var, lp-skiva, ett glas rödvin och långkok på spisen.
Trots dryga 3 år nykter så måste ett litet skav uppstå- och tänkas igenom.
”Ja, nu är du ju inte en sån person som skulle dricka ett glas vin, utan en hel flaska… ”
”Just det…”
”Så så är det med det.”
”Ja, så är det med det.”
Dessutom var det underbart att vakna i morse utan spår av varken det ena eller andra.
Nu ett kliv in i duschen! Njut av dagen 🌸

@Se klart Sådan har jag också blivit. Till vardags går jag och lägger mig kl 22, igår kl 22.30 då jag gäspade käken ut led nästan. Vaknade 7.30, drack mitt kaffe, kände mig fortsatt trött och somnade om tre timmar till. Nu är jag riktigt pigg - och jag behövde nog de extra timmarna efter den intensiva jobbveckan.

Kram 🐘

@Se klart
Hej och grattis!
Jag själv slutade dricka av en slump den 23 december 2022 fast i dag har jag bestämt mig att det är värt att fortsätta experimentet. Allt var bra och jag hade rejält börjat träna bort övervikten då nu plötsligt sedan några dagar, slogs jag av en otrolig känsla av utmattning.
Jag drömmer jätte konstiga drömmar, vaknar mitt i natten och har träningsverk.
Kan jag be att få fråga om det är ett fenomen som ni minns skedde hos er då ni närmade er dag 60?
Helt trött och sömnig liksom.
Har det att göra med februari?
Får man vila sig och käka lite grisit några dagar innan man attackerar tredje månaden (mål 23 mars)?
Tacksam för era minnen av andra månaden och svar.

Hej @redemption och tack för att du tittar in. Den mest vanliga frågan här på forumet är nog; hur trött kan man vara?
Svar: ännu tröttare.
Får man vila. Ja, man ska vila.
Jag vet inte hur dina dryckesvanor sett ut, men de allra flesta av oss behöver gott om tid för att vila ikapp allt det som man åsamkat kroppen- under perioder av mycket alkohol.
Att äta lite onyttigt kan hjälpa mot sug och lite depp, många känner också av så kallad ”post akut abstinens” vilket jag inte exakt kan redogöra för, men Google har nog svar.
Men allra mest vill jag uppmana dig att kämpa på och ha tålamod. Och läs och skriv mycket på forumet! 🤗

Varit på diverse events denna helg, folk dricker så snart tillfälle ges och jag fortsätter att bara känna; tack för att jag slipper. Tack för njutet kring en solig promenad och alla sinnen vakna. Dopp i isvak- lyxig hotellfrukost. Nere i varv med hjälp av kropp och knopp. Ser fram emot måndag! Kram på er 🌱🌸

@Se klart
Tackar.
TILL ALLA: jag förstår att varje person är unik, att kroppen och själen är fantastiska gåtor, att vägen är lång och att ni förmodligen aktar är för att ge alldeles för raka råd och sanningar. DOCK, så ber jag er tacksamt att vara spontana, enkla och bara häva ut er era minnen av de första 60 och 90 dagarna.
...
Jag har ett väldigt jordnära närmande till mitt alkhol stop och just idag måndag firar jag mina 60 dagar. Är 53 och mitt supande (5 flaskor vin+12 öl+50cl starksprit i veckan ungefär) har aldrig haft grava konsekvenser och jag lyckades sluta röka (tobak) på samma sätt år 2003. Det är nämligen så att om jag har lyckats sluta med spriten i fem, tio eller sjutton dagar varför gå tillbaka till ruta ett efter en sån investering då jag i stället kan dubbla (vinsten) dagarna? Jag kör på starkt psyke med en dag-i-taget metoden.
Tillåter mig att falla för suget med glass och frossa i korv/ost/bröd en eller två gånger i veckan.
Vad jag önskar vänligt från er är om ni minns att ni hade väldigt aktionfyllda drömmar som fick er att vakna mitt i natten? En känlsa av utmattning ibland och lite träningsverk främst i låren och axlar?
Jag förstår och är redo för allt (eftersom jag har aldrig mer tagit ett bloss trots 18 hemska månader) fast skulle så gärna ha några av era vittnesmål/meningar att tänka på och upprepa för mig själv om ni tror att de nästa månaderna kormmer att vara svåra.

@redemption ledsen för sent svar och tack för frågan. Jag ska säga som det är- att jag helt enkelt inte minns riktigt hur det var just dessa månader. Om du läser tex trådar från @torns, @andrahalvleks eller @vår eller @sattva för att bara nämna några av dessa super-forummedlemmar så är jag helt säker på att du hittar många svar på dina tankar/frågor!
Häng kvar, läs och skriv ✅🤗

Trevlig helg nu då änt-li-gen efter en vecka som gått rätt mycket i ett/full fart. En kombination av plugg-projekt (som jag gärna vill berätta mer om lite längre fram), hämt av sura/vintertrötta barn på skolan, och diverse annan mix av privata grejer och jobb. Så har jag satt ner denna något mindre rumpa i min fåtölj och kommer endast resa mig för att ta fram choklad.
Jag dietar på- ungefär halvvägs till målet, men fredag kväll är undantag. Annars kör jag enligt kalori-räkning, man skrattar inte ihjäl sig hela tiden men det är jäkligt skönt att känna kläderna sitta lösare och ansiktet anta sina ursprungliga proportioner lite i taget. Jag känner mig målmedveten kring detta projekt, ändå.

Jag har etablerat mina vanor att lägga mig i ok tid även på helgen. Det ÄR som @andrahalvlek skriver- inte så himla stor skillnad på helg och vardagkväll, däremot är känslan helt ljuvlig, att slippa stressa med något på kvällen, att stänga ner en del av hjärnan, och att redan nu se fram emot en skön kaffe-morgon och frukost.
Imorrn åker vi till landet, en kort sväng. Middag på söndag så matlagning/planering står på mitt schema, men innan dess, njuta av att andas.
Gör det ni med, kram på er kompisar 🥰

@Se klart Låter som en skön helg!
Jag som inte dietar, och bara strävar efter att må så bra som möjligt generellt, ser ju helgerna som en chans att laga lite extra god mat. Jag vill absolut ha skillnad på vardag o helg😇. På nåt sätt måste ju ens leverne vara hållbart över tid i min värld. Inte delas upp i på- och- av- perioder.
Njut av landet!! Hur går det med trädgården? Här börjar vårtecken visa sig lite överallt.
Kram!!❣️

@Se klart Skönt att du får vila och njuta en stund nu på helgen efter en hektisk vecka. Jag brukar också lägga mig vid samma tid såväl på vardagen som helgen. Det är lyx att vakna i tid på helgen och långdricka sitt kaffe i sängen men ett par varma hundar😁. Brukar också unna mig glass på fredagen och det äter jag med gott samvete, då övriga dagar är mindre kaloririka. Ha en bra vistelse på stugan och god middag på söndagen❤️

Tack fina @vår2022 och @sattva för inkik här. I morse blev det en något accidental sovmorgon man också så skönt att vakna utvilad (nio är lång sovmorgon för mig numera) och då bliiir det lite skillnad på helgen och vanliga dagar. Och glass eller som idag, lite choklad, eller god/långlagad mat- det vill jag inte vara utan.
Det blev en kort tur till landet- men NOLL möss i fällorna halleluja. Sedan var det teater, modern och mycket mer experimentell än vad jag är van vid- så det var kul att vidga skallen. Kom hem och åt lite vad som förr måste ha hetat ”teatersupe”, mysigt 🎈
@sattva jag har beställt frön från när och fjärran- och en hel del av dem har jag vintersått. Det är aningens för tidigt att så frön inne- iaf för mig som inte har växtlampor. Så mina ”finfrön” väntar jag lite med tills dagarna blir lite längre.
Men det ska bli spännande att se hur det gror ute i snön på landet…
Nästa vecka ska jag träffa en trädgårdsmästare som ska hjälpa mig att planera min köksträdgård. När jag tänkte på det första gången i somras, tänker jag- om tre år… sen kom jag på att jag inte måste vänta. Det är inget jag inte borde klara att göra på egen hand med lite hjälp i starten.
Dessvärre är det kallt som i ett nordligt helvetet här i stan… jag har SÅ dåligt tålamod med de sista vinter-veckorna, alltid.
Fint att du ser lite vårtecken @sattva 🌱☀️ Jag längtar! Och håller med dig @vår2022 - långkaffe och varma djur slår det mesta! Ha en fortsatt fin helg 🥰

Vi bor i samma del tror jag. Värmen ska komma på måndag. Det blir kanske helt rätt i tiden ändå. Kul med lite trädgårdshjälp. Hoppas det är någon bra du får träffa.
Så kul med dina projekt. Det är sånt man kan planera om man inte lägger tiden på att planera när och hur man kan dricka.

Ja gud @sisyfos vilket eländigt liv- inte minst tröttheten. Att inte orka ta sig för, dagar som rann förbi i sviter av det ena eller andra. Jag har fyllt på med mycket nytt, det stämmer. Det har blivit liksom viktigt att känna att baksmälla eller vara full inre har nån plats här. Däremot behöver man/jag ju fortfarande vara rädd om tiden då det händer ingenting alls. Kram!

God söndag forumet 🥳
Tog lite ledigt i slutet av förra veckan för lite barnvakt och lite häng på landet som behövde lite TLC
Visade sig att flera sportlovs-barn och barnbarn tänkte samma så vi har varit ett gäng här men i morse åkte de sista och jag njuter av lugnet och ger mig fritt fram att slappa
I morse vaknade jag rätt tidigt och kände sån jäkla stark glädje över att inte vara bakis. En kväll som igår hade jag nog inte druckit särskilt mycket men jag hade säkert vaknat med kemisk oro och allmän trötthet efter något glas bubbel, några glas vin, kanske en calvados.
Så- en bit in i år 4 är nykterheten fortfarande en källa till glädje, eller till och med lycka. Jag är fri, jag har INTE dåligt samvete som default-läge, jag går med rak rygg. Och ja, jag fortsätter att uppmärksamma fördelarna med att vara nykter då jag tror att denna metod aldrig går ur tiden.
Nu lite skidor på tv, kaffe och sätta ut mina vintersådda fröer. Kram och njut av dagen! 🌱

majken_r

@Se klart Låter härligt! Klokt också tänker jag att fortsätta märka fördelarna med det nyktra livet! Sen är jag väldigt nyfiken på vad du sått, planerar för fullt och förstår inte hur jag ska kunna välja bland allt som finns..blommor och ätbart, så mycket fint och gott!😅🥰

Hej @majken_r
Härligt med en odlarkompis här. 🥰
Jag har främst sått blommor så här långt.
I godislådor (som jag borrat hål i på sidor och i lock) har jag sått bland annat
Vallmo- (Crimson feather), olika Phlox, Lejongap, Zinnia, flera sorters Vädd (finns höga och låga, de svävar liksom lite i rabatten) Rips, olika Blomstermorot och Slöjsilja/Tandpetarsilja, Amarant och lite annat… De står nu ute och ska så göra fram till våren, premiär med vintersådd för mig…
Om ett par veckor ska jag sätta mina luktärter som jag förstått ska gro några veckor inne men som sedan kan placeras ut på balkong, stående i plastpåse. Har inte testat innan men läst på nu.
Sedan är det mina dahlior som ska sättas i krukor och stå inne fram till att de ska planteras ute. De får stå tätt i mina fönster här hemma i stan, de klarar ju också en helg utan vatten- vilket små plugg-plantor inte gör.
Sen ska jag ju anlägga en köksträdgård i år, men där har jag tagit hjälp av en trädgårdsmästare- världens lyx-men det blir inga semesterresor i år.
Så jag inväntar lite hennes tips och råd på grönsaker, men de behöver jag sätta igång med eller så köper jag färdiga plantor när det drar ihop sig.
Hojta om du vill ha mer tips, jag har lång kunskap men högt engagemang- så det brukar jämna ut sig då 🌱🌱🌱